Vandaag: Eminem dropt Slim Shady LP

- Vandaag

 Eminem
Vandaag: Eminem dropt Slim Shady LP

Op deze dag in 1999 verschijnt het tweede studioalbum van Eminem, The Real Shady LP.

Eminem, geboren als Marshall Mathers, neemt in 1996 in de studio van de Bass Brothers zijn eerste album op, Infinite. Het album kostte uiteindelijk meer dan het opleverde want er gingen niet meer dan duizend exemplaren over de toonbank. De kritieken waren heel wisselend waarbij het tot de grond toe werd afgekraakt tot juist niets dan lof rond een veelbelovende rapper.

Nog geen jaar later verschijnt de Slim Shady EP. Eminem wilde met de collectie van tien nummers zijn muzikale ambities delen en die waren zijn ontsnappingsroute uit een leven waar hij niet tevreden mee was. Met het album introduceert hij ook Slim Shady voor het eerst, het alter-ego van de rapper. In 1999 krijgt de EP een volwaardig vervolg.

The Slim Shady LP is op 23 februari 1999 dan ook de grote doorbraak met een release bij Interscope Records onder zijn eigen Aftermath-label. Eminem werd bij de productie geholpen door Dr. Dre. Waar Just Don’t Give als voorloper van het album al veel eerder verscheen is het My Name Is waarmee Eminem de wereld weet te veroveren. Over Slim Shady vertelt hij: “Boem. Ineens raakte die naam me en kwamen alle woorden bij me binnen die er mee zouden rijmen.” Het succes van The Slim Shady LP gaf Eminem in 1999 ook zijn Top 40-debuut met de track Hi! My Name Is Slim Shady en sindsdien wist de rapper met nog eens 23 hits in de Top 40 terecht te komen.

Op deze dag is ook Skylar Grey (1986) jarig.

De nummer 1-hits van 23 februari:
2002: WHENEVER WHEREVER- Shakira
2008: BLEEDING LOVE- Leona Lewis
2013: JUST GIVE ME A REASON- P!nk featuring Nate Ruess
2019: HIJ IS VAN MIJ- Kris Kross Amsterdam & Maan & Tabitha feat. Bizzey