Coverafbeelding Bruce Springsteen - Secret Garden
  • Statistieken
  •   6 weken
  •   31 piekpositie
  •   34 punten
  •   1995

Artiestinformatie

Geboortedatum   23-11-1949
Land   Verenigde Staten

Bruce Springsteen ook wel The Boss genoemd, speelde vanaf de jaren 60 in meerdere bands: The Castiles, Steel Mill en Dr. Zoom and The Sonic. In 1972 werd hij pas ontdekt en kreeg hij een contract aangeboden door Columbia Records.
Kort hierop volgde zijn eerste album Greetings From Asbury Park, NJ en datzelfde jaar nog zijn tweede album, The Wild, the Innocent, and the E-Street Shuffle. Beide albums gingen niet vliegend van start, maar pakte naar verloop van tijd toch beide Platina.

Zijn bijnaam, The Boss verkreeg hij voordat hij bekend was. Met tegenzin werd Springteen zo genoemd door zijn band leden omdat hij de financiële zaken regelde bij de clubs waar ze speelde.

In '75 brak The Boss door bij het grote publiek met zijn nummer Born to Run en bezocht in datzelfde jaar voor het eerst Europa met op 23 november Amsterdam.

Sindsdien kreeg Springsteen steeds meer aandacht van de media en was hij beroemd onder zijn fans voor zijn goede optredens.

Hungry Heart was het eerste nummer waar Nederland gehoor van kreeg. Het nummer belande in 1980 in de Tipparade en het jaar daarop stond The Boss op nummer 12 in de Top 40 met zijn hit The River. In 1985 scoorde hij zijn grootste hits, Dancing In The Dark en I'm On Fire. Beide nummers veroverden de nummer 1 plek in de hitlijst en zijn onderdeel het album Born in the U.S.A. dat wereldwijd 30 miljoen exemplaren verkocht.

In 2002 keert hij terug met The E-Street met het album The Rising. Het album gaat voor veel mensen over de Verenigde Staten na de aanslagen op 9/11, zo ziet hij dit zelf echter niet. “De nummers die ik heb geschreven zou je in die context kunnen plaatsen, maar het gaat meer over het gevoel dat ik erdoor kreeg. Gevoelens die veel mensen nog steeds hebben”, aldus Bruce. The Boss en The E-Street zijn opnieuw een daverend succes en komt met hun album in zeker 11 landen binnen op nummer 1. In Nederland blijven The Red Hot Chili Peppers echter op de eerste plaats zitten.

Na een paar jaar is het weer raak in samenwerking met The E-Street. Dit keer behalen ze de eerste plek in Engeland en Ierland met Magic.

Working a Dream komt uit in januari 2009, dezelfde maand waarin The Boss voor Obama staat en een Golden Globe Award binnensleept. Datzelfde jaar staat Springsteen op het podium van Pinkpop als afsluiter en verkoopt daarmee de zaterdag in recordtempo uit. In 2012 staat hij weer op het Nederlandse festival maar dit keer met zijn zeventiende studio-album Wrecking Ball.

Op 14 juni 2019 verschijnt het album Western Stars. Vooruitlopend op dat album brengt hij de single Hello Sunshine uit. Het nummer komt niet verder dan de Tipparade.

Songtekst

She'll let you in her house
If you come knockin' late at night
She'll let you in her mouth
If the words you say are right
If you pay the price
She'll let you deep inside
But there's a secret garden she hides

She'll let you in her car
To go drivin' round
She'll let you into the parts of herself
Thatll bring you down
She'll let you in her heart
If you got a hammer and a vise
But into her secret garden, don't think twice

You've gone a million miles
How far you get
To that place where you can't remember
And you can't forget

She'll lead you down a path
There'll be tenderness in the air
She'll let you come just far enough
So you know she's really there
She'll look at you and smile
And her eyes will say
She's got a secret garden
Where everything you want
Where everything you need
Will always stay
A million miles away

Songinformatie

ArtiestBruce Springsteen
 A-kant
Titel Secret Garden
Componist(en) Bruce Springsteen
Producer(s) Bruce Springsteen, Jon Landau, Chuck Plotkin
Mixage Bob Clearmountain
 B-kant
Titel Thunder Road (Live) [1995] / Missing [1997]
Componist(en) Bruce Springsteen
Producer(s) Bruce Springsteen, Jon Landau [1995] / Bruce Springsteen [1997]
 
Platenlabel Columbia
Catalogusnr COL 661295 1 [1995] / COL 664236 1 [1997]
Album Bruce Springsteen Greatest Hits


Positieverloop