Coverafbeelding Martin Garrix feat. Mike Yung - Dreamer
  • Statistieken
  •   6 weken
  •   28 piekpositie
  •   49 punten
  •   2018

Artiestinformatie

Geboortedatum   14-05-1996
Land   Nederland

De Amsterdammer Martijn Garritsen wint in 2012 de Slam!FM DJ Talent Of The Year-award. De deejay had inmiddels al wereldwijde bekendheid dankzij een remix van Your Body van Christina Aguilera. De Amerikaanse zangeres voegde zijn bewerking toe aan het album Lotus.

In 2013 staat de Nederlander op de 40e plaats van de DJ Mag Top 100. Zijn debuuthit Animals bereikt de derde plaats in de Top 40. Later dat jaar bereikt ook Wizard, dat hij opnam met Jay Hardway, de Top 40.


Met Dimitri Vegas en Like Mike maakt hij het thema van de 2014-editie van Sensation, Tremor.

Gold Skies, dat hij samen met Sander van Doorn, DVBBS en de Canadese Aleesia maakt, wordt zijn vierde notering.
In de zomer maakt hij, samen met Afrojack, de track Turn Up The Speakers. In oktober wordt bekend dat Garrix op de vierde plaats van de DJ Mag Top 100 terecht is gekomen. Ook verschijnt die maand zijn nieuwste samenwerking met MOTi, Virus.

In februari 2015 bereikt Garrix de 10 miljoen vrienden op Facebook. Ter gelegenheid daarvan biedt hij de track Forbidden Voices aan als gratis download. Later die maand roept Radio 538 de track uit tot Dance Smash. De track verdwijnt uit de Tipparade maar wordt in april alsnog zijn zevende Top 40-hit, één week nadat Don't Look Down, de samenwerking met Usher, binnenkomt. Vrij kort daarna verschijnt The Only Way Is Up, een samenwerking met Tiësto. De track staat binnen no-time op de eerste plaats van de BeatPort-hitlijst. In de zomer brengt Garrix met het Russische duo Matisse & Sadko twee tracks uit: Dragon en Break Through The Silence.

Als Garrix uit onvrede weggaat bij platenlabel Spinnin' begint hij zijn eigen label,STMPD RCRDS. Daar is Now That I've Found You (met John & Michel) zijn eerste release in maart van 2016. Later dat voorjaar verschijnt ook zijn samenwerking met het Britse duo Third Party, Lions In The Wild. Ondertussen tekent de Nederlander een contract met Sony voor de distributie van zijn nummers. De eerste track die daarvoor in aanmerking komt is In The Name Of Love, waarop ook Bebe Rexha te horen is. Het nummer groeit uit tot de grootste hit die Garrix in ons land heeft gekend.

Martin Garrix wordt in 2016 door DJ Mag uitgeroepen tot de nummer 1-dj van de wereld, waarmee hij in de voetsporen treedt van het Belgische duo Dimitri Vegas en Like Mike, die de titel in 2015 kregen. Die titel weet hij in 2017 en 2018 te prolongeren.

In januari van 2017 levert Martin Garrix met Scared To Be Lonely zijn volgende samenwerking af, nu met Dua Lipa. De track komt op nummer 2 in de Top 40, het beste resultaat van de twee tot dat moment. Byte verschijnt in het voorjaar in de Tipparade als typische clubtrack. In mei levert hij There For You af, een samenwerking met Troye Sivan, waarmee hij zijn tweede Alarmschijf scoort. In juni is de dj afsluiter op het hoofdpodium tijdens Pinkpop. Ook Pizza en Forever worden door Radio 538 uitgeroepen tot Dance Smash.

Nadat David Guetta eind 2017 meewerkt aan So Far Away levert Garrix in februari van 2018 een wederdienst met zijn bijdrage op de track van de Fransman, Like I Do. Op 15 juni brengt de Nederlander de track Ocean uit waarop ook Khalid te horen is. Zes weken later, terwijl Ocean nog in de top 10 staat, verschijnt zijn volgende single High On Life. In september maakt hij met landgenoot Justin Mylo en de Amerikaanse schrijver Dewain Whitmore de track Burn Out. Twee maanden later is Mike Yung, die eerder meedeed aan America's Got Talent, te horen op Dreamer. Aan het einde van 2018 brengt hij de track Glitch uit, een collab met goede vriend Julian Jordan.

Als High On Life, zijn samenwerking met Bonn, eind februari vijf maanden in de Top 40 staat verschijnt er met No Sleep opnieuw een samenwerking met de Zweedse zanger. Met Macklemore en Patrick Stump (Fall Out Boy) volgt in het voorjaar van 2019 de single Summer Days. Met medeschrijver JRM maakt hij in juli zijn volgende single, These Are The Times. Home is in augustus opnieuw een samenwerking met Bonn.


Songtekst

I'm a dreamer
Don't tell me not to dream
I got freedom
And that's everything to me
It don't matter
What I've got or where I go
I'll find shelter
A million miles from home

It ain't easy
To keep going when it's hard
Keep shining in the dark
When you wanna fall apart
But I'm a dreamer
So don't tell me not to dream
I'm a believer
As long as I got something to believe in

As long as I got something to believe in
As long as I got something to believe in
As long as I got something to believe in
As long as I got something to believe in

As long as I got something to believe in

I'm a lover
Don't tell me who to love
I'm a runner
Cause I've got somewhere to run
I just listen
To the voices in my head
When they tell me
I'll always have something to believe in

As long as I got something to believe in
As long as I got something to believe in
As long as I got something to believe in
As long as I got something to believe in

You got to believe (Hey hey)
You got to believe (You know you got to believe)
You got to believe (I got to believe)
You got to believe in

You got to believe (You got to believe)
You got to believe (Ooh yeah)
You got to believe (Hey hey)
You got to believe in (Come on)

You got to believe (Oh, you got to, we got to)
You got to believe (She got to, he got to)
You got to believe (You got to believe)
You got to believe in (Hey hey)

You got to believe (In the morning, in the evening)
You got to believe (Late at night to go)
You got to believe (You got to believe)
You got to believe in (Oh yeah)

I do believe
I do believe
You got to believe

Songinformatie

ArtiestMartin Garrix,
Mike Yung
 A-kant
Titel Dreamer
Lengte 3:13
Componist(en) Martijn Garritsen · Michael Young · Ilsey Juber · Brian Lee · Aleksander Parkhomenko · Yury Parkhomenko
Producer(s) Martin Garrix, Justin Mylo
 B-kant
Platenlabel Stmpd Rcrds
Catalogusnr digital download
Releasedatum 01-11-2018


Positieverloop