Top 40

week 15 (9 april 2022)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
1
1
6
Details Antoon - Hallo
16
 
1
231
12
7
12
Details Stromae - L'enfer
712
4
374
15
15
14
Details Flemming - Zij Wil Mij
1514
 
6
398
16
12
21
Details Meau - Dat Heb Jij Gedaan
1221
 
1
744
19
25
7
Details Sigala - Melody
257
19
65
21
21
4
Details Imagine Dragons - Bones
214
 
21
61
27
19
20
Details OneRepublic - Sunshine
1920
10
371
32
13
19
Details Gayle - ABCDEFU
1319
 
3
644
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


18 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Joop Hofman
Joop Hofman  - 
@Alexander. Nee, Floor jansen is inderdaad verdwenen, er zijn meerdere mogelijkheden ; 1) Fire is gelijk in de Top40 gezet, en de Tipparade is overgeslagen. 2) Fire is gebombadeerd to alarmschijf voor volgende week en 3) Ze hebben Fire uit de lijst met kanshebbers gehaald omdat men het toch niet in Floor Jansen ziet zitten. We zullen het morgen te weten komen.
Top 40 profiel van Alexander Somers
Alexander Somers  - 
Klopt het dat ik in - Mijn Top 40 "stem mee" - niet meer op Floor Jansen = FIRE kan stemmen?
Top 40 profiel van Joop Hofman
Joop Hofman  - 
Trouwens ik las ergens dat Floor Jansen in Duitsland ook al erg gewaardeerd wordt, en dat na 2 weken. Kan je nagaan hoe goed zij is. Ze schijnt mee te doen aan “Sing meinem Song “. Een programma dat vanaf eind deze maand op de Duitse zenders gedurende 8 weken word uitgezonden. Ik schat dus in dat zij vanaf eind deze maand verder zal stijgen, zeker als straks veel Duitsers ook op haar gaan stemmen. Misschien bereikt ze dan binnen 3 a 4 maanden de Tipparade wel. Zou mooi zijn want ik ben een groot fan van haar sinds haar eerste plaatje. Nou maar niet hopen dat zij het zo goed doet in Duitsland dat zij daar naar toe gaat emigreren.
Top 40 profiel van Joop Hofman
Joop Hofman  - 
Ik vind het jammer dat er zo veel negatiefs word gezegd over al onze Nederlandse artiesten. We moeten er trots op zijn dat zij het beter doen en daarom ook hoger staan dan al die buitenlandse artiesten. Neem nou Floor Jansen, sinds 2 weken pas haar eerste plaatje en nu al een vermelding in de stemlijst voor de Top40 . Geweldig prestatie toch van weer z’n Hollandse meid. Ik persoonlijk vind haar klassen beter dan b.v. Krezip en Vera. Maar dat is alleen maar mijn persoonlijke mening. Er zullen hier ook wel mensen zijn die haar juist een hele slechte zangeres vinden, dat mag toch.
Top 40 profiel van Martijn Poortvliet
Martijn Poortvliet  - 
@Menno de Jong: Lang geleden zo'n grote val als Gayle maakt, valt wel mee: begin dit jaar kelderde Merry Christmas van Ed Sheeran & Elton John van 8 naar 38. ABCDEFU is samen met De toreador, 501 en Merry Christmas wel pas de 4e hit die in een week minstens 19 plaatsen verliest sinds Koningslied in 2013.
Top 40 profiel van Hans van den Berg
Hans van den Berg  - 
Ik wordt echt niet goed van al die Nederlandse entries in de top 40, tipparade enz die niet normaal de letter RRRRRRRR kunnen uitspreken. Ongelooflijk zeg. Allemaal AR AR AR AR Maar goed, om met een positieve noot te eindigen: S10 is van eerst "nah" voor mij tot "fantastisch" gegroeid, en zelfs nog beter dan Arcade. Verder zijn de enige toppers in de lijst Stromae en OneRepublic. De rest allemaal niemendalletjes voor de pubers.
Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
@Thijs hopelijk niet met zo'n muziek, maar bedoelde het sarcastisch dat een artiest een nummer ABCD enzovoort noemt.
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
@Silento123 ja klopt, en die stond uiteindelijk elf weken op 2 zonder de eerste plek te halen. Nou, als As It Was geen nummer 1 wordt eet ik m'n schoen op:-)
