Top 40

week 50 (15 december 2018)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
7
8
10
Details Nielson - IJskoud
810
7
208
11
9
21
Details George Ezra - Shotgun
921
 
1
739
27
29
26
Details 5SOS - Youngblood
2926
8
597
28
24
9
Details Ariana Grande - Breathin
249
 
18
164
39
38
18
Details Aya Nakamura - Djadja
3818
1
431


51 Reacties


Log in om te reageren.

Wolter Visscher  - 
Even een vraagje! Wie weet de 14000 ste binnenkomer in de top 40? Of moet die nog komen? De 13000 ste was in 2010. Dus verwachte hem wel dit jaar.
Joey Bergie  - 
Ben benieuwd of er dit jaar een kerstnummer in de top40 komt. Bij airplay en streaming lijst staan ze der al in.
Lucas  - 
tu,n zal volgende week wel zakken. Wel mooi dat ze een nieuwe top 3 hit heeft
Nick de Rooij  - 
1 jan. De top 100 2018 (jaaroverzicht)
Nick de Rooij  - 
@Roy, ja klopt 4 jan.
Roy Spijkerboer  - 
Misschien is dit al gezegd, maar wanneer is de 1e top 40 op Q? Gewoon de 1e vrijdag van het jaar (4 Januari) ?
Nick de Rooij  - 
1 januari
Nick de Rooij  - 
En het Jaaroverzicht (de Top 100 van 2018) wordt op Januari op Q uitgezonden
Nick de Rooij  - 
Domien gaat de Top40 presenteren! Bron top40.nl
Nick de Rooij  - 
@Roy, nee de weken blijven gwn hetzelfde de Top 40 wordt namelijk niet samengesteld door 538 maar door de Stichting Nederlandse Top 40. En ik denk dat 538 nog wel met iets anders komt als vervanger voor de AS want alleen de DS is ook zo gek
Roy Spijkerboer  - 
En wordt alles dan ook 'gereset', als in: alle nummers opnieuw met 1 week etc.? misschien een beetje domme vraag maarja :-)
Roy Spijkerboer  - 
Wordt de top 40 dan ook gewoon op vrijdag van 14:00uur tot 18:00uur uitgezonden? En wordt de AS dan ook tijdens de uitzending gegeven?
Martijn Schipper  - 
Ah oké bedankt @Timo en @Nick 👍🏻
Timo Kamst  - 
Voor degene die vroeg hoe het zit met de schijven: De Dancesmash blijft bij Radio 538, voor de Alarmschijf komt niets terug. Die Alarmschijf gaat naar Q-Music.
Nick de Rooij  - 
De Top 40 wordt volgende week inderdaad op Zaterdag tussen 14:00 en 18:00 uitgezonden staat nu bij de programmering op 538.nl
Martijn Schipper  - 
@Nick Oké heel erg bedankt voor de informatie!
Nick de Rooij  - 
@Martijn wat ik al had vermeld de Top 40 zal waarschijnlijk volgende week op Zaterdag worden uitgezonden ivm marathonuitzending Evers. Weet niet of Ivo dan al weer terug is of niet. Verder heb ik nog niks gehoord of gelezen over de schijven. Denk dat de laatste Top 40 op 28 dec is en dan op 31 dec nog de Top 100 (jaaroverzicht) van 2018. Wat wel zeker is is dat de (nieuwe) lijsten op 4 jan. voor het eerst zijn op de nieuwe zenders.
Nick de Rooij  - 
@Martijn vind Mark inderdaad wel beter hij maakt de jingles ook meer af
Nick de Rooij  - 
@Martijn, Ivo heeft vakantie hij zit op Curacao.
Martijn Schipper  - 
Heeft iemand duidelijkheid voor mij over de datums van wanneer de laatste top 40 op 538 op vrijdag is? En hoe gaat het werken met de schijven?
Martijn Schipper  - 
Vreemd vind ik het dat Radio 538 The 1975 nieuwe album zo slecht reviewt. Pitchfork heeft het in hun overzicht van beste 100 albums van 2018 op 1 staan. Persoonlijk vind ik het ook mooie muziek
Martijn Schipper  - 
Haha Smiley Cyrus xD
Martijn Schipper  - 
