Vandaag: Davina Michelle imponeert in Beste Zangers

- Vandaag

 Davina Michelle
Vandaag: Davina Michelle imponeert in Beste Zangers

Op 29 september 2018 staat Glen Faria centraal in Beste Zangers. Zijn nummer Duurt Te Lang wordt onder handen genomen door Davina Michelle.

Davina Michelle was voor veel oudere kijkers de grote onbekende tijdens het elfde seizoen van Beste Zangers. Ze plaatste al meer dan een jaar elke week een cover op haar YouTubekanaal en had daarmee meer dan 300.000 abonnees verzameld. Bovendien had ze de interesse weten te wekken van P!nk, die erg onder de indruk was van Davina’s vertolking van What About Us. Op televisie hadden we de zangeres sinds haar deelname aan Idols in 2016 echter niet vaak meer gezien.

Met haar deelname aan Beste Zangers zette de 22-jarige zangeres zichzelf in één klap op de kaart. Dat kwam vooral door haar optreden in de uitzending rond Glen Faria. Die sloot Davina af met het lied Duurt Te Lang. Hoewel Davina tot die tijd alleen in het Engels had gezongen, had ze besloten de Nederlandse tekst van Glen Faria onvertaald te laten, omdat ze die zo goed vond. Haar uitvoering wist Glen tot tranen te roeren en de rapper noemde Davina ook als de zangeres die die avond de meeste indruk op hem had gemaakt.

Ook Nederland was ondersteboven van het optreden van Davina Michelle. Drie weken na de uitzending maakte zij haar Top 40-debuut en twee weken daarna stond Duurt Te Lang op nummer 1. Het was na Afscheid van Glennis Grace en Hij Gelooft In Mij van Do pas het derde nummer dat dankzij Beste Zangers de Top 40 bereikte en het eerste dat op nummer 1 terechtkwam. Duurt Te Lang stond in totaal 11 weken op nummer 1 en daarmee brak Davina Michelle het record van Céline Dion als zangeres die het langst met een solohit de lijst aanvoerde. Een jaar later moest zij dit record weer afstaan aan Tones And I.

Duurt Te Lang was overigens niet het enige liedje uit de aflevering van 29 september 2018 dat de Top 40 haalde. Acht maanden later maakte ook Tino Martin zijn Top 40-debuut met zijn uitvoering van Zij Weet Het. Hij scoorde er in juli 2019 een top 10-hit mee. Davina heeft met haar optreden het programma Beste Zangers zodanig op de kaart gezet dat het ook tijdens de daaropvolgende seizoen grote hits voortbracht. Zo werden Pa Olvidarte van Emma Heesters en Rolf Sanchez in 2019 en Door De Wind van Miss Montreal in 2020 dikke top 3-hits.

Op deze dag zijn onder meer Halsey (1994) en Bente (2000) jarig.

De nummer 1-hits van 29 september:
2001: Fallin'- Alicia Keys
2007: Relax Take It Easy- Mika
2012: Reckoning Song / One Day - Wankelmut RMX- Asaf Avidan
2018: Verleden Tijd- Frenna & Lil Kleine