Watermelon Sugar is de hoogste nieuwe in de Top 40

- Hitlijsten

 Regard Raye Jonas Brothers Karol G Harry Styles
Harry Styles

Deze week zijn er drie nieuwe tracks in de Nederlandse Top 40. Regard en Raye komen met Secrets binnen op 40, de Jonas Brothers en Karol G zijn nieuw op 38 en Watermelon Sugar van Harry Styles vliegt binnen op 29.

29. WATERMELON SUGAR – Harry Styles
De videoclip bij Watermelon Sugar van Harry Styles begint met een nogal opmerkelijke boodschap in tijden van corona: ‘this video is dedicated to touching’, oftewel ‘deze video is een ode aan aanraking’. Niet helemaal passend bij het houden van anderhalve meter afstand natuurlijk, maar als je weet dat de clip al in januari werd opgenomen en Watermelon Sugar te vinden is op het album Fine Line, dat in december verscheen, weet je ook dat het een wat onhandig toeval is allemaal. De clip is verder in ieder geval lekker zomers en zit vol modellen in bikini en verwijzingen naar seks. Dat laatste geldt ook voor de tekst bij de derde solohit voor Harry in de Top 40. Eerder gingen Sign Of The Times en Adore You vooraf aan Watermelon Sugar.

38. X – Jonas Brothers ft. Karol G
Als je de documentaire Happiness Continues: A Jonas Brothers Concert Film gezien hebt, ken je de nieuwste hit van de drie broers inmiddels al ruim een maand. De track X is namelijk al te horen in de film, die naast concertbeelden ook een kijkje achter de schermen bij concerten van Nick, Kevin en Joe Jonas biedt. X is een samenwerking met Karol G. De Colombiaanse zangeres, die eigenlijk Carolina Navarro heet, stond vorig jaar voor het eerst in de Top 40, toen ze met Anuel AA, Daddy Yankee, Ozuna en J Balvin de track China uitbracht. Begin dit jaar stond ze samen met Nicki Minaj een paar weken in de Tipparade met Tusa, maar dat nummer haalde de Top 40 toen niet. Qmusic koos X als Alarmschijf.

40. SECRETS – Regard & Raye
Als Raye een track inzingt, is dat bijna automatisch een garantie voor succes. Daar kunnen Jonas Blue, Jax Jones en David Guetta al over mee praten. Zij scoorden alle drie de afgelopen tijd een hit waarop de 22-jarige Britse Rachel Keen zingt. De volgende in het rijtje is Regard. De Kosovaarse dj en producer, die in het dagelijks leven Dardan Aliu heet, brak een half jaar geleden wereldwijd door met Ride It. Regards bewerking van een track van rapper Jay Sean uit 2008 hield het maar liefst 27 weken vol in de Top 40 met een zesde plaats als hoogtepunt. Dat was mede te danken aan een viral op TikTok, waardoor er over de hele wereld zelfs een heuse Ride It-challenge onstond. Secrets is de opvolger en Regard's tweede hitnotering.

Foto: YouTube