Wat een top week! Ten eerste hadden we eindelijk een leuke radiopresentator. Weet iemand waar Ivo was? Hij deed het wel leuk vond ik de invaller! Ten tweede twee goeie AS en DS keuzes!! Leuke lijst zo! Met betrekking tot de lijst zelf, Halsey tòch nog erin, goed nummer. Freak In The Weekend schijnbaar een gi-gan-ti-sche flop! Louboutin echter er wel in, toch nog een Frenna. Die is wel iets beter dan de andere maar nog niet echt goed vind ik. En wat een binnenkomer voor smiley Cyrus, ongelofelijk! Goeie stijgers van Polaroid, Rewrite The Stars, Wild Wild Son, High Hopes (heuj!!), Darkside (terug in de top 10) en IJskoud (still going strong!). Wel een paar min puntjes: Dreamer lijkt geen grote hit meer te worden, Verleden Tijd veel te snel eruit, onrealistisch naar mijn mening, Taki Taki zakt zo, is ook te snel gegaan vind ik, Where Have You Gone stijgt maar 1 plaats, Close To Me daalt en Thank u, next mag wat mij part wel op 2. Ook opvallend: Electricity stijgt weer na een paar weken achter elkaar op 21 te hebben gestaan, terwijl het mij lijkt (helemaal niet zeker hoor), dat ze niet eens zo héél goed scoren. High Hopes stijgt ook wel veel ondanks geen entry in de streaming lijst en geen stijging in de AirPlay. Wel top 20 nu geloof ik van Spotify. Mooie week!
Hendrik Ritskes  - 
Downloadlink ontbreekt.
Henk Sants  - 
Geachte hitcollege, Wanneer komt het donloaddocument? Goed weekend. Vriendelijke groet, Henk Sants
Leroy Stelten  - 
Mijn god dit is de meest saaiste top 40 ooit dit
Nick de Rooij  - 
En ik denk dat de Top 40 volgende week op Zaterdag wordt uitgezonden. Ivm laatste uitzending van Evers
Roy Spijkerboer  - 
2 opvallende binnenkomers voor mij, Louboutin en Without Me. Verder mooi dat Wild Wild Son en Baby nog lekker doorstijgen, en dat IJskoud en Thank U, Next nog een plekje pakken. Wat een ongelooflijk hoge binnenkomer, zeg! Wel mooi nummer dus ik vind het verdiend maar ik had niet gedacht dat 'ie zo hoog zou binnenkomen. Verder mooi dat Als Het Avond Is, Rewrite The Stars en Polaroid stijgen.
Roy Spijkerboer  - 
Jammer dat Taki Taki zo veel zakt en dat Happy Now daalt.
Frank Zweers  - 
Streams airplay en trends in social media (laatste factor is belangrijker geworden) Shallow zou wel weer eens de weg omhoog kunnen gaan nu de radio de hit meer draaibeurten geeft.
Silento123  - 
Miley, gefeliciteerd met je 1e Top 10 hit.
Wesley Steenbergen  - 
@Roy en Frank: Ik ben het ermee eens, Geweldig dat Duurt te lang nu 7 weken op 1 staat. Nu 23 weken vgm op 1 Nederlandstaling in 2018 (2e plaats ooit), IJskoud die doorstijgt, evenals Darkside, Wild wild son, High hopes (heeft wel iets), Baby, rewrite the stars (benieuwd naar komende week) en polaroid. Ook die hele hoge binnenkomer van nothing breaks like a heart is prima. Mag eigenlijk wel naar 3 sowieso en wellicht de komende nummer 1. Louboutin is verrassend maar klinkt een beetje zoals Jungle van Broederliefde. Dat soort Nederhop mag van mij wel erin (beter dan huts en culo die gelukkig dalen). Without me verbaasde mij ook, maar niet zo opvallend. Gelukkig zakken er ook nummers, zoalsBreathin, Culo, Huts, maar helaas ook into the future, zachtjes zingen, shallow, girls like you en new light (die me wel verbaasde door erin te blijven staan). Komende week voorzie ik wel een aantal binnenkomers (3 a 5), dusGoodbye, Dreamer, Djadja en new Light zie ik eigenlijk volgende week niet meer terug (of taki taki, die ineens keldert, of culo of huts gaat er ineens uit en verrast me weer, net zoals deze week)
