Vandaag: Smoorverliefd naar 1

- Vandaag

 Snelle
Vandaag: Smoorverliefd naar 1

Nog geen half jaar na Reünie wordt Smoorverliefd de tweede nummer 1-hit van Snelle.

De Top 40 Award werd sinds 2014 weer jaarlijks uitgereikt aan de meest succesvolle Nederlandse acts en artiesten. Aan het begin van 2020 werden er voor het eerst elf onderscheidingen uitgereikt tijdens een officiële ceremonie in de Qube, de intieme concertzaal in Amsterdam onder de studio’s van Qmusic. Tijdens de ceremonie kwam Snelle uit de bus als de beste nieuwkomer van 2019. Tijdens zijn terugblik op het jaar deelde hij zijn persoonlijke hoogtepunten van het jaar: “… de nummer 1 in de Top 40 en het feit dat mijn album in een dag al goud was”, zo vertelde hij aan presentator Domien Verschuuren. Na die nummer 1-hit Reünie verscheen zijn nieuwste single, Smoorverliefd, uitgerekend op de dag van de Top 40 Awards.

“Het is een liedje over een liefdesrelatie tussen twee pubers met een wat minder leuke afloop”, zo beschrijft Snelle het nummer. Om inspiratie te krijgen ging hij in gesprek met jongeren die een serieus ongeluk kregen doordat ze in het verkeer bezig waren met hun telefoon en door die afleiding geen oog hadden voor de situatie om zich heen. “Pas toen ik de verhalen hoorde snapte ik dat dit een probleem is”, zo erkent de rapper en zanger die in het dagelijks leven als Lars Bos door het leven gaat. “Weet je wat ik het meest indrukwekkend vond? De veel te grote gevolgen voor zoiets kleins en lulligs als het fietsen met je telefoon.” Hij en medeschrijver Okke Punt kregen alle vrijheid om de verhalen te verwerken in een nummer.

Sinds 1 juli 2019 is het gebruik van een mobiele telefoon op de fiets verboden. Overtredingen worden bestraft met een boete van 95 euro. Toch blijkt de verleiding voor jongeren nog steeds te groot want meer dan drie kwart van de jongeren tussen de 15 en 17 jaar laat weten de telefoon nog altijd in het verkeer te gebruiken. Snelle ging een samenwerking aan met verzekeraar Interpolis die, om dergelijke ongelukken te voorkomen, de app PhoNo op de markt zette. De app werkt ook nog eens op een bijzondere manier want voor iedere minuut dat er wordt gefietst zonder gebruik te maken van de telefoon wordt er geld gedoneerd aan de Stichting De Noordzee.

Snelle maakte met Smoorverliefd een nummer dat dicht in de belevingswereld van de jongeren kwam te staan. “Ik was zelf heel verliefd, toen in die tijd. Door al die herinneringen komt het ook gewoon heel dichtbij.” Dat Snelle zelf ook nog smoorverliefd is laat hij op 9 januari zien via Instagram waar zijn vriendin, Sterre Kunzler, voor het eerst met hem op foto’s staat. Met de plaatjes die ze in Parijs maakten is hun relatie nu ‘Insta-official’, zoals ze het zelf noemen.

Op deze dag zijn onder meer Alicia Keys (1981) en Thomas Berge (1990) jarig.

De nummer 1-hits van 25 januari:
2003: LOSE YOURSELF- Eminem
2014: ALL OF ME- John Legend
2020: SMOORVERLIEFD- Snelle