Banana vijf weken op 1

Afgelopen week dropten Conkarah en Shaggy een nieuwe video bij hun Banana dat nu de Top 40 voor de vijfde week weet aan te voeren.

Dat is vooral goed nieuws voor Mr. Boombastic. Met Conkarah in zijn kielzog blijft Shaggy het aantal weken op 1 opkrikken. Na 7 keer It Wasn’t Me en 7 keer Angel telt Banana er inmiddels al weer 5. Met een totaal van 19 weken op de eerste plaats klimt Shaggy naar de top 16 van acts die de Top 40 het langst wisten aan te voeren. Slechts twee acts uit Noord-Amerika stonden langer op 1: Justin Bieber (40 weken) en Madonna (22 weken).

Top 4 blijft gelijk
De nummers 2 t/m 4 zijn hetzelfde als vorige week. Daardoor staat Savage Love (Laxed – Siren Beat) van Jawsh 685 en Jason Derulo opnieuw op 2, is Bilal Wahib met zijn Tigers niet van 3 te krijgen en blijft Watermelon Sugar van Harry Styles de nummer 4 van ons land. Mamacita van de Black Eyed Peas, Ozuna en J.Rey Soul komt een stapje dichter bij de top 4, door van 6 naar 5 te stijgen. Breaking Me van Topic en A7s levert daardoor een plekje in en komt op 6 terecht.

Lost Frequencies heeft vorige top 10-hits in zicht
Lost Frequencies, Zonderling en Kelvin Jones wisselen met Love To Go van plek met In Your Eyes van The Weeknd, waardoor zij nu op 7 staan en de Canadese zanger op 8. De andere top 10-hits van de Belgische producer, Are You With Me en Reality (met Janieck Devy) uit 2015, kwamen tot nummer 4 en nummer 3 en dus is Love To Go nu de track waarmee hij op zijn op twee na hoogste positie ooit komt.

Vijfde top 10-hit voor Robin Schulz
Rain On Me van Lady Gaga en Ariana Grande blijft plakken op 9, maar Alane van Robin Schulz en Wes boekt wel winst. De track stijgt van 12 naar 10 en levert de Duitse dj en producer zijn vijfde top 10-hit op in de Nederlandse Top 40. Daarmee evenaart hij het totaal van zijn landgenoot Zedd. Die scoorde in 2018 al zijn vijfde hit in de top 10. Snap! heeft met 11 top 10-hits de meeste nummers de top 10 in gekregen als Duitse act.

Boef heeft top 10 in zicht
Nu het overal in Nederland zomervakantie is, stijgt een aantal zomerse nummers. Zo ook X van de Jonas Brothers en Karol G. Vorige week stond het nummer nog op 14 en deze week mag het op de elfde stek plaatsnemen. Ook Tout Est Bon van Boef en Numidia neemt een sprintje. De rapper en de zangeres rennen van 18 naar 13 en daarmee komt de eerste top 10-hit voor Boef sinds 2018 (toen Miljonair tot 6 kwam) wel heel erg dichtbij.

Andere stijgers
Nea heeft er ook flink de vaart in. Some Say schiet van 25 naar 20, maar het is Davina Michelle die nog harder gaat. Ze knalt met In My Own World met Superstip van 35 naar 23. Duncan Laurence besluit het trio stijgers binnen de top 30. Someone Else leek op de terugweg, maar gaat deze week van 29 naar 24.

Binnenkomers
Vier tracks komen de Top 40 versterken. House Arrest van Sofi Tukker en Gorgon City mag op 40 beginnen, To Tomorrow van Goldkimono is nieuw op 38 en Head & Heart van Joel Corry en MNEK, dat de afgelopen week nog de Alarmschijf was, valt binnen op 36. Hallucinate van Dua Lipa is de hoogste nieuwkomer op nummer 31. Alles over de binnenkomers check je hier.

De complete Top 40 van deze week bekijk je hier!

Foto: YouTube