Top 40

week 51 (23 december 2017)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
7
5
18
Details P!nk - What about us
518
 
1
620
10
12
10
Details P.T.M. - Feel it still
1210
10
220
11
11
5
Details Rita Ora - Anywhere
115
 
11
130
19
14
20
Details The Scr!pt - Ra!n
1420
 
3
585
26
-
1
Details Dua Lipa - Homesick
-1
 
26
15
28
23
12
Details Wulf - Mind made up
2312
15
226
31
25
24
Details Dua Lipa - New rules
2524
 
1
630


22 Reacties


Log in om te reageren.

Peter Haar  - 
Vrijdag komt er gewoon een nieuwe lijst.
Julian  - 
@ellenclaassens Je krijgt punten door in de lijst te staan. Als je op 40 staat, krijg je 1 punt. Dan is 39 2 punten en de nummer 1 is 40 punten waard. 27 is 14 punten waard. Snap je?
Gaatze Wijma  - 
Beste Lazzaranzo, ik vind het van een aantal nummers juist wel lekker dat ze meer dan 20 weken genoteerd staan. Is beter dan sommige nieuwe hits in de lijst
Stefan Bona  - 
Ligt het nu aan mij of lijken stukken van 'Perfect' precies op 'Turn back the hands of time' van R. Kelly? Luister die platen maar eens achter elkaar.
Martin van Holstein  - 
Weet iemand of er a.s. vrijdag gewoon een nieuwe Top 40-lijst verschijnt of pas weer volgende week?
Julian  - 
Ik ben er klaar mee. Meer zeg ik niet.
Frank Zweers  - 
Als je er klaar mee bent zul je vast weinig hoop hebben. Imagine Dragons heeft momenteel de meeste airplay van alle radiostations in Nederland volgens radiomonitor maar dat wisselt nu ook dagelijks vanwege de adventtijd en de kerstclassics en allertijdenlijstjes.
Top40gebruikersnaam Top40gebruikersnaam  - 
@julian precies dat......
Marco Gerritsen  - 
Zo hey, die top10 is echt megaoud (gemiddeld bijna 4 maanden in de lijst) haha triest dat zijn toch niet nog steeds de populairste platen van nu? hopelijk volgende week vers bloed met Anywhere, Blijf Bij Mij en misschien So Far Away en River.
Marco Gerritsen  - 
Blijf Bij Mij mooi hoog binnen, ook echt een hit. Dikke #1 in Spotify, doet het, voor wat het waard is, ook erg goed op iTunes. Homesick ook prima binnen, Lost Frequencies wel erg hoog voor mijn gevoel.
Julian  - 
Whatever It Takes weer gezakt. Had hem echt graag in de top 10 willen hebben. Misschien is er nog hoop? In Airplay gaat ie lekker.
Frank Zweers  - 
Die potentiele top 10 hits sowieso zijn Blijf bij mij River en So Far Away
Lazzaranzo  - 
Mooi om te zien dat de 3 nieuwe binnenkomers allemaal in de top 30 zijn binnengekomen. Kunnen de oude nummers mooi opschuiven (zoals die van Dua Lipa). Jammer dat Patsergedrag zo hard zakt, heeft een lekkere beat. De top 10 mag inderdaad flink ververst worden, maar wat ik 1-2 maanden terug al zei, is uitgekomen.
Gaatze Wijma  - 
Beetje tegenvallende lijst. Ed Sheeran staat nog gelukkig op 1, maar zal wel de laatste week zijn aangezien de superstip is verdwenen. Kygo helaas gezakt. Zayn & Sia, Sam Smith en Cnco blijven zeer goede tracks maar hadden wel IETS mogen zakken, aangezien er veel goede nummer klaar staan om in de top 10 te komen. Zoals Rita Ora, Imagine Dragons, Blof,Alan Walker en de nieuwe van Aviccii. Wel bijzonder dat Without You blijft staan. Jammer dat ook The Script nu al weer flink zakt. Ook Charlie Puth had in de top 10 mogen komen. Gelukkig staat Portugal The Man in de top 10. Een verfrissende track. Ronnie Flex is binnengekomen met wat gesjoemel qua gegevens spotify. Is op zich wel een goede track, maar zoals ik hieronder heb geschreven, is er met streaming ook sprake van opkoping. Maar ook het tellen van een album als losse tracks geeft een vertekend beeld. Dua Lipa en Lost Frequencies ook zeer goede binnenkomers.
Frank Zweers  - 
Klopt Stefan .Als dat maar geen proces wordt bij het recht.
Gaatze Wijma  - 
Beste Stef, ja dat is me al een paar maanden geleden opgevallen. Het heeft HEEL veel weg van die plaat van R. Kelly
Gaatze Wijma  - 
Beste Marco, Spotify zijn de grootste bedriegers van dit moment. Streaming alleen is sowieso een wassen neus. Wordt net zoals met downloads gewoon opgekocht. Dus streaming is dus niet betrouwbaarder dan downloaden. Blijf het raar vinden dat mensen zoals jij zich zo vast blijven houden aan streaming terwijl je zelf dat downloaden tegenwoordig niets meer zegt. En dat is met streaming ook zo.
Top40gebruikersnaam Top40gebruikersnaam  - 
@gaatxr Wijma accepteer is gewoon dat de nieuwe generatie meer streamt, alleen omdat jij een tv fragment hebt gezien wil niet zeggen dat hiphop artiesten streams kopen, artiesten als ronnie flex hebben een enorme social media following, een keer een post over een nieuw nummer en de 300k streams in een dag zijn zo binnen en als je dan op nummer 1 op spotify staat dan blijft het nummer echt wel geluisterd worden
Marco Gerritsen  - 
@Gaatze Wijma: kom eens met wat nieuws, is al oud deze ha ha. Maar even serieus, Streaming is het meest betrouwbare wat we hebben qua consumptie, er is amper mee te sjoemelen zoals je hier kunt lezen (ik hoop dat je goed kunt lezen) https://3voor12.vpro.nl/artikelen/overzicht/2017/September/Hoe-makkelijk-scoor-je-fake-streams-op-Spotify-.html
Mark Verhoof  - 
Wat ongelofelijk dat een niet mainstream nummer als zoutelande zo gestaag toch de top 20 weet te halen...ook al is het een fantastisch nummer...zie je niet vaak meer
Ellen Claassens  - 
Gaaf om te zien dat die van Lucas en Steven ft. Firebeatz gestegen is. Vind dat echt een top nummer! Ps: wat betekenen die aantal punten die je ziet als je op een nummer klikt?
Roy Spijkerboer  - 
Leuk dat Wolves nog gestegen is, maar wel veel liedjes in de top 10 zijn oud hoor, hoop dat So far away hoger op komt.