Top 40

week 19 (7 mei 2022)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
4
2
10
Details Antoon - Hallo
210
 
1
385
10
10
11
Details Sigala - Melody
1011
10
175
11
9
9
Details S10 - De Diepte
99
2
312
20
20
8
Details Imagine Dragons - Bones
208
 
20
143
28
23
6
Details Antoon - Hotelschool
236
18
112
30
25
18
Details Flemming - Zij Wil Mij
2518
 
6
476
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


22 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Sander Ja zo kijk ik er ook naar. Sommige artiesten uit ons land worden grijs gedraaid, terwijl er nog zoveel ander talent is uit ons land. Ben wel heel blij dat Q Music nu ook de nieuwe van Di-rect draait, dus als die volgende week niet in de Top40 staat, dan begrijp ik er ook niks meer van.
Top 40 profiel van Niels Vernooy
Niels Vernooy  - 
Leuk feitje meau heeft de grootste hit overgenomen van Jonas blue & jack & jack die er zeven weken voor nodig had de lijst te halen met 777 tegen 675, redrum maakt een goede kans dat bij de 8 Wekers te doen Lauren daigle had slechts 440 punten
Top 40 profiel van Niels Vernooy
Niels Vernooy  - 
Jakkes Kris Kros in de top 10 alsof het orgineel al niet verschrikkelijk genoeg was
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@Vernom Nab gek he dat daar niks in veranderd als je niks anders te horen krijgt op de Radio. Bepaalde muziek zou hier prima aan kunnen slaan als het maar gedraaid word.
Top 40 profiel van Remmelt Krol
Remmelt Krol  - 
De eerste nummer 1 hit van dit jaar is al uit de top 40//
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Sander gek he, je muziek afstemmen op de luisteraar
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@ Vernom Nab maar Q en 538 hebben wel hele duidelijke voorkeuren en negeren bewust bepaalde genres muziek en in dit geval nu nog actieve artiesten uit begin jaren 90 2000. vooral de hele Nederlandse kliek artiesten word kapot gedraaid en krijgt bakken met airplay.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Erik het hele punt van gedraaid worden op 538 en Q is noemenswaardige airplay; dat zijn de zenders met de meeste impact op de airplaylijsten (en met een behoorlijke afstand ook)
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Sander: Klopt, als 538 en Q bepaalde platen vaak draaien, komen ze zonder noemenswaardige airplay in de Top 40. Tegenaanhangers Top 50 en de Top 30 van 3FM doen dit ook. Ben blij dat de Mega Top 30 er ook nog is, daarin staan vaak hele goede platen die de Top 40 niet halen, omdat ze niet in het format van 538 en Q passen. De Mega Top 30 houdt meer rekening met een dwarsdoorsnede, bij de Top 40 zie je dat het jongerensentiment via streaming best wel zwaar aantikt. Vandaar dat de Top 40 meer B-artiesten doorlaat dan artiesten die echt goed live kunnen zingen en spelen. Dat is mijn analyse van al jaren hitlijsten volgen en interpreteren.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Harry: Fijn, dan kan de discussie over het Hitdossier nu worden afgesloten.
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@Freek waarom zouden die niet in deze tijd geen hits meer kunnen scoren ik denk als ze airplay zouden krijgen ze ook zeker in deze lijst zouden komen te staan. Maar het geld ook voor bij Hurts - Florence and the Machine die zijn van deze tijd maar hoor je nooit.
Top 40 profiel van Harry Denekamp
Harry Denekamp  - 
@Freek - De release van Hitdossier 14 is inderdaad opgeschort. Het was helaas op dit moment niet mogelijk een kwalitatief en representatief boek af te leveren.
Top 40 profiel van Rob Halbe
Rob Halbe  - 
dank je wel q-music, waanzinnige alarmschijf, lady gaga!!!
Top 40 profiel van Freek
Freek  - 
@Rob en @bijnaiedereenhier: Lady Gaga is AS!
Top 40 profiel van Freek
Freek  - 
@Sander: Verplaats jezelf eens naar de tijd dat je Aguilera, Lopez en Shakira leuk vond. Dat is dus 1999-2000 geweest. Als ik kijk naar de Top40 van 6-5-1999 zie ik daar slechts 2 artiesten welke ook 20 jaar vroeger in de lijst zouden kunnen staan (Cher en Blondie). De rest uit de Top40 zijn allemaal 'nieuwe' artiesten. Het is dus iets wat altijd al zo is geweest. Met andere woorden: Zoek maar op, nieuw binnen in de Top40 van 1 oktober 1977, op 29! (PS: Oh ja, ik had ook Abba in de LdL willen hebben)
Top 40 profiel van Rob Halbe
Rob Halbe  - 
Belachelijk dat het Hitdossier weer is uitgesteld 🤬 ennuh Lady Gaga: Hold my hand moet Alarmschijf worden.
Top 40 profiel van Freek
Freek  - 
@wesley, Bookspot zegt beschikbaar vanaf 1-11-2022. Is hier één van de Ambassadeurs die hier iets over kan vertellen?
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
@Freek, Bol.com zegt mij dat ik hem de 11e krijg thuisbezorgd, maar hij staat daar nu ook op niet leverbaar
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
kan iemand mij uiteggen waarom bijv Christina Aguilera- Jennifer Lopez of in dit geval Shakira nooit Airplay krijgen in Nederland ?Toch mijn jaren 90 helden. Die nog steeds erg goeie muziek maken
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
As it was nog steeds mooi op 1. De zilveren rang wordt terecht door Camila ingenomen en William pakt deze week het brons. Een mooi erepodium deze week. PDM gelukkig stationair op 5. De Ferrari komt de top 10 binnen geracet en helaas komt ook die intens slecht cover van Hazes door KKA binnen. Het was derhalve 100x beter geweest als S&F in de top 10 hadden kunnen blijven staan. G&H&H klauteren rustig verder en verwacht volgende week top 10 voor hen. Rondé staat nu ook in het linker rijtje, geheel terecht. Imagine Dragons houden mooi stand op 20, maar daar moet toch nog wel meer inzitten. 5SOS neemt de vaart op, hopelijk volgende week op links. Jammer dat Bastille nu al weer rechts staat. Blij met Bellydancer en The Kid Laroi. Die Vluchtstrook moet er nu ècht uit, veel te lang in de LdL. Blij dat Krezip/Vera als ook Tom Grennan een trede hoger staan, maar dat mag zeker wat sneller gaan met deze goede nummers. Qua binnenkomers deze week ook niet slecht, alhoewel ik geen fan ben van Automatisch en 100 sms'jes. Naar het archief gaan volgende week naar mijn idee de nummers 36 (jammer), 33 (te vroeg), 32 (meer dan graag) en 30 (1x Flemming is wel genoeg).
Top 40 profiel van Freek
Freek  - 
Gooooodmorning allemaal. Even een vraagje wat niet over deze Top 40 gaat, maar wellicht dat iemand het hier wel weet: Ik zie nu op de verschillende bestelsites dat het Hitdossier (weer) is uitgesteld? Nu in november!
Top 40 profiel van Henk Sants
Henk Sants  - 
hest hom mooi inliest de Zwadde