Top 40 profiel van Silento123
Silento123  - 
Laatste #2-debuut was ik kan bedenken was I Don't Care van Sheeran en Bieber. Dan valt de nieuwe van Harry mij beter in de smaak.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Een frisse wind door de LdL :-) Met maar liefst 3 superstippen, waarvan er slechts 1 ècht boeiend is, te weten de hoogste binnenkomer. Volgende week dus op 1?! Zou niet zo moeilijk moeten zijn, toch?! Verder eindelijk eens een week met allemaal goede binnenkomers. Zeer verheugd over het feit, dat PDM bij de beste 4 staat. Heel opvallend dat Gayle wordt afgestraft (ben geen fan van het nummer, maar toch) en dat verschrikkelijke Vluchtstrook nog op het randje van de top 10 hangt. Dat nummer heeft nu toch zeker wel zijn beste tijd gehad. En hun nieuwe ellende stijgt dan ook nog eens 19 plaatsen. Had liever het origineel terug gezien/gehoord. ID, Bastille en WW hadden naar mijn idee toch al wel in het linker rijtje kunnen staan. Stromae al buiten de top 10, lijkt mij niet terecht. Sigala komt nu echt op stoom, vind ik ook opvallend. Gegadigden voor het archief van volgende week zou ik zeggen de nummers 40 (mooi resultaat voor Rondé), 39 (het lichtknopje gaat uit), 34 en 32.
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
@Bram ik ben heel benieuwd hoe je kinderen zouden opgroeien als ze elke dag dat nummer zouden luisteren... Maar terug naar wat ertoe doet: geweldig dat As It Was nu al op 2 binnenkomt. Ik ben het ermee eens dat hij beter solomateriaal heeft uitgebracht, maar Harry verdient gewoon een nummer 1-hit. S10 begint aan haar terugval, ik verwacht dat ze de komende weken de diepte in gaat duiken en dan een comeback gaat maken in de Songfestival-periode. KKA heeft weer helemaal geen airplay nodig om de snelste stijger te worden, ben benieuwd hoe ver die gaat komen. Jammer dat bij Bones en Trompeta nu al de handrem erop gaat, al heb ik wel het vertrouwen dat Willy nog verder gaat komen in de lijst. It'll Be Okay wordt het slachtoffer van de opkomst van When You're Gone, en Gayle wordt het slachtoffer van... ja, een gebrek aan belangstelling? @Menno de Jong dat is helemaal niet zo lang geleden, Merry Christmas ging in januari nog van 8 naar 38, en dát was zeker door een gebrek aan belangstelling. Tot slot nog even mijn laatste pleidooi aan Q om de Alarmschijf niet aan Davina te geven, maar aan iemand die hem al langer niet heeft gehad. En ALS ze hem dan per se weer aan een bekend naam moeten geven, pik dan The Weeknd eruit!
Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
Leuk dat het kinderliedje ABCDEFU zo flink zakt. Kygo & DNCE hebben veel meer streaming nodig, maar moeten echt meer gaan stijgen. Jammer dat Bones blijft zitten. Dat Harry Styles zo hoog binnenkomt is logisch, maar vind het toch niet het beste van wat die al allemaal solo heeft uitgebracht.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
@Ton: Olivia kwam op 1 en 4 binnen met Drivers license en good 4 u, dus ik denk dat we onderhand terugmoeten naar I don't care oid.
Top 40 profiel van Philip de Bourdeaud'huy
Philip de Bourdeaud'huy  - 
@Ton als ik me niet vergis was dat Olivia Rodrigo
Top 40 profiel van Ton Sprangers
Ton Sprangers  - 
Wie was de vorige binnenkomer op 2?
Top 40 profiel van Jonathan Hellenthal
Jonathan Hellenthal  - 
Leuke lijst!! Leuke binnenkomers!! jammer dat stromae zo snel zakt en vluchtstrook blijft staan.
Top 40 profiel van Menno de Jong
Menno de Jong  - 
Dat is lang geleden dat een nummer zo snel zakt als Gayle deze week. Ik vind het in dit geval niet erg. Irritant nummer.
Top 40 profiel van Tom
Tom  - 
Flinke opschudding van de lijst, dat konden we wel gebruiken!