As It Was voert de Top 40 voor 11 weken aan

- Hitlijsten

 Harry Styles Son Mieux Imagine Dragons Beyoncé Gabry Ponte Lum!x Daddy DJ Dua Lipa Calvin Harris
As It Was voert de Top 40 voor 11 weken aan

Harry Styles staat voor de elfde week op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40.

De Britse zanger staat met zijn hit nu 13 weken in de lijst, waarvan twee op nummer 2 en nu elf op nummer 1. Voor de vijfde achtereenvolgende week verdelen drie hits de plekken op het erepodium. Achter As It Was van Harry Styles klimt Ferrari van James Hype en Miggy Dela Rosa nu naar nummer 2 en zakt Bam Bam van Camila Cabello en Ed Sheeran naar nummer 3.

Multicolor is de snelste stijger
Afgelopen week maakte Son Mieux met Multicolor zijn debuut in de Top 40. De band kwam als middelste van drie binnenkomers in de lijst op nummer 36. Deze week klimt de track, als snelste stijger, met 11 plaatsen winst naar nummer 25.

Imagine Dragons denderen het hoogst binnen
De maand juli begint goed met de release van Mercury – Act 2, deel twee van het ‘dubbelalbum’ van Imagine Dragons. Deel 1 verscheen op 3 september van het afgelopen jaar met daarop de hits Follow You, Wrecked en Enemy. Op het nieuwe en zesde studioalbum van Imagine Dragons staan 18 tracks waarvan we Bones al eerder in de Top 40 mochten verwelkomen. Sharks is ondertussen de 17e hit van de Amerikaanse band en deze week is dat ook nog eens de hoogste binnenkomer op nummer 34. Bij de nieuwe Top 40-hits verwelkomen we ook Break My Soul (van Beyoncé) en We Could Be Together (van Gabry Ponte, Lum!x en Daddy DJ). Lees hier alles over de nieuwkomers.

Dua Lipa bij 10 succesvolste Top 40-acts aller tijden
De eerste samenwerking tussen Dua Lipa en Calvin Harris was natuurlijk One Kiss dat 16 weken op nummer 1 stond. Het nieuwste avontuurtje van de twee wil nog niet echt lukken want Potion staat voor de vierde achtereenvolgende week op nummer 31. Voor Dua Lipa is Potion haar 20e Top 40-hit en met al die hits heeft ze nu zoveel punten weten te verzamelen dat ze een plek krijgt bij de 10 meest succesvolle Top 40-acts aller tijden. Deze week drukt ze, met 3 punten meer, P!nk tot buiten die top 10.

De complete Top 40 bekijk je hier.

Foto: YouTube