Coverafbeelding Vader Abraham - Ik Ben Nog Steeds Verliefd Op Jou

Vader Abraham

Ik Ben Nog Steeds Verliefd Op Jou

  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   1987

Artiestinformatie

Geboortedatum   11-04-1935
Land   Nederland

Petrus Antonius Laurentius alias Pierre Kartner werd geboren in Elst, vlakbij Nijmegen. Hij was voornamelijk bekend als Vader Abraham en naast zanger ook componist en producer van veel Nederlandstalige amusementsliedjes. Hij was ook de man achter het succes van talloze artiesten zoals Corry (Konings) & De Rekels, Hanny, Jacques Herb, De Makkers, Mieke en vele anderen.

Zijn grote doorbraak kwam in 1970 toen de door hem ontdekte Corry en de Rekels wekenlang in de hoogste regionen van de hitlijst stonden met zijn compositie Huilen Is Voor Jou Te Laat. Daarna scoorde hij vele hits voor zichzelf en voor anderen. Hij was de man achter onder meer Ben Cramer (De Clown), Jacques Herb (Manuela) en Wilma (Zou Het Erg Zijn Lieve Opa). Ook ontdekte hij de zangeres Mieke. Pierre Kartner schreef ook de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival van 1973, De Oude Muzikant, gezongen door Ben Cramer.

Met de carnavalskraker Vader Abraham Had Zeven Zonen werd intussen ook de figuur Vader Abraham geboren. Zo werd een reeks van top 10-hits als Pootje Baaien, Jij En Ik Blijven Bestaan, Vader Abraham Had 7 Zonen, Olleke Bolleke en Uche Uche gescoord.

Pierre had ook solohits als Vader Abraham met onder andere In 't Kleine Café Aan De Haven en 't Smurfenlied. Beide liederen waren internationaal succesvol, wereldwijd verkocht hij van het Smurfenlied meer dan 25 miljoen platen en ruim 250 artiesten coverden zijn hit In 't Kleine Café Aan De Haven. Dit laatste nummer geldt tegenwoordig onder de titel The Red Rose Café internationaal als een evergreen. In 1977 was 't Smurfenlied de bestverkochte single in Nederland (in totaal 400.000 singles in 1977 en 1978). Zijn internationale succes leverde hem in 1978 de Conamus Exportprijs op.

Vanaf de late jaren tachtig werd zijn succes minder vanzelfsprekend. Hoewel zijn successen uit de jaren zeventig hem tot een graag geziene gast in het Nederlandse schnabbelcircuit maakten, lukte het hem niet meer om grote hits te scoren. Pierre weet dit in de eerste plaats aan de onwil van gevestigde media om aandacht aan zijn werk te besteden (geen airplay op Nederlandse radiostations na het wegvallen van de zeezenders Veronica en Radio Noordzee).

Pierre heeft zich meer dan eens in het publieke debat gemengd. In 1974 maakte hij op de melodie van 'De uil is in de olmen' het carnavalsliedje Den Uyl Is In Den Olie (een knipoog naar de oliecrisis). Aan het nummer werd meegewerkt door het Tweede Kamerlid Hendrik Koekoek van de Boerenpartij, die het refrein meezong.Songtekst

{transcribed by Adri Verhoef, 16-8-1998}

Ik ben nog steeds verliefd op jou
Ook al zijn we niet zo jong meer
Ik streel nog altijd door je haar
En wat zegt dan een paar jaar
Ik ben nog steeds verliefd op jou

Je bent nog even mooi als toen
Ook al ben je nu wat ouder
Je ogen zijn nog even zacht
Maar verraden mij jouw kracht
Je bent nog even mooi als toen

[chorus]:
Samen jong, samen oud, het is al zo vertrouwd in ons leven
Jij en ik, al een tijd, maar ik heb nog lang geen spijt, nemen en geven
Zonder jou dicht bij mij zal ik elke dag toch eenzaam zijn
Bij elkaar, elke dag, zijn de zorgen toch altijd klein

Als je eens heel oud zult zijn
En het leven gaf z'n sporen
Ben dan nog steeds verliefd op jou
Dan zeg ik trots, dat is mijn vrouw
Ook als je eens heel oud zult zijn

[chorus]
Bij elkaar, elke dag, zijn de zorgen toch altijd klein.

Songinformatie

ArtiestVader Abraham
 A-kant
Titel Ik Ben Nog Steeds Verliefd Op Jou
Lengte 3:19
Componist(en) P.A.L. Kartner
Producer(s) Pierre Kartner
 B-kant
Titel Heimwee Naar Michas
Lengte 3:20
Componist(en) G. Parios, H. Karthakanis, P.A.L. Kartner
Producer(s) Pierre Kartner
 
Platenlabel Telstar
Catalogusnr TSI 4595
Album Zingt Over Apen En Andere Mensen


Positieverloop