Vier binnenkomers in de Top 40

- Hitlijsten

 Dua Lipa Joel Corry MNEK Goldkimono Sofi Tukker Gorgon City
Vier binnenkomers in de Top 40

Deze week check je vier binnenkomers in de Top 40. Hallucinate van Dua Lipa is op 31 de hoogste nieuwe track.

31. HALLUCINATE – Dua Lipa
Na Don’t Start Now, Physical en Break My Heart is Hallucinate de vierde track van Dua Lipa’s nieuwste album Future Nostalgia die de Top 40 haalt. En vast niet de laatste, want het is nog maar vier maanden geleden dat ze haar tweede album uitbracht. Ze kan dus nog wel even vooruit met singles van dit album. Producer van Hallucinate is de Brit Stuart Price, die eerder medeverantwoordelijk was voor hits als Hung Up en Sorry van Madonna, Human van The Killers en The Flood van Take That. Ook werkte hij met The Fray, Keane en Kylie Minogue en produceerde hij naast Hallucinate nog drie andere tracks op Future Nostalgia. In tegenstelling tot de eerdere hits van het album is Hallucinate niet tot Alarmschijf uitgeroepen.

36. HEAD & HEART – Joel Corry & MNEK
Als je een jaar of acht geleden naar de reality-serie Geordie Shore op MTV keek, zou het kunnen dat je Joel Corry al vaker hebt gezien. De inmiddels 31-jarige dj/producer uit Londen had destijds een relatie met Sophie Kasaei en zij was een van de vaste gezichten van de reallifesoap. Het cv van Joel is langer, want hij heeft inmiddels een eigen personal training-bedrijf, een fitness-app en hij runt een sportkledinglijn. Tussendoor heeft hij ook nog tijd voor muziek en dat levert hem zijn eerste Top 40-hit op. Head & Heart is een samenwerking met zanger Uzo Emenike, die je kent als MNEK. Hij stond in 2015 al eens in de Top 40 samen met Zara Larsson en Never Forget You. Qmusic riep Head & Heart uit tot Alarmschijf.

38. TO TOMORROW – Goldkimono
Onder de naam Goldkimono scoort Martijn Konijnenburg zijn eerste Top 40-hit, maar de 38-jarige Nederlander heeft wel degelijk meer successen op zijn naam staan. Zo was Martijn eind jaren ’00 de gitarist van de band Leaf en scoorde met hen de hits Wonderwoman en New Song. Daarna ging hij muziek voor andere artiesten schrijven en produceren. Onder anderen Krystl en Anouk namen songs van Konijnenburg op. De grootste hit die hij tot nu toe schreef is Firestone, dat via singer-songwriter Conrad Sewell bij Kygo terecht kwam. Die brak er in 2015 mee door en kwam tot nummer 3 in de Top 40. Inmiddels is Martijn als Goldkimono weer als artiest bezig. To Tomorrow is dus zijn Top 40-debuut onder die naam.

40. HOUSE ARREST – Sofi Tukker & Gorgon City
Sofi Tukker zet je een beetje op het verkeerde been. Door die naam denk je wellicht dat het om een zangeres gaat of een vrouwelijke producer, maar Sofi Tukker is een duo; een man en een vrouw. Achter die naam zitten namelijk Sophie Hawley-Weld en Tucker Halpern. Het Amerikaanse tweetal werkt sinds 2014 samen en stond twee jaar geleden al in de Tipparade met Best Friend. Met House Arrest staan ze voor het eerst in de Top 40. De titel verwijst naar het feit dat Sophie vorig jaar tijdens een optreden haar voet brak en zo noodgedwongen thuis moest blijven. In Corona-tijd is die titel extra toepasselijk. House Arrest is een samenwerking met de Britse producers Kye Gibbon en Matt Robson-Scott, oftewel Gorgon City.

Foto: YouTube