Coverafbeelding David Crosby - Orleans
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   1971

Artiestinformatie

Geboortedatum   14-08-1941
Land   Verenigde Staten

David Van Cortlandt Crosby werd geboren in Los Angeles is zanger, gitarist en singer-songwriter. Hij maakte van 1965 tot 1968 deel uit van de folkrockgroep The Byrds en vormde daarna met Stephen Stills (van Buffalo Springfield) en Graham Nash (van The Hollies) de supergroep Crosby, Stills & Nash. Neil Young (ook van Buffalo Springfield) sloot zich periodiek bij hen aan toen ze op het Woodstock-festival optraden.

Naast zijn deelname aan The Byrds en aan CSNY heeft hij ook veel achtergrondzang op diverse albums verzorgd. Hij is onder andere te horen op het album Harvest, het succesvolste soloalbum van Neil Young uit 1972. In de vaak complexe, herkenbare harmonieën van zijn gezelschappen neemt hij doorgaans de bovenstem voor zijn rekening. Zijn stem is rauw en schel en vaak zet hij zijn kopstem op.

Hij heeft ook diverse soloplaten gemaakt zoals: If I Could Only Remember My Name (1971), Oh Yes I Can (1989), Thousand Roads (1993). De single Orleans van het zijn 1e album kwam in 1971 niet verder dan een Tipparade notering.
Ook de samenwerkingen met Graham Nash brachten 4 noteringen die allemaal niet verder kwamen dan de Tipparade.Songtekst

Orleans
Beaugency
Notre Dame de Clery
Vendome
Vendome

Orleans
Beaugency
Notre Dame de Clery
Vendome
Vendome

[Instrumental Ending (Acoustic Guitars)]

Songinformatie

ArtiestDavid Crosby
 A-kant
Titel Orleans
Lengte 01:57
 B-kant
Titel Traction In The Rain
Lengte 03:43
Componist(en) David Crosby
 
Platenlabel Atlantic
Catalogusnr 2091 132
Album If I Could Only Remember My Name


Positieverloop