Blijven Slapen blijft meest gestreamde hit

- Hitlijsten

 Maan Snelle
Blijven Slapen blijft meest gestreamde hit

Voor de tweede week bezetten Maan en Snelle de eerste plek van de Streaming Top 40.

Blijven Slapen staat al sinds 13 maart in de top 3 en moest sindsdien slechts één keer een stapje terugdoen naar plek 4. Zo staat het gelegenheidsduo nu dus voor de negende week bij de drie meest gestreamde tracks van ons land. Het is deze week voor het eerst dat Blijven Slapen de ‘dubbel’ weet te pakken want ook in de Airplay Top 40 staat de track op de eerste plek. De ex-nummer 1 van Lil Nas X, Montero (Call Me By Your Name) zakte vorige week van 1 naar 5 maar weet zich deze week te herpakken op nummer 2. In de top 10 van de Streaming Top 40 deze week geen nieuwe tracks.

De lijst telt deze week drie nieuwe binnenkomers waarvan Lil Kleine (Standaard Procedure) en Jaap Reesema (Alles Komt Goed) voor de Nederlandse invulling zorgen. De hoogste binnenkomer is een remix van Body. De track van Tion Wayne en Russ Millions is zonder twijfel representatief voor de drill-stroming die snel in opkomst is. TikTok sleept daarbij een belangrijke rol om de track ook op social media te doen opstomen. Afgelopen week belandde de remix, waarop Bugzy Malone, Fivio Foreign, Darkoo, Buni, ArrDee, E1 en ZT een bijdrage leverden, al op de eerste plaats van de Britse singlelijst. Russ Millions liet in een reactie toen al weten geen idee wat hem nu overkomt: “Ik wilde altijd al indruk maken in de scene maar ik had niet bedacht dat het al zo snel zou gebeuren”, zo liet hij de Britse hitlijstmakers weten. In de Streaming Top 40 debuteert Body – Remix op plek 14.

Tom Grennan weet zijn succes op de radio nu ook door te vertalen naar streamingsucces. Deze week komt Little Bit Of Love op nummer 2 in de Airplay Top 40. Vorige week verscheen Grennan ook in de Streaming Top 40 en deze week is zijn hit, met 13 plaatsen winst, de snelste stijger in de lijst op nummer 24. Een heel stuk minder vergaat het Rapstar van Polo G die in omgekeerde richting 12 posities inlevert en daarmee de snelste zakker is.

De volledige Streaming Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) BLIJVEN SLAPEN- Snelle x Maan

14 (--) BODY – REMIX- Tion Wayne x Russ Millions feat. ArrDee, E1, ZT, Bugzy Malone, Buni, Fivio Foreign & Darkoo

24 (37) LITTLE BIT OF LOVE- Tom Grennan

25 (--) ALLES KOMT GOED- Jaap Reesema

34 (--) STANDAARD PROCEDURE- Lil Kleine