Airplay Top 40: Soldier On terug op 1

- Hitlijsten

 Di-Rect
Airplay Top 40: Soldier On terug op 1

Afgelopen week moest Di-rect in Davina Michelle de meerdere erkennen maar deze week keert Soldier On terug op de eerste plaats van de Airplay Top 40.

Soldier On staat daarmee opnieuw op 1 en is nu, voor de zevende week, de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio. Beat Me, de track waarmee Davina Michelle vorige week de macht greep, zakt nu naar nummer 3. Tussen beide Nederlandse hits staat nu The Weeknd die eerder met In Your Eyes ook al een weekje op nummer 2 stond.

Deze week zien we drie tracks in de top 10 die daar vorige week niet stonden. Daarbij is Alane, de ex-Alarmschijf van Robin Schulz en Wes, de hoogste. Alane kwam vorige week binnen op nummer 33 en stijgt nu, met 26 plaatsen winst, naar nummer 7. Dat maakt het deze week de snelste stijger. Minder vergaat het nu Savage Love (Laxed – Siren Beat) dat vorige week ambitieus in de Airplay Top 40 wist binnen te komen; als hoogste op nummer 12. Jawsh 685 en Jason Derulo leveren nu 17 plekken in en komen daarmee op nummer 29.

De lijst telt deze week twee nieuwe binnenkomers met I Need You To Hate Me (van JC Steward) op nummer 24 als hoogste. Ook Waar Ga Je Heen (van Emma Heesters) is nieuw op nummer 36. The Script staat met The Last Time inmiddels 41 weken in de lijst. De track lijkt nu overigens wel snel naar de uitgang te zakken want de heren komen, na een daling van 12 plekken, op nummer 38. Net een weekje minder heeft Memories (van Maroon 5) op de teller. Die weten, in de 40e week Airplay Top 40, weer terug te keren in de bovenste helft van de lijst. De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

De volledige Airplay Top 40 staat hier.

De complete Airplay Top 40 bekijk je hier op YouTube en beluister je via onze playlist op Spotify.