Vandaag: Ariana Grande en Pete Davidson uit elkaar

- Vandaag

 Ariana Grande
Vandaag: Ariana Grande en Pete Davidson uit elkaar

Op 14 oktober 2018 meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ dat Ariana Grande en Pete Davidson uit elkaar zijn.

De relatie tussen Ariana en Pete was kort maar hevig. Pete Davidson is een Amerikaanse comedian die vooral bekend is van het satirische sketchprogramma Saturday Night Live. Via dat programma hebben de twee elkaar ook leren kennen. Ariana was daar in 2014 als muzikale gast en in 2016 als gastpresentatrice. Het duurde echter tot mei 2018 voordat zij begonnen met daten.

Tijdens hun eerste date op 7 mei was in de media nog niet bekend dat Ariana en Pete hun vorige relatie beëindigd hadden. Ariana had ruim anderhalf jaar een relatie gehad met rapper Mac Miller, terwijl Pete zelfs 2½ jaar samen was geweest met actrice Cazzie David. De relatie tussen Ariana en Pete ging heel snel, want een maand na hun eerste date kondigde het koppel al hun verloving aan. Daarnaast verzegelden ze hun liefde met tatoeages en op Ariana’s album Sweetener wijdde zij een korte track (1:13) aan haar verloofde. Dit nummer met de toepasselijke titel Pete Davidson haalde zelfs de 99e plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Kort na het plotselinge overlijden van Ariana’s ex Mac Miller in september kondigde het koppel aan zich even terug te trekken uit de publiciteit. Op 10 oktober verscheen een foto van Pete in de media waarop bleek dat hij het achter zijn oor getatoeëerde bunnymasker, bekend van de hoes van Ariana’s album Dangerous Woman, had laten veranderen in een algemeen hartje. Vier dagen daarna kwam TMZ met het nieuws dat het stel gezamenlijk hadden besloten om de verloving te verbreken en uit elkaar te gaan. Hoewel het slechts gebaseerd was op een verklaring van een anonieme bron, werd al gauw duidelijk dat het gerucht klopte.

Drie weken nadat de breuk bekend werd, bracht Ariana Grande de single Thank U, Next uit. Dat nummer gaat over Ariana’s mislukte relaties en in de songtekst worden haar exen ook bij naam genoemd. Vóór Pete waren dat Big Sean, Ricky Alvarez en Mac Miller. Ariana had het nummer al geschreven toen ze nog samen was met Pete, maar de tekst was zodanig aangepast dat die aansloot bij de actualiteit. In de video die eind november verscheen, was ook een scène te zien waarin Ariana een foto van Pete in een ‘exenschrift’ plakt waar bij geschreven is: “Sry I dipped Pete. I love U always. Huuuuuge.” In december 2018 bereikte Thank U, Next de derde plaats in de Top 40.

Op deze dag zijn onder meer Tor Erik Hermansen (Stargate, 1972) en Usher (1978) jarig.

De nummer 1-hits van 14 oktober:
2000: Que Si, Que No- Jody Bernal
2006: Everytime I Think Of You- Marco Borsato & Lucie Silvas
2017: What About Us- P!nk