Vandaag: Katy Perry is te sexy voor Sesamstraat

- Vandaag

 Katy Perry
Vandaag: Katy Perry is te sexy voor Sesamstraat

Op 23 september 2010 verwijdert het Amerikaanse kinderprogramma Sesame Street na klachten van ouders een filmpje met Katy Perry van zijn YouTubekanaal.

De Amerikaanse versie van Sesamstraat nodigt vaak bekende artiesten uit om samen met de poppen aangepaste versies van hun liedjes te zingen. De nieuwe teksten hebben dan iets te maken met een leerzaam begrip voor kleuters. Speciaal voor het 41e seizoen van het kinderprogramma werd zo’n filmpje opgenomen met Elmo en Katy Perry. In het filmpje wil Katy eigenlijk een verkleedpartijtje houden met Elmo, maar Elmo rent de hele tijd weg. Terwijl ze Elmo probeert te pakken te krijgen, zingt ze een aangepaste versie van haar nummer 1-hit Hot N Cold, waarin heel veel tegenstellingen aan bod komen. Aan het einde van het filmpje blijkt dat Elmo eigenlijk tikkertje aan het spelen was. Ter promotie van het nieuwe seizoen werd dit filmpje op het officiële YouTubekanaal van Sesame Street gezet. Het was bestemd voor de oudejaarsaflevering van 2010.

Allemaal heel onschuldig zou je denken. Het regende echter klachten bij Sesamstraat. Niet over het onderwerp van het liedje, maar over de kleren van Katy Perry. Volgens sommige ouders was haar jurkje veel te bloot. In een verklaring op Facebook liet Sesame Street weten: “Op basis van de feedback die wij hebben ontvangen over het Katy Perry-filmpje, dat alleen op YouTube is verschenen, hebben wij besloten om het filmpje niet op te nemen in de televisie-uitzending van Sesame Street, die gericht is op kleuters. Katy Perry-fans kunnen de video nog wel op YouTube bekijken.” Hoewel de verklaring de indruk wekte dat het filmpje wel op het YouTubekanaal van Sesame Street zou blijven staan, werd het daar ook verwijderd. De video bleef wel beschikbaar via het kanaal van Katy Perry.

Een dag later was Carol-Lynn Parente, uitvoerend producent van Sesame Street, te gast in verschillende televisieprogramma’s om over de zaak te praten. Zij had ook een speciale gast meegenomen: Elmo. De rode pop vertelde aan de presentatoren dat hij niet begreep waar het allemaal over ging, maar dat hij wel heel fijn had gespeeld met Katy Perry. Grover, die ook te gast was, vroeg wel voor de zekerheid aan de presentatoren of zijn Super Grover-outfit niet te bloot was.

Op deze dag zijn onder meer Sam Bettens (K’s Choice, 1972) en Cascada (1981) jarig.

De nummer 1-hits van 23 september:
2000: I Turn To You- Melanie C
2006: Als De Morgen Is Gekomen- Jan Smit
2017: Mi Gente- J. Balvin & Willy William