Coverafbeelding Bruce Springsteen - Dancing In The Dark
  • Statistieken
  •   19 weken
  •   1 piekpositie
  •   523 punten
  •   1984

Artiestinformatie

Geboortedatum   23-09-1949
Land   Verenigde Staten

Bruce Springsteen, ook wel The Boss genoemd, speelde vanaf de jaren 60 in meerdere bands: The Castiles, Steel Mill en Dr. Zoom and The Sonic.
Zijn bijnaam The Boss verkreeg hij voordat hij bekend was. Met tegenzin werd Springsteen zo genoemd door zijn bandleden, omdat hij de financiële zaken regelde bij de clubs waar ze speelden. In 1972 werd hij pas ontdekt en kreeg hij een contract aangeboden door Columbia Records.

Kort hierop volgde zijn eerste album Greetings From Asbury Park, NJ en datzelfde jaar nog zijn tweede album, The Wild, The Innocent & The E Street Shuffle. Beide albums gingen niet vliegend van start, maar pakten na verloop van tijd toch beide platina.


Zijn door hemzelf geschreven nummers Blinded By The Light en Spirit In The Night, verschenen op zijn debuutalbum uit 1973, werden beide gecoverd door Manfred Mann's Earth Band.
In '75 brak The Boss door bij het grote publiek met zijn nummer Born To Run en bezocht in datzelfde jaar voor het eerst Europa met op 23 november Amsterdam.

Sindsdien kreeg Springsteen steeds meer aandacht van de media en was hij beroemd onder zijn fans voor zijn goede optredens.

Hungry Heart was het eerste nummer waar Nederland gehoor van kreeg. Het nummer belandde in 1980 in de Tipparade en het jaar daarop stond The Boss op nummer 12 in de Top 40 met zijn hit The River. In 1985 scoorde hij zijn grootste hits, Dancing In The Dark en I'm On Fire. Beide nummers veroverden de nummer 1-plek in de hitlijst en zijn onderdeel van het album Born In The U.S.A., dat wereldwijd 30 miljoen exemplaren verkocht.

In 2002 keert hij terug met The E-Street met het album The Rising. Het album gaat voor veel mensen over de Verenigde Staten na de aanslagen op 9/11; zo ziet hij dit zelf echter niet. “De nummers die ik heb geschreven zou je in die context kunnen plaatsen, maar het gaat meer over het gevoel dat ik erdoor kreeg. Gevoelens die veel mensen nog steeds hebben”, aldus Bruce. The Boss en The E-Street zijn opnieuw een daverend succes en komen met hun album in zeker 11 landen binnen op nummer 1. In Nederland blijven The Red Hot Chili Peppers echter op de eerste plaats zitten.

Na een paar jaar is het weer raak in samenwerking met The E-Street. Dit keer behalen ze de eerste plek in Engeland en Ierland met Magic.

Working A Dream komt uit in januari 2009, dezelfde maand waarin The Boss voor Obama staat en een Golden Globe Award binnensleept. Datzelfde jaar staat Springsteen op het podium van Pinkpop als afsluiter en verkoopt daarmee de zaterdag in recordtempo uit. In 2012 staat hij weer op het Nederlandse festival, maar dit keer met zijn zeventiende studioalbum Wrecking Ball.

Op 14 juni 2019 verschijnt het album Western Stars. Vooruitlopend op dat album brengt hij de single Hello Sunshine uit. Het nummer strandt in de Tipparade.Songtekst

I get up in the evening
And I ain't got nothing to say
I come home in the morning
I go to bed feeling the same way
I ain't nothing but tired
Man I´m just tired and bored with myself
Hey there baby I could use just a little help

You can't start a fire
You can't start a fire without a spark
This gun's for hire
Even if we're just dancing in the dark

Message keeps getting clearer
Radio's on and I'm moving 'round the place
I check my look in the mirror
I wanna change my clothes, my hair, my face
Man I ain't getting nowhere just living
In a dump like this
There's something happening somewhere
Baby I just know that there is

You can't start a fire
You can't start a fire without a spark
This gun's for hire
Even if we're just dancing in the dark

You sit around getting older
There's a joke here somewhere and it's on me
I'll shake this world off my shoulder
Come on baby the laugh's on me

Stay on the streets of this town
And they'll be carving you up all right
They say you gotta stay hungry
Hey baby I'm just about starving tonight
I'm dying for some action
I'm sick of sitting 'round here trying to write
This book
I need a love reaction
Come on now baby gimme just one look

You can't start a fire sitting 'round crying
Over a broken heart
This gun's for hire
Even if we're just dancing in the dark
You can't start a fire worrying about
Your little world falling apart
This gun's for hire
Even if we're just dancing in the dark
Even if we're just dancing in the dark...

Songinformatie

Het nummer, dat in 1984 werd uitgebracht op het album Born In The U.S.A., werd aanvankelijk slechts een klein succes. Een jaar later werd het nog een keer uitgebracht. Deze keer met een videoclip die niet alleen Bruce een grote hit opleverde, maar ook de grote doorbraak was voor Courteney Cox.

De clip is opgenomen tijdens een show van de Born in the U.S.A Tour. Courteney speelde een fan die tijdens dit nummer het podium wordt opgetrokken en samen met Bruce danst.

Bruce won er zijn eerste Grammy Award mee en een MTV Video Music Award. Courteney speelde later o.a. in de bekende tv-serie Family Ties en Friends.

Het nummer heeft 19 weken in de Top 40 gestaan met als hoogste notering een nummer 1.
ArtiestBruce Springsteen
 A-kant
Titel Dancing In The Dark
Lengte 3:59
Componist(en) B. Springsteen
Producer(s) Bruce Springsteen, Jon Landau, Chuck Plotkin, Steve Van Zandt
Mixage Bob Clearmountain
 B-kant
Titel Pink Cadillac
Lengte 3:33
Componist(en) B. Springsteen
Producer(s) Bruce Springsteen, Jon Landau, Chuck Plotkin, Steve Van Zandt
Mixage Bob Clearmountain
 
Platenlabel CBS
Catalogusnr A-4436
Album Born In The U.S.A.


Positieverloop