Wesley Steenbergen  - 
Verder: Shotgun naar 5 van 2018, kan theoretisch naar 2, maar waarschijnlijk net wel 3e of net 4e, Rise naar 9, Youngblood naar 12 (Briljant dat deze nu weer stijgt), Promises naar 14 en in my mind naar 17 en Natural 23e !
Frank Zweers  - 
Sweet But Psycho heeft nog altijd de beste papieren voor de volgende nr 1. Dit weekend staat ie bovenaan de Mega Top 50.
Bart Remmers  - 
Dat nummer van Ronson en Cyrus. Het klinkt als een remix van First Aid Kit.
Ivar Sip  - 
Tof dat Mark & Miley in de Top 10 binnenkomen en dat Halsey de Top 40 eindelijk solo haalt. Ook tof dat Suzan & Freek, Clean Bandit, Panic At The Disco en Alan Walker stijgen, balen dat DJ Snake, Lady Gaga en BLOF zakken. Ook heel jammer dat Billie Eilish er al na vier weken uit ligt, vind het een prachtig nummer. Alan Walker pakt de DS of de AS ivm zijn album release, andere schijf is me een raadsel
Marco Gerritsen  - 
Dit ziet er al beter uit dan vorige week in ieder geval, NBLAH wel wat hoog meteen. En ben het niet eens met de flinke zakkers voor Shallow en Taki Taki, maar je kan niet alles hebben
top40fan  - 
@ivar sip maybe Ariana grande as met imagine en ds alan walker zou zeker mooi zijn
top40fan  - 
@ivar sip maarja zou ook martin garrix kunnen worden of the chainsmokers de ds
Sander Timmerman  - 
De zakker van Taki Taki lijkt me gewoon terecht, nul airplay en dalende streams. Shallow iets twijfelachtiger, maar voor alle nummers die erboven staan valt wel iets te zeggen, op misschien Say My Name na, maar die staat de hele tijd al opvallend hoog. Nothing Breaks Like A Heart komt hoger binnen dan ik verwacht had, maar ik vind het niet onterecht. Massaal opgepikt door iedere radiozender en steeg direct naar de Top van de iTunes-lijst, Spotify volgt in zo'n geval dan eigenlijk altijd. Al met al inderdaad al een stuk geloofwaardiger lijst dan vorige week. Dat Baby boven Happy Now staat is wel een beetje gek, maar laat ik niet te veel zeuren over details
Sander Hindriks  - 
Shallow - Close to Me en Say my name hadden verder omhoog gemoeten.Gelukkig doen High Hopes - Baby en Next to me dat wel.Top dat Mark Ronson en Miley Cyrus zo hoog zijn binnengekomen Alarmscijf Ariana Grande - Imagine
Roy Spijkerboer  - 
Ik denk DS Martin Garrix of Alan Walker en AS voor The Chainsmokers
Roy Spijkerboer  - 
Alan Walker DS
Lazzaranzo  - 
Ik vind Mark Labrand ook een goede Top 40 presentator. Alarmschijf denk ik voor Imagine Dragons of The 1975.
RD  - 
@Lazzaranzo Ja, The 1975 kan niet blijven genegeerd worden. As maken met die handel
Roy Spijkerboer  - 
Beter dan Ivo, maar het liefst heb ik gewoon Jeroen
Roy Spijkerboer  - 
IMAGINE DRAGONS AS!!!!!
RD  - 
Imagine dragons as
Marco Gerritsen  - 
The 1975 is met 51% gemaakt in MTOKT, gaat niet door 538 gedraaid worden.
Marco Gerritsen  - 
Wel sterke schijven, zouden zo eens de laatste kunnen zijn op 538.
Nick de Rooij  - 
@Marco denk volgende week nog 1x as voor 538, ben benieuwd waar ze dan weer mee komen als vervanger.