Coverafbeelding Colin Blunstone - Touch
  • Statistieken
  •   6 wkn Tipparade
  •   1983

Artiestinformatie

Geboortedatum   24-06-1945
Land   Groot BritanniĆ«

Colin Blunstone werd geboren in Hatfield (Hertfordshire) op 24 juni 1945. Hij is bekend als zanger van The Zombies en als solo artiest..In 1964 vormde Colin samen met toetsenist Rod Argent, gitarist Paul Atkinson, bassist Chris White en drummer Hugh Grundy de band The Zombies. De bekendste hits waren She's not there, Tell her no en Time of the season.Na het uiteenvallen van de band in 1968 begon Colin aan zijn solocarrière. Onder het pseudoniem Neil McArthur nam hij nogmaals de Zombies-hit She's not there op dat in Nederland de 25e plaats in de Top 40 wist te bereiken
Hij maakte daarna een aantal soloalbums onder zijn eigen naam: One Year (1971) met daarop de tipparadenotering met dubbele A-kant Caroline goodbye (over zijn verbroken relatie met fotomodel en actrice Caroline Munro) en Say you don't mind .

Zijn tweede album Ennismore (1972) leverde drie hits op: I Want Some More, Andorra en I don't believe in Miracles (al kwam de laatste titel niet verder dan de Tipparade). Ook twee nummers van zijn volgende album, Journey, uit 1974, werden hits: Wonderful en Weak for you (Tipparade notering). Zijn volgende albums, Planes (1977), Never even thought (1978) en Late nights in Soho (1979) haalden slechts een bescheiden verkoop en leverden geen hits op.

In 1981 nam hij met Dave Stewart de hit What becomes of the brokenhearted op en dat werd een Top 40 hit. Colin werkte als zanger bij The Alan Parsons Project mee aan de albums Pyramid (1978), Eye in the sky (1982), Ammonia Avenue (1984), Vulture culture (1985), en Gaudi (1987). Het door hem gezongen nummer Old and wise is afkomstig van Eye in the sky en werd een hit, alleen werd zijn naam niet vermeld op de single. Dat nummer staat elk jaar hoog genoteerd in de Top 2000.

In 1990 kwamen de oorspronkelijke Zombies-leden White en Grundy weer samen, om met versterking van Sebastian Santa Maria de cd The Return of the Zombies op te nemen,

Het leverde de groep geen hit meer op maar wel een hoge waardering door de popjournalisten.


.

Songinformatie

Op de instrumentale versie van 'Touch" is ook Mel Collins te horen.

Trivia

In 1964 vormde Colin samen met toetsenist Rod Argent, gitarist Paul Atkinson, bassist Chris White en drummer Hugh Grundy de band The Zombies. De bekendste hits waren "She's Not There", "Tell Her No", "Summertime" en "Time of the Season". Na het uiteenvallen van de band in 1968 begon Colin aan zijn solocarrière. Onder het pseudoniem Neil McArthur nam hij nogmaals de Zombies-hit "She's Not There" op, daarna gebruikte hij zijn eigen naam. Begin jaren zeventig had Colin meerdere solo hits. Vanaf 1990 zijn The Zombies weer regelmatig bij elkaar en hebben ze ook cd's met nieuw materiaal opgenomen.
ArtiestColin Blunstone
 A-kant
Titel Touch
Lengte 3:30
Componist(en) Peter Bardens
Producer(s) Peter Bardens
Engineer(s) Matthew Fisher
 B-kant
Titel Touch (Instrumental)
Lengte 4:38
Componist(en) Peter Bardens
Producer(s) Peter Bardens
Engineer(s) Matthew Fisher
 
Platenlabel PRT
Catalogusnr 101775
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album The light inside


Positieverloop