Coverafbeelding Shawn Mendes - It'll Be Okay
  • Statistieken
  •   18 weken
  •   8 piekpositie
  •   403 punten
  •   2021

Artiestinformatie

Geboortedatum   08-08-1998
Land   Canada

De eerste muzikale stappen van Shawn Mendes kwamen we in 2013 op Vine tegen, waar hij in no-time miljoenen views kreeg voor covers die hij daar plaatste. In januari 2014 neemt Andrew Gertler contact met hem op en regelt een platencontract bij Island. Daar verschijnt in de zomer zijn eerste single, Life Of The Party. De Canadese zanger wordt daarmee de jongste artiest met een hit bij de 25 grootste hits in de Billboard Hot 100. Als zijn voornaamste inspiratiebronnen noemt hij artiesten als John Mayer, Ed Sheeran, Bruno Mars en Justin Timberlake.In april van 2015 verschijnt zijn debuutalbum, Handwritten waarmee hij binnenkomt op de eerste plaats van de Amerikaanse albumlijst. Daarna staat hij in het voorprogramma van Taylor Swift tijdens het Amerikaanse deel van haar 1989 wereldtournee. Stitches wordt zijn derde single van dat album en zijn eerste hit in de Top 40. Aan het einde van het jaar staat de track drie weken op de vierde plaats.Op Handwritten (Revisited) staat I Know What You Did Last Summer, een nummer dat hij opnam met Camila Cabello van Fifth Harmony, dat in januari 2016 zijn tweede Top 40-hit wordt. De twee zouden in 2019 samen een nog grotere hit scoren.

In september verschijnt zijn tweede studioalbum Illuminate, waarvan Treat You Better als voorloper verschijnt en een top 5-hit wordt. Ondertussen is zijn concert in de Ziggo Dome, op 1 mei 2017, in no-time uitverkocht. Mercy wordt, tegelijk met de release van zijn album, door Radio 538 uitgeroepen tot Alarmschijf. Ook There's Nothing Holdin' Me Back en In My Blood krijgen dat stempel waarmee zijn totaal inmiddels op zes staat. Kort voor de release van zijn derde album (op 25 mei 2018) verschijnt Youth, zijn samenwerking met Khalid, als volgende single. Op 11 juni brengt de Canadese zanger een videoclip bij de track Nervous uit. Een door Zedd gemaakte remix van Lost In Japan wordt eind september zijn zevende Alarmschijf.

In mei 2019 brengt hij de single If I Can't Have You uit. Die track wordt door Qmusic uitgeroepen tot Alarmschijf. Señorita, opnieuw een samenwerking met Camila Cabello, staat 12 weken op de eerste plek van de Top 40 en is, in een rij van 9 hits, ook zijn 9e Alarmschijf. In november is Mendes opnieuw te horen op een duet; ditmaal met Taylor Swift op Lover.

Na een rustige periode keert de zanger begin oktober 2020 terug met de track Wonder. Het is de titeltrack van het album dat op 4 december verschijnt. Op dat album staat ook de track Monster, een samenwerking met Justin Bieber.

In augustus van 2021 is Summer Of Love een track die hij met Tainy maakt. Tegen het einde van het jaar komt hij met de single It’ll Be Okay. Met When You’re Gone brengt hij eind maart zijn eerste single van 2022 uit. In de herfst laat hij van zich horen met het nummer Heart Beat.

Songtekst

Are we gonna make it
Is this gonna hurt
Oh, we can try to sedate it
But that never works, yeah

I start to imagine a world
Where we don't collide
It's making me sick, but we'll heal
And the sun will rise

If you tell me you're leaving
I'll make it easy
It'll be okay
If we can't stop the bleeding
We don't have to fix it
We don't have to stay
I will love you either way (Ooh)
It'll be oh, be okay (Ooh)

Oh, the future we dreamed of
Is fading to black, oh
Oh, there's nothing more painful
Nothing more painful, oh (Oh)

I start to imagine a world
Where we don't collide
And it's making me sick, but we'll heal
And the sun will rise

If you tell me you're leaving
I'll make it easy
It'll be okay (It'll be okay)
And if we can't stop the bleeding
We don't have to fix it
We don't have to stay (Don't have to stay)
I will love you either way (Ooh)
It'll be oh, be okay (Ooh)

I will love you either way
It might be so sweet
It might be so bitter
I will love you either way
It might be so sweet
It might be so bitter (Ooh)

Oh, if the future we've dreamed of
Is fading to black
I will love you either way

Songinformatie

ArtiestShawn Mendes
Titel It'll Be Okay
Lengte 3:42
Componist(en) Shawn Mendes · Mike Sabath · Scott Harris · Eddie Benjamin
Producer(s) johan lenox, Shawn Mendes, Mike Sabath, Scott Harris / Additional Production: Eddie Benjamin, ​​johan lenox
Engineer(s) Alisse Laymac, Alex Pyle
Mixage George Seara / Assistant Mixing Engineer: Mike Gnocato
Platenlabel Island
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 01-12-2021
Hoogste positie UK 57
Hoogste positie US --


Positieverloop