Coverafbeelding Major Lazer feat. Justin Bieber & Mø - Cold water
  • Statistieken
  •   23 weken
  •   1 piekpositie
  •   719 punten
  •   2016

Artiestinformatie

Land   Verenigde Staten

Major Lazer is het idee van de Amerikaanse dj en producer Diplo. Tussen 2008 en 2011 maakte ook DJ Switch deel uit van het project. Diplo scoort in 2011 zijn eerste hit in ons land met C’mon (Catch ‘Em By Surprise, waaraan ook Tiësto en Busta Rhymes meewerkten.

In 2012 scoort Major Lazer met Get Free zijn eerste hit in de Top 40. Watch Out For This, waar ook Busy Signal, The Flexican en FS Green meewerken, wordt één van de grote hits van 2013 en bereikt de zesde plaats.

In 2015 werkt Diplo samen met DJ Snake en Mø op de track Lean On, zijn derde hit. In april wordt het zijn eerste nummer 1-hit. Lean On weet, zeven weken na het terugtreden van nummer 1, opnieuw bovenaan de lijst te komen. Als Lean On eind september 28 weken in de Top 40 staat passeert het de 1000-puntengrens. En daarmee nestelt de track zich bij de tien grootste hits die ooit in de lijst hebben gestaan. Ondertussen heeft dan ook Powerful, de samenwerking met Ellie Goulding en Tarrus Riley, drie weken in de Top 40 gestaan. Eind 2015 verschijnt een remix van Light It Up als single van de Amerikaan, met daarop ook Nyla en Fuse ODG.

Van het album Piece Is The Mission Extended wordt Boom in 2016 een bescheiden Top 40-hit. Daaraan werken ook Moti, Ty Dolla $ign, Wizkid en Kranium mee. Dat de samenwerking met Mø en Justin Bieber is bevallen blijkt later die zomer als de track Cold Water verschijnt. Begin augustus wordt het de tweede nummer 1-hit voor Major Lazer.
Eind september levert Major Lazer de samenwerking met het Nederlandse duo Showtek af, Believer. Radio 538 roept het nummer uit tot Dance Smash.In januari van 2017 verschijnt Run Up, een samenwerking met PartyNextDoor en Nicki Minaj dat later op nummer 16 in de Top 40 komt. In juni verschijnen zes nieuwe tracks op de EP Know No Better waarvan de titeltrack door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Dance Smash. Met Rudimental maakt Major Lazer in juni 2018 de track Let Me Live.

In 2019 besluit Jillionaire op te stappen en Ape Drums wordt zijn vervanger. Ook verschijnt het vierde studioalbum Music Is The Weapon. Singles als Can't Take It From Me en Make It Hot doen niet veel maar dat is anders als Que Calor verschijnt, een samenwerking met J Balvin en El Alfa.


In het voorjaar van 2020 maakt de groep met Marcus Mumford het nummer Lay Your Head On Me. Van het album Music Is The Weapon dat later in 2020 verschijnt wordt Hell And High Water een populaire track. Eind maart 2021 brengen ze de track Titans uit. Dit is een samenwerking met Sia en Labrinth.


Songtekst

Everybody gets high sometimes, ya know
What else can we do when we're feeling low
So take a deep breath and let it go
You shouldn't be drowning on your own

And if you feel you're sinking
I will jump right over
Into cold, cold water for you
And although time may take us
Into different places
I will still be patient with you
And I hope you know

I won't let go
I'll be your life line tonight
I won't let go
I'll be your life line tonight

Cause we all get lost sometimes, you know
It's how we learn and how we grow
And I wanna lay with you til I'm old
You shouldn't be fighting on your own

And if you feel you're sinking
I will jump right over
Into cold, cold water for you
And although time may take us
Into different places
I will still be patient with you
And I hope you know

I won't let go (I won't let go, no, no, no more)
I'll be your life line tonight
I won't let go
I'll be your life line tonight

Come on, come on
Save me from my rocking boat
I just want to stay afloat
I'm all alone

And I hope, I hope
Someone's gonna take me home
Somewhere I can rest my soul
I need to know
You won't let go

I won't let go (Oh no, no no)
I'll be your life line tonight
You won't let go
I'll be your life line tonight

I won't let go
I won't let go

Songinformatie

ArtiestMajor Lazer,
Justin Bieber,
Titel Cold Water
Lengte 3:05
Componist(en) Benny Blanco [= Benjamin Levin; Diplo [= Thomas Wesley Pentz]; Jr Blender [= Philip Meckseper]; Henry King
Producer(s) Benny Blanco, Diplo, King Henry
Platenlabel Mad Decent
Catalogusnr digital download
Releasedatum 22-07-2016
Hoogste positie UK 1
Hoogste positie US 2


Positieverloop