Coverafbeelding Colin Blunstone - I Want Some More
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   12 piekpositie
  •   128 punten
  •   1973

Artiestinformatie

Geboortedatum   24-06-1945
Land   Groot Britannië

Colin Blunstone werd geboren in Hatfield (Hertfordshire) op 24 juni 1945. Hij is bekend als zanger van The Zombies en als soloartiest.In 1964 vormde Colin samen met toetsenist Rod Argent, gitarist Paul Atkinson, bassist Chris White en drummer Hugh Grundy de band The Zombies. De bekendste hits waren She's Not There, Tell Her No en Time Of The Season.Na het uiteenvallen van de band in 1968 begon Colin aan zijn solocarrière. Onder het pseudoniem Neil McArthur nam hij nogmaals de Zombies-hit She's Not There op, dat in Nederland de 25e plaats in de Top 40 wist te bereiken.
Hij maakte daarna een aantal soloalbums onder zijn eigen naam: One Year (1971) met daarop de Tipparadenotering met dubbele A-kant Caroline Goodbye (over zijn verbroken relatie met fotomodel en actrice Caroline Munro) en Say You Don't Mind.

Zijn tweede album, Ennismore uit 1972, leverde twee hits op: I Want Some More en Andorra. Een derde nummer, I Don't Believe In Miracles, kwam niet verder dan de Tipparade. Ook twee nummers van zijn volgende album Journey (1974) verschenen in de hitlijsten: Wonderful bereikte de Top 40 en Weak For You bleef steken in de Tipparade. Zijn volgende albums, Planes (1977), Never Even Thought (1978) en Late Nights In Soho (1979) haalden slechts een bescheiden verkoop en leverden geen hits op.

In 1981 nam hij met Dave Stewart de hit What Becomes Of The Brokenhearted op en dat werd een Top 40-hit. Colin werkte als zanger bij The Alan Parsons Project mee aan de albums Pyramid (1978), Eye In The Sky (1982), Ammonia Avenue (1984), Vulture Culture (1985) en Gaudi (1987). Het door hem gezongen nummer Old And Wise is afkomstig van Eye In The Sky en werd een hit, alleen werd zijn naam niet vermeld op de single. Dat nummer staat elk jaar hoog genoteerd in de Top 2000.

In 1990 kwamen de oorspronkelijke Zombies-leden White en Grundy weer samen, om met versterking van Sebastian Santa Maria de cd The Return Of The Zombies op te nemen.

Het leverde de groep geen hit meer op, maar wel een hoge waardering door de popjournalisten.

Songtekst

I'm sittin' all alone, the sun is so bright
Ooohooohooo, ooohooohooo, ooohooohooo
Just sittin' alone with nothing to do
Ooohooohooo, ooohooohooo, ooohooo, ohoho

All people, bizarre, they stop and they stare
They don't know that I'm waiting for you
Ooohooohooo, ooohooohooo, ooohooohooo

And I'm just happy waiting
And I am waiting for you
I, oh, I
Want some more

Now I know I haven't known you for long
It took a couple of days since we met
And whether it's right or whether it's wrong
It's too close to step back to it, yeaheaheaheah

And I'm just happy waiting
'Cause I am waiting for
I, oh, I
Want some more

So got to worrying here for the day
With a bottle of wine on my knees
Whether you come or whether you don't
With a bottle of wine

Oooh, that's fine

Songinformatie

"i want some more" was voor Colin als soloartiest zijn grootste hit. Het nummer stond 7 weken in de Top 40 en bereikte de 12e plaats als hoogste notering.

Trivia

In 1964 vormde Colin samen met toetsenist Rod Argent, gitarist Paul Atkinson, bassist Chris White en drummer Hugh Grundy de band The Zombies. De bekendste hits waren "She's Not There", "Tell Her No", "Summertime" en "Time of the Season".
Na het uiteenvallen van de band in 1968 begon Colin aan zijn solocarrière.

Onder het pseudoniem Neil McArthur nam hij nogmaals de Zombies-hit "She's Not There" op, daarna gebruikte hij zijn eigen naam. Begin jaren zeventig had Colin meerdere solo hits. Vanaf 1990 zijn The Zombies weer regelmatig bij elkaar en hebben ze ook cd's met nieuw materiaal opgenomen.
ArtiestColin Blunstone
 A-kant
Titel I Want Some More
Lengte 3:04
Componist(en) C. Blunstone
Producer(s) Rod Argent, Chris White
 B-kant
Titel Pay Me Later
Lengte 2:44
Componist(en) C. Blunstone, P. Dennys
Producer(s) Rod Argent, Chris White
 
Platenlabel Epic
Catalogusnr EPC 1513
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album Ennismore


Positieverloop