Vandaag: Wereldwijd debuutalbum Katy Perry

- Vandaag

 Katy Perry
Vandaag: Wereldwijd debuutalbum Katy Perry

Op 17 juni 2008 verschijnt One Of The Boys, het eerste echte album van Katy Perry.

In 2001 verschijnt formeel gezien het eerste album van Katy Perry die zich dan nog Katy Hudson noemt. Het nummer verschijnt bij Red Hill Records en bevat vooral religieuze muziek. Met een verkoop van zo’n 200 exemplaren is het nauwelijks opgevallen. Dat is in 2008 wel anders als Katy Perry haar internationale debuut maakt met One Of The Boys.

Katy Perry werd tot twee keer aan de kant gezet door platenlabels die het uiteindelijk niet zagen zitten. Anders was dat bij Capitol. De eerste single van het album, I Kissed A Girl, werd een nummer 1-hit in de Verenigde Staten waar opvolger Hot N Cold een derde plek wist te pakken in diezelfde Billboard Hot 100. Nederland bracht een overtreffende trap voor de Amerikaanse zangeres met twee nummer 1-hits.

“Ieder nummer op het album is er met een speciale reden. Er zijn een aantal nummers waarvan je een traan zult moeten laten waar er andere zijn die je laten dansen en zingen”, zo vertelt ze bij de release. Van het album gaan alleen al in de Verenigde Staten ruim 1,8 miljoen exemplaren over de toonbank.

Op deze dag zijn onder meer Kendrick Lamar (1987) en Ferry Doedens (Rikki, Lucas & Sjoerd & Edwin, 1990) jarig.

De nummer 1-hits van 17 juni:
2000: JIJ BENT DE ZON- Jop
2006: ROOD- Marco Borsato
2017: DESPACITO- Luis Fonsi ft. Daddy Yankee