Clean Bandit, Sean Paul & Anne-Marie op 1

- Hitlijsten

 Anne-Marie Sean Paul ((JAM)) Clean Bandit
Clean Bandit, Sean Paul & Anne-Marie op 1

Nederland heeft een nieuwe nummer 1: Rockabye van Clean Bandit, Sean Paul en Anne-Marie knalt deze week Starboy van The Weeknd en Daft Punk van de eerste plek in de Top 40 af.

Daarmee staat Clean Bandit voor de twaalfde week bovenaan de Top 40, want ook met hun debuut in 2014, Rather Be, wisten ze de lijst voor 11 weken aan te voeren. Sean Paul heeft in dat opzicht een wat meer bescheiden statistiek, want in 2003 stond hij met Get Busy slechts één weekje op de belangrijkste plek van de hitlijst.De 43-jarige Jamaicaan deed er precies 13 jaar en 186 dagen over om terug op de eerste plaats te komen.  Acht artiesten hadden een nog langere periode tussen twee nummer 1-hits. Nena heeft daarbij de langste periode met 20 jaar en 171 dagen tussen 99 Luftballons en Anyplace, Anywhere, Anytime. Cher had wel een nog langere periode tussen Little Man en Believe, 32 jaar en 58 dagen, maar zij scoorde haar eerste nummer 1-hit met een vast duo, Sonny & Cher.

Zie ook: “Sean Paul in lijst van langste periode tussen #1-hits”Britse act met meeste weken op 1
The Beatles zullen als Britse act voorlopig niet worden overtroffen als het gaat om de meeste weken op nummer 1. Dat zijn er 74. Clean Bandit, dat met Rockabye deze week de nieuwe nummer 1 is, had al een hit met lange adem bovenaan want Rather Be stond daar in 2014 liefst 11 weken. Met dat weekje erbij evenaren ze deze week (Sir) Cliff Richard die met 3 nummer 1-hits ook 12 weken op 1 stond. Daarmee staan ze net buiten het lijstje van Britse acts die het langst de Top 40 wisten aan te voeren.