Coverafbeelding Vader Abraham en Carry Tefsen - Dicht Bij Elkaar
  • Statistieken
  •   3 weken
  •   36 piekpositie
  •   11 punten
  •   1992

Artiestinformatie

Geboortedatum   11-04-1935
Land   Nederland

Petrus Antonius Laurentius alias Pierre Kartner werd geboren in Elst, vlakbij Nijmegen. Hij was voornamelijk bekend als Vader Abraham en naast zanger ook componist en producer van veel Nederlandstalige amusementsliedjes. Hij was ook de man achter het succes van talloze artiesten zoals Corry (Konings) & De Rekels, Hanny, Jacques Herb, De Makkers, Mieke en vele anderen.

Zijn grote doorbraak kwam in 1970 toen de door hem ontdekte Corry en de Rekels wekenlang in de hoogste regionen van de hitlijst stonden met zijn compositie Huilen Is Voor Jou Te Laat. Daarna scoorde hij vele hits voor zichzelf en voor anderen. Hij was de man achter onder meer Ben Cramer (De Clown), Jacques Herb (Manuela) en Wilma (Zou Het Erg Zijn Lieve Opa). Ook ontdekte hij de zangeres Mieke. Pierre Kartner schreef ook de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival van 1973, De Oude Muzikant, gezongen door Ben Cramer.

Met de carnavalskraker Vader Abraham Had Zeven Zonen werd intussen ook de figuur Vader Abraham geboren. Zo werd een reeks van top 10-hits als Pootje Baaien, Jij En Ik Blijven Bestaan, Vader Abraham Had 7 Zonen, Olleke Bolleke en Uche Uche gescoord.

Pierre had ook solohits als Vader Abraham met onder andere In 't Kleine Café Aan De Haven en 't Smurfenlied. Beide liederen waren internationaal succesvol, wereldwijd verkocht hij van het Smurfenlied meer dan 25 miljoen platen en ruim 250 artiesten coverden zijn hit In 't Kleine Café Aan De Haven. Dit laatste nummer geldt tegenwoordig onder de titel The Red Rose Café internationaal als een evergreen. In 1977 was 't Smurfenlied de bestverkochte single in Nederland (in totaal 400.000 singles in 1977 en 1978). Zijn internationale succes leverde hem in 1978 de Conamus Exportprijs op.

Vanaf de late jaren tachtig werd zijn succes minder vanzelfsprekend. Hoewel zijn successen uit de jaren zeventig hem tot een graag geziene gast in het Nederlandse schnabbelcircuit maakten, lukte het hem niet meer om grote hits te scoren. Pierre weet dit in de eerste plaats aan de onwil van gevestigde media om aandacht aan zijn werk te besteden (geen airplay op Nederlandse radiostations na het wegvallen van de zeezenders Veronica en Radio Noordzee).

Pierre heeft zich meer dan eens in het publieke debat gemengd. In 1974 maakte hij op de melodie van 'De uil is in de olmen' het carnavalsliedje Den Uyl Is In Den Olie (een knipoog naar de oliecrisis). Aan het nummer werd meegewerkt door het Tweede Kamerlid Hendrik Koekoek van de Boerenpartij, die het refrein meezong.Songtekst

Jij bent de wijn in mijn glas
Ben ik verdwaald op mijn kompas
Jij bent de allermooiste bloem tussen het gras
En de allerliefste vrouw
Daarom hou ik zo van jou

Jij bent dat ene straaltje zon
Dat door de wolken komen kon
Jij bent de lot uit de loterij
Dat ik toen won
En ook daar weet ik alles van
Mijn aller allerliefste man

refr.:
Dichter, dicht bij elkaar
Bij elkaar schuilen voor het gevaar
Samen, nooit meer alleen
Samen gelukkig, wij twee alleen

Ik zie aan je ogen wat je voelt
En weet precies wat jij bedoeld
En mijn hart wordt dan met warmte overspoeld
Dat moet liefde zijn, dat moet echte liefde zijn

Het is een ouderwets idee
Al die liefde voor ons twee
Past het wel in deze tijd
Daar zitten wij niet mee
Dat moet liefde zijn, dat moet echte liefde zijn

refr.(2x)

Samen gelukkig, wij twee alleen

Read more: http://www.muzikum.eu/nl/123-192-32186/vader_abraham/dicht_bij_elkaar-songtekst.html#ixzz2cRhAYsGV

Songinformatie

ArtiestVader Abraham,
Carry Tefsen
 A-kant
Titel Dicht Bij Elkaar
Lengte 2:50
Componist(en) Pierre Kartner
Producer(s) Pierre Kartner
 B-kant
Titel Gelukkig zijn kun je niet kopen
Lengte 4:05
Componist(en) Pierre Kartner
Producer(s) Pierre Kartner
 
Platenlabel Telstar
Catalogusnr TSI 4874-7
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -


Positieverloop