Sharks van Imagine Dragons is de hoogste nieuwkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Imagine Dragons Beyoncé Gabry Ponte Lum!x Daddy DJ
Sharks van Imagine Dragons is de hoogste nieuwkomer in de Top 40

Imagine Dragons weet met Sharks het hoogst de Nederlandse Top 40 binnen te komen. De Amerikaanse band is met de nieuwe single van Mercury - Act 2 nieuw op 34. Ook Break My Soul van Beyoncé en We Could Be Together van Gabry Ponte, Lum!x en Daddy DJ vallen de Lijst der Lijsten binnen.

34 (--) SHARKS – Imagine Dragons
Deze week verschijnt het nieuwe album van Imagine Dragons, Mercury – Act 2. Dat is logischerwijs de opvolger van Act 1, dat de Amerikaanse band vorig jaar aan het einde van de zomer uitbracht en waarop je de hit Follow You vindt. Op het tweede deel van Mercury kom je ook de vorige single Bones tegen, die dit voorjaar dertien weken in de Top 40 stond en de veertiende plek haalde. Om de albumrelease lekker in de schijnwerpers te zetten komen zanger Dan Reynolds en zijn kornuiten nu dus met opvolger Sharks. Momenteel toert Imagine Dragons door Europa, maar Nederland wordt helaas overgeslagen. Wel kun je de band morgen (zaterdag 2 juli) op Rock Werchter zien en komende dinsdag (5 juli) in Berlijn.

35 (--) BREAK MY SOUL - Beyoncé
Net als veel andere artiesten gebruikte Beyoncé de coronaperiode om een nieuw album op te nemen. Renaissance heet het en 29 juli is de releasedatum. De letterlijke vertaling van de titel is ‘wederopstanding’ en dat slaat natuurlijk op het feit dat de wereld na bijna twee jaar van lockdowns en andere maatregelen weer open is. ‘I think we are all ready to escape, travel, love and laugh again’. Met die tekst kondigde de 40-jarige zangeres haar album aan op sociale media. Als voorloper is er de single Break My Soul. Daarin hoor je een stukje terugkomen van een bekende hit uit het Top 40-verleden. Beyoncé maakte gebruik van Show Me Love waarmee Robin S. in 1993, en in 2008 nog eens opnieuw, een dikke hit scoorde.

40 (--) WE COULD BE TOGETHER – Gabry Ponte X Lum!x feat. Daddy DJ
‘Daddy DJ, please take me to the party and let me dance along’. Dat was het refrein van de hit Daddy DJ van het gelijknamige project, dat in de zomer van 2001 veertien weken in de Top 40 stond. Het Franse duo David Le Roy en Jean-Christophe Belval, dat achter Daddy DJ zat, kwam tot de zesde plek. Dik vijf jaar later stond dezelfde melodie weer in de lijst, toen als DotA van Basshunter. Je weet wel, die van Boten Anna. Nu is Daddy DJ terug in de Top 40 dankzij Gabry Ponte en Lum!x. De Italiaanse dj en producer en zijn Oostenrijkse collega hadden eind 2021 samen succes met Thunder. Door het gebruik van de Daddy DJ-melodie krijgt ook het Franse duo een credit. Qmusic koos We Could Be Together als Alarmschijf.

Foto: YouTube