Coverafbeelding Ben Cramer - Sorrow
  • Statistieken
  •   6 wkn Tipparade
  •   1976

Artiestinformatie

Geboortedatum   17-02-1947
Land   Nederland

Vallen en opstaan, maar vooral doorgaan, kenmerken de carrière van Ben Cramer. Begonnen als beatzanger, ontwikkelt de geboren Amsterdammer zich daarna tot paradepaard in de stal van levensliederenproducent Pierre Kartner. Daar zijn de ogen gericht op een internationale doorbraak, maar na de nodige flops en privésores ontwikkelt Cramer zich uiteindelijk tot een succesvolle musicalster.Geboren in 1947 in Amsterdam, werkt Ben na de ulo als jongste bediende bij een verzekeringsmaatschappij en wint een talentenjacht. Met The Sparklings speelt hij vooral beatrepertoire.

Eind 1966 maken ze hun televisiedebuut in het NCRV-jongerenprogramma Twien. Talentscout Annie de Reuver van platenmaatschappij Dureco ziet een ster in hem en komt aanzetten met Uno Tranquillo van de Italiaan Riccardo Del Turco. Als Zai Zai Zai is het in 1967 de eerste hit voor Ben. Daarna volgen meer Nederlandse bewerkingen van Europese hits.Terwijl hij zijn geluk beproeft op buitenlandse songfestivals, komt de zanger onder de hoede van producer/songschrijver Pierre Kartner. Hun grootste succes scoort het tweetal in 1971 met een bewerking van het Franse succes Allez Viens On Danse. Als De Clown groeit het uit tot Cramers lijflied.

De opvolger Vrede krijgt in 1973 een nieuw leven als Veronica Vrij, een pleidooi voor het behoud van de zeezender Veronica. Datzelfde jaar vertegenwoordigt Ben Nederland op het Eurovisiesongfestival in Luxemburg met de Kartner-compositie De Oude Muzikant en hij eindigt als veertiende.Daarna zingt hij zonder al te veel succes afwisselend Nederlands- en Engelstalig repertoire om eind jaren zeventig van platenmaatschappij te veranderen en een samenwerking aan te gaan met producers Peter van Asten en Richard de Bois.


In 1981 strandt zijn poging om weer aan het Eurovisiesongfestival deel te nemen wanneer Linda Williams de voorronde wint. Nadat ook een zelfgeproduceerd album niet aanslaat, verdwijnt Cramer als platenartiest uit beeld.Zijn carrière krijgt een nieuwe impuls dankzij een rol in de musical In Holland Staat Een Huis van Beppie Nooij’s Volkstoneel. Daarna staat Ben in musicalproducties als Evita en Chicago om vervolgens een hoofdrol te vertolken in The Phantom Of The Opera.


Bij Dureco verschijnt in 1991 het album Alles Wordt Anders, dat met een Edison onderscheiden wordt. Opvolgers bevatten onder meer nieuwe bewerkingen van Franse succesnummers en musicalstukken.Nadat Cramer in Filmpje! zijn speelfilmdebuut heeft gemaakt, wordt De Clown in de versie van volkszanger Dario in 1996 een grote après-ski-hit.

Zelf neemt Ben, die als acteur ook meewerkt aan tv-series als Spangen en Westenwind, het nummer in 2005 opnieuw op met producer/arrangeur Glenn Corneille voor zijn album De Andere Kant met daarop Nederlandse evergreens in een jazzarrangement.Met een jubileumconcert in ’t Spant in Bussum viert hij in januari 2007 zijn veertigjarig artiestenjubileum. Het jaar daarop verschijnt opnieuw een cd met musicalstukken zoals Achter De Horizon dat Cramer als reder Bos vanaf december 2008 in Op Hoop Van Zegen vertolkt.

Songtekst

Sorrow
Sorrow since you left me
Sorrow
Sorrow in my heart

I just can't believe
That it's over
I never could have dreamed
That we would part

Sorrow
Sorrow in the morning
Sorrow
Sorrow late at night

Like a ship
Without a sailor
That's how I am
Wihout your arms to hold me tight

Do you remember those happy days
The happy days that we share
I just had to look at you
And I knew that you care

I thought I would spend those happy days
Loving you my whole life through
There was such happiness then
And now

There's only sorrow
Sorrow all around me
Sorrow
Sorrow through and through

If I live
A happy lifetime
I'll never realize
That I'm losing you

Do you remember those happy days
The happy days that we share
I just had to look at you
And I knew that you care

I thought I would spend those happy days
Loving you my whole life through
There was such happiness then
And now

There's only sorrow
There's only sorrow
Sorrow
Only sorrow
There's only

Songinformatie

Sorrow is een cover van het gelijknamige nummer van Mort Shuman. Diens oorspronkelijke uitvoering staat zowel op zijn album Imagine als op het soundtrackalbum van de Franse film À Nous Les Petites Anglaises uit 1976. In het voorjaar van dat jaar scoorde Shuman met Sorrow een grote hit in Frankrijk. Daar haalde het nummer de derde plaats in de hitlijst.
ArtiestBen Cramer
 A-kant
Titel Sorrow
Lengte 4:42
Componist(en) Mort Schuman
Producer(s) Cor Willems
 B-kant
Titel Take The Money And Run
Lengte 3:57
Componist(en) G. Stephens, J. Carter
Producer(s) Jacques Zwart
 
Platenlabel Omega
Catalogusnr OM 36.373-G


Positieverloop