Top 40

week 27 (2 juli 2022)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
19
18
7
Details Måneskin - Supermodel
187
 
15
157
36
27
17
Details S10 - De Diepte
2717
1
525
39
29
3
Details OBZ - Ik Ben Kachel
293
29
19
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


14 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
@lol XD ik denk dat Vernon hiermee bedoelde dat er gewoon ongeveer 5x meer mensen Spotify gebruiken ten opzichte van Youtube, maar dat ze 50/50 meetellen (maar voel vrij om me te verbeteren, Vernon)
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
klopt de airplay top 40 is inderdaad instabiel zal we te maken hebben met het feit dat een plaat een week 1 of 2x minder gedraaid word en gelijk al X plekken verliest ook komen re-entry's daar vaker voor heb ik het idee komt waarschijnlijk door dat als alle grote stations ineens denken om de zelfde 'oudere' plaat te gaan draaien in de zelfde week ah dus spotify streams tellen 5x zwaarder mee in de top 40? dat wist ik niet
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
De beste indicaties daarvoor zijn de Spotifylijsten en de playlists van 538 en Qmusic. De airplay top 40 is heel instabiel en de streaming top 40 telt YouTube evenveel als Spotify, terwijl de laatstgenoemde 5x zo sterk is.
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
hmm dus daar heb je niet superveel aan om in te zien waarom een plaat stijgt of zakt hoewel die lijsten die op maandag (airplay) en woensdag (streaming) gepubliceerd worden wel een groot deel kunne vertellen over de top 40 lijst van vrijdag
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
Die lijsten meten beiden maandag-zondag, dus niet de Top 40 meetweek (wo-di) of de standaard muziekmeetweek (vr-do)
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
ja okay dus de streaming top 40 die iedere woensdag gepubliceert word is een goede graad meeting voor de top 40 van die week (die vrijdag geplaats word) eveneens is de airplay top 40 van de maandag ook een goede graadmeeting dus voor de top 40 die dan die vrijdag geplaats word (zit dan wel een dag of 2 tussen)
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
Woensdag t/m dinsdag
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
vraagje als ik naar de top 4 0 kijk welke meetweek van de airplay/streaming top 40 moet ik gebruiken als 'meet' materiaal om te zien waarom een plaat zakt of stijgt of om alvast een voorspelling te kunne maken?
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
met sharks komt het wel goed komt gelijk op 1 binnen in de mega top 30 de vorige hoge binnenkomer daar was green green grass op 2
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
jammer dat no angel en thousand miles van de Q rotatie lijst zijn (had sws davina wel een plekje in de top 40 gegund maar ja het is geen top 40459786905 maar een top 40)
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
ik wil We could be together eigenlijk wel wat hoger zien, jammer dat het nogal gammel start, maar komt natuurlijk doordat het die boost van Alarmschijf niet echt goed heeft gehad. verder Ferrari op 2, heel goed. dan de Rotate update op Q: Maybe you're the problem naar A-rotatie (misschien toch nog een opleving, net als met She's all I wanna be?) Heaven Takes you Home naar B-rotatie, eh okay dan (niet echt mijn smaak nummer, maar nice i guess). When you're gone gaat ook naar B-rotatie, maar dan vanaf de A-rotatie. La Fuente staat nu ook in de C-rotatie, dus dat gaat ook gedraaid worden op Q nu. net zoals Tussen jou en mij en Tiesto's Hot in it. De Alarmschijf gaat naar Maan en De Jeugd, Naar de Maan. Verder zijn No Angel, Belly Dancer en Thousand Miles van de rotatielijst afgekukeld. Een fijne dag verder :)
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
harry ngo steed sop 1 is prima maar denk dat hij het niet lang meer vol houd ferarri naar 2?! WHY?! zi liever bam bam of flemming daar staan heb echt niks met het hele nummer had wel verwacht dat flemming zou stijgen snap de daling van bam bam ook niet echt ronde zakt helaas 2 plaatsen en harry nog net niet de top 10 in komt volgende week dan maar eveneens verwacht ik ook GGG de top 10 in in the dark heeft zijn beste tijd gehad blijkbaar maneskin zakt een plekje kate heeft haar tijd ook wel gehad was mooi voor even multi color ga ik steed smeer mogen klink echt niet zo heel slecht (dat zou eigenlijk dus toch een stip moeten zijn ipv super stip?) mendes mag samen met 5sos mooie oplevering van gaga en numb ava mag ook wel hoger questions mag ook wel hoger sharks goeie hoogste binnenkomer s10 zakt de diepte in volgende week de lijst uit en dat zelfde geld voor kachel :) rolf mag ook wel hoger
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Alweer Harry Styles op 1, pfff. Gelukkig rijdt Ferrari weer door en volgende week wellicht eindelijk op 1? Ben ook blij met de superstip van Son Mieux en de stipnoteringen van La Fluente, Onerepublic en Di-rect. Bijzonder dat Lady Gaga toch nog ophoog gaat (misschien doordat meer mensen de film TopGun hebben gezien?) en het met een aantal andere ex-alarmschijven het ook maar matig gaat of is gegaan (40, 33, 30, 29). Wel superblij dat de nieuwe van Imagine Dragons (nog maar een weekje uitgebracht) nu al scoort als hoogste nieuwe binnenkomer. Toekomstig nummer 1 over een aantal weken?
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Kijk eens aan: een mooie welverdiende superstip voor Son Mieux! Chapeau! Styles wederom op 1 en zijn andere hit ruikt aan de Top 10 en wellicht volgende weer er in. La Fuente heeft die dan wel gehaald. Mooie stijgingen van Armin en Di-Rect. Helaas dalen Maneskin en Kate Bush al, jammer! SHM gaat slechts langzaam omhoog, maar hopelijk volgende week op links. Lady Gaga komt op gang, maar dat geldt helaas niet voor Potion. Questions komt langzaam op gang. Rolf übrigens ook. S10 gaat nu echt de diepte in. Best wel fijne binnenkomers deze week. Kortom, geen slechte lijst deze week.