Alicia Keys is met Underdog de hoogste Top 40-binnenkomer

- Hitlijsten

 Guus Meeuwis Kraantje Pappie Alicia Keys
Alicia Keys

Voor de laatste hit van Alicia Keys moeten we ver terug in de tijd: Loreen won het Eurovisiesongfestival, een Facebook-feest in Haren liep uit de hand en de wereld kon geen genoeg krijgen van Psy's video voor Gangnam Style. Dat was in 2012. Gelukkig is Alicia nu weer on fire: ze is met Underdog de hoogste binnenkomer in de Top 40. 

35. UNDERDOG – Alicia Keys

Bekende artiesten staan al jaren in de rij om een nummer van Ed Sheeran te mogen opnemen. Zo was de Brit als songschrijver medeverantwoordelijk voor Top 40-hits van bijvoorbeeld Justin Bieber (Love Yourself), Major Lazer (Cold Water) en Rita Ora (Your Song). De volgende die haar naam aan dit rijtje mag toevoegen is Alicia Keys. Zij komt binnenkort met het nieuwe album A.L.I.C.I.A. Als voorloper is er alvast de single Underdog, die Alicia samen met Ed schreef.. Producer van de track is Snow Patrol-toetsenist Johnny McDaid. Het levert de 38-jarige Amerikaanse haar negentiende Top 40-hit op. Deze week kondigde Alicia aan later dit jaar op wereldtournee te gaan. Nederland wordt daarbij helaas overgeslagen.

39. NACHT – Kraantje Pappie & Guus Meeuwis

Twee jaar geleden stond Kraantje Pappie voor het eerst op Vrienden Van Amstel LIVE. Stomtoevallig was de kleedkamer van de rapper uit Groningen, die eigenlijk Alex van der Zouwen heet, naast die van Guus Meeuwis en zo ontmoetten de twee elkaar voor het eerst. Het was niet alleen het begin van een vriendschap, ook van een samenwerking, die precies twee jaar later op datzelfde Vrienden Van Amstel Live aan het publiek werd gepresenteerd. Nacht is een nieuwe versie van de nummer 1-hit Het Is Een Nacht, waarmee Guus in 1995 doorbrak en samen met zijn toenmalige begeleidingsband Vagant zeven weken de Top 40 aanvoerde. Dit jaar viert Guus Meeuwis dus zijn 25-jarig jubileum. Nacht is zijn 22ste hit.

Foto: YouTube