Blijven Slapen opnieuw meest gedraaid

- Hitlijsten

 Maan Snelle
Blijven Slapen opnieuw meest gedraaid

Vorige week werden Snelle en Maan van de eerste plek van de Airplay Top 40 geduwd maar deze week staat het duo opnieuw op 1.

Cover Me In Sunshine, de hit waarmee P!nk en dochter Willow vorige week opnieuw de leiding wisten te pakken in de Airplay Top 40, moet nu buigen voor Blijven Slapen dat voor een tweede keer de meest gedraaide track op de Nederlandse radio is geworden. Bed van Joel Corry, Raye en David Guetta, kwam halverwege maart als Alarmschijf de Airplay Top 40 al binnen op nummer 14. In de daaropvolgende weken stond het trio steeds lager genoteerd in de lijst. Deze week schiet de track met 17 plaatsen winst voor het eerst de top 3 in. Bed is op de derde plek ook de snelste stijger in de lijst.

De Airplay Top 40 telt zes binnenkomers waarbij er een drietal voor het eerst in de lijst is gekomen. Dat geldt ook voor Rasputin, de remix die Majestic maakte van de 70’s-Hit van Boney M. Afgelopen week was dat de Alarmschijf bij Qmusic en nu, op nummer 4, de hoogste nieuwe. Ook Wasted Love (van Ofenbach en Lagique) en Faded Love (van Leony) staan voor het eerst in de lijst.

Twee binnenkomers van afgelopen week, Alles (van Miss Montreal) en Afraid Of The Dark (van Chef’Special) vallen deze week al weer buiten de Airplay Top 40. De komende weken moeten laten zien hoe de tracks daadwerkelijk worden opgepakt. Ook Head & Heart van Joel Corry en MNEK is na 37 weken uit de lijst gevallen. Dat maakt nu Someone To You van Banners, inmiddels 34 weken in de lijst en op nummer 30, de langst genoteerde track. Ven Ven, de track waarmee Rolf Sanchez eerder een week op nummer 10 stond, levert 14 plaatsen in en is daarmee de snelste van 20 zakkers in de lijst.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 2) BLIJVEN SLAPEN- Snelle x Maan

3 (20) BED- Joel Corry x Raye x David Guetta

4 (--) RASPUTIN- Majestic x Boney M.

35 (--) WASTED LOVE- Ofenbach feat. Lagique

38 (--) FADED LOVE- Leony