Coverafbeelding Willeke Alberti - De Oude Piano
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   1971

Artiestinformatie

Geboortedatum   03-02-1945
Land   Nederland

Willy Albertina Verbrugge is de dochter van Carel Verbrugge, die we beter kennen als Willy Alberti. In 1958 maakt Willeke samen met hem haar eerste single, Zeg Pappie Ik Wilde U Vragen. In 1965 verscheen haar eerste soloalbum, Willeke. In de periode voor de Top 40 werden Spiegelbeeld en De Winter Was Lang grote hits.

In de eerste Top 40, die van 2 januari 1965, staat de zangeres genoteerd met Mijn Dagboek, dat op nummer 4 komt. Vader en dochter werkten vaker samen en hadden eind jaren zestig een eigen tv-show. In 1967 komt hun vertaling van Something Stupid (de hit van Frank en Nancy Sinatra), Dat Afgezaagde Zinnetje, tot de tweede plaats van de Top 40.

In 1992 staat Willeke voor de 14e keer in de Top 40, nu met Paul de Leeuw. De single Gebabbel bereikt opnieuw de tweede plaats van de lijst.
In 1995 wordt een nieuwe versie van De Glimlach Van Een Kind, het duet van Willy en Willeke Alberti, tien jaar na het overlijden van Willy Alberti, uitgebracht. De single bereikt de 34e plaats in de Top 40.

Het was haar laatste notering in de lijst, maar de zangeres was nog wel te horen op de singles Koningin Van Alle Mensen (RTL Boulevard United) en het Koningslied (Nationaal Comité Inhuldiging) die ter gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem Alexander waren uitgebracht.

Haar zoon, Johnny de Mol, is ambassadeur van de stichting Het Vergeten Kind. Om aandacht te vragen voor die stichting (voorheen de Guusje Nederhorst Foundation), nemen Willeke en Johnny in 2014 het nummer De Glimlach Van Een Kind opnieuw op. De opbrengst van de single komt volledig ten goede van de stichting. Later dat jaar werkt ze, met een keur aan Nederlandse artiesten, mee aan het nummer Kerstmis Vier Je Samen van EenMaal Voor Allen. Het project, waaraan supermarktketen Jumbo zich heeft verbonden, haalt in de donkere dagen geld op voor het goede doel.

Songtekst

{transcribed by Adri Verhoef, 4-6-2013}

Al z'n witte toetsen zijn vergeeld
En geen muzikant die hem bespeelt
Nu zijn al z'n tonen vals
En jankt 't in z'n kast
Eens had hij de gouden klank
Die bij solisten past

Ergens in een tuin in weer en wind
Dient hij nog tot speelgoed van een kind
Maar tot aan zijn laatste toon
Blijft hij een beetje chique
Eens gaf men ook hem applaus
Als dank voor zijn muziek

Songinformatie

ArtiestWilleke Alberti
 A-kant
Titel De Oude Piano (The Grand Piano)
Lengte 3:38
Componist(en) M. Gerritsen, G. den Braber
Engineer(s) Pieter Nieboer
 B-kant
Titel Geluk Door De Giro
Lengte 3:51
Componist(en) R. Bos, G. den Braber
Engineer(s) Pieter Nieboer
 
Platenlabel Philips
Catalogusnr 6012 078
Album Liedjes Uit Het Oude Huis


Positieverloop