Anderhalf is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Kraantje Pappie Jandino Asporaat Di-Rect Poke Ali B Maan
Ali B

Misschien is het wel een van de belangrijkste boodschappen van dit moment: anderhalve meter afstand. De track waarmee Ali B, Poke en Judeska dat in willen prenten is de hoogste nieuwe in de Top 40. 

Zowel Ali B als ook Di-rect schrijven deze week een 22e Top 40-hit bij en ondertussen weet The Weeknd een plekje te krijgen bij de 100 meest succesvolle acts die we ooit in de Top 40 mochten verwelkomen. De binnenkomers uit de lijst van 4 april 2020 zetten we, zoals gebruikelijk, voor je op een rij. 

34 (--) ANDERHALF- Ali B feat. Poke & Judeska
Met de track Anderhalf haken Ali B, Poke en Judeska in op de Corona-crisis en de maatregelen die de overheid heeft afgekondigd. Inderdaad, de titel Anderhalf slaat op de afstand die je op dit moment van elkaar moet houden: anderhalve meter. Ali B. ken je natuurlijk van zijn eenentwintig eerdere Top 40-hits en zijn vele optredens op televisie en in het theater. Judeska is het bekendste typetje van komiek Jandino Asporaat, die onder zijn eigen naam al eens in de Top 40 stond, samen met Gerard Joling. Poke kom je voor het eerst tegen in de lijst. De 29-jarige rapper uit Nijmegen heet in het dagelijks leven Resinio Wijngaarde. Hij haalde vorig jaar al wel de Tipparade samen met Yung Felix en Bizzey.

37 (--) IN YOUR EYES- The Weeknd
Met Blinding Lights scoorde The Weeknd na Starboy zijn tweede nummer 1-hit in de Top 40. Tot deze week voerde hij de lijst acht weken aan. Nu Blinding Lights verstoten is van de bovenste positie en zakt naar nummer 2, is het tijd voor een volgende single: In Your Eyes. Beide tracks vind je op het nieuwe album After Hours. Dat bracht Abel Tesfaye, zoals de Canadese zanger in het dagelijks leven heet, twee weken geleden uit. Net als aan Blinding Lights schreef en produceerde de Zweed Max Martin ook weer mee aan In Your Eyes. Hij is al jaren verantwoordelijk voor talloze Top 40-hits. Van de Backstreet Boys tot Katy Perry tot Céline Dion, allemaal hebben ze één of meerdere hitsuccessen te danken aan de Zweed.

39 (--) RODE WIJN – Maan & Kraantje Pappie
Maan en Kraantje Pappie komen elkaar al een aantal jaren regelmatig tegen op diverse festivals en daar ontdekten de twee dat ze een klik hebben. Toen Kraan vorig jaar al eens werd gevraagd met welke Nederlandse artiest hij graag een keer zou willen samenwerken, gaf hij dan ook binnen een fractie van een seconde de naam van Maan als antwoord. Die samenwerking is er nu dus van gekomen en het resultaat heet Rode Wijn. Strekking van de tekst is dat dingen soms een tijdje moeten blijven liggen om beter te worden. In interviews lieten Maan en Kraantje Pappie weten tijdens de opnames geregeld levenslessen uitgewisseld te hebben tussen het zingen en rappen door. Dit zal er ongetwijfeld een van zijn geweest.

40 (--) SOLDIER ON- Di-rect
Dit jaar vieren de mannen van Di-rect hun twintigste verjaardag als band. Dat gebeurt onder meer met twee concerten, die gelukkig pas op 9 en 10 oktober gepland staan, zodat ze hopelijk niet door de Corona-crisis afgeblazen of verplaatst hoeven te worden. Op beide data is de Haagse band te zien in Ahoy in Rotterdam. In het kader van het jubileum is de single Soldier On verschenen, die eerder al live werd gespeeld bij The Voice Of Holland op RTL4. Het is de 22ste Top 40-hit in de carrière van Di-rect en de eerste in bijna zes en een half jaar tijd. Nadat Di-rect in december 2013 uit de Top 40 verdween met Where We Belong, een samenwerking met Fedde Le Grand, stonden ze tot deze week niet meer genoteerd namelijk.