Coverafbeelding Gerard De Vries - Het Einde Van Het Begin
  • Statistieken
  •   3 wkn Tipparade
  •   1970

Artiestinformatie

Geboortedatum   19-08-1933
Land   Nederland

Gerard de Vries was een Nederlandse zanger en diskjockey. Hij werd vooral bekend om zijn parlando-muziek, waarmee hij in de jaren zestig enkele grote hits scoorde, zoals Het Spel Kaarten, Zo Maar Een Soldaat en Giddy Up Go. Veel van zijn nummers gaan over het leven van een vrachtwagenchauffeur. De liedjes zijn vaak vertalingen van liedjes van de populaire Amerikaanse zanger Red Sovine. Opvallend detail is dat de vertaalde nummers van De Vries niet rijmen, terwijl die van Sovine dat wel doen.

Naast zijn zangcarrière was De Vries ook diskjockey. Zo presenteerde hij onder zijn pseudoniem Cowboy Gerard bij Radio Veronica het country & westernprogramma Nashville Tennessee. Andere programma's presenteerde hij onder zijn eigen naam, onder meer samen met Tineke de Nooij. Samen met zijn collega’s Ad Bouman, Hans Mondt, Tom Collins en Klaas Vaak van Radio Veronica namen ze begin 1970 onder de naam De Binkies de carnavalshit Met carnaval op. Het nummer wist niet verder te komen dan de Tipparade.

Vanaf 1974 werkte De Vries als diskjockey bij de TROS.

Na zijn carrière als zanger en diskjockey werd hij ondernemer in de paranormale branche.

Op 11 juni 2015 overleed Gerard De Vries op 81-jarige leeftijd.Songtekst

In den beginne schiep God de hemel en de aarde. De aarde nu was woest en ledig en in duisternis gehuld. En God zei: "Er zij licht," en er was licht. Dat was het begin van een wonderbaarlijke schepping. En God schiep de mens naar Zijn evenbeeld en gaf hem de heerschappij over alles wat op Zijn aarde leefde. En God zag dat het goed was.

Maar de mens wilde machtiger zijn dan zijn Schepper en luisterde niet langer naar de stem van de Heer. God nu, gekrenkt in Zijn liefde tot de mens, verwoestte met een machtig gebaar door middel van de zondvloed een groot deel van Zijn schepping en gaf de aarde een nieuwe kans.

Hij zond Zijn tien geboden en wees de weg naar een aards paradijs. De mens zocht en vond een andere weg, de weg naar zelfvernietiging. God nu liet Zijn volk niet los, gaf de mensheid een laatste kans en offerde Zijn enig geboren Zoon op aan de mensen, die Hem echter vertrapten en aan het kruis nagelden.

En nu, bijna tweeduizend jaar na de marteldood van Hem die Hij zo liefhad, als de Schepper van het heelal opnieuw de balans opmaakt en ziet wat de aarde heeft voortgebracht, en Hij ziet Vietnam, Hij ziet concentratiekampen, Hij ziet gouden paleizen en van honger stervende kinderen, Hij ziet een met bloed doorlopen Jordaanrivier, Hij ziet Amerika, Hij ziet Amsterdam en Hij ziet u en mij. Wat, beste mensen, zal dan morgen Zijn antwoord zijn?

Songinformatie

ArtiestGerard De Vries
 A-kant
Titel Het Einde Van Het Begin
Lengte 2:10
Componist(en) Ralph Benatar, John Sluszny, Karel Hille
Producer(s) Karel Hille
 B-kant
Titel Soldatengebed
Lengte 3:00
Componist(en) Wim Jongbloed, Gerard de Vries
Producer(s) Karel Hille
 
Platenlabel Imperial
Catalogusnr 5C 006-24241
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -

Positieverloop