Top 40

week 50 (16 december 2017)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
5
4
17
Details P!nk - What about us
417
 
1
586
11
14
4
Details Rita Ora - Anywhere
144
 
11
100
14
10
19
Details The Scr!pt - Ra!n
1019
 
3
563
23
21
11
Details Wulf - Mind made up
2111
15
213
25
23
23
Details Dua Lipa - New rules
2323
 
1
620
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


29 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Martin van Holstein
Martin van Holstein
Stargazing echt niet op 1 volgende week, Perfect staat met superstip op 1 ?
Top 40 profiel van johan
johan
SUNNY DAYS keep on going !!!
Top 40 profiel van johan
johan
Bijna op 1.. Volgende week is het zover: STARGAZING.
Top 40 profiel van top40fan
top40fan
@marco gerritsen maarja als wat minder aan vriendjespolitiek werd gedaan bij 538 was die verleden week gewoon al ds geworden maarja he afrojack heeft de voorkeur lachwekkend
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@ Marco Ok ,goede zaak
Top 40 profiel van frans
frans
Het verschil tussen de Nederlandse Top 40 en de Engelse Top 40 deze week is dat de Engelse Top 40 17 Kerstplaten in de Top 40 heeft met Mariah Carey's All I Want for Christmas op 2 als hoogst genoteerde Kerst Plaat
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Hey Radioiskut, Hou toch eens op met dat spotify. Die bedonderen de boel. Was onlangs op tv. Waarom hou je je daar zo aan vast. Streaming alleen is net zo onbetrouwbaar als het downloaden. Die rotzooi wordt opgekocht. Ik ken werkelijk niemand die naar dat soort nummers luistert. Als je het niet bevalt ga je toch naar een hobbylijst zoals de single top 100.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Ik hoop dat de lijst in het nieuwe jaar wat meer in beweging komt. Tracks die de bovenste helft van de streaming top 40 halen verdienen een notering.Oude hits als Mi Gente en Thunder die in de streaming en airplaylijst nauwelijks meer scoren hadden er al uit gekund.
Top 40 profiel van Isco
Isco
Saaiste top 40 ooit? En hoe gaat Whatever it takes omlaag?
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@ Sander Timmerman Dan gaat het nog altijd om de datagegevens gemeten tot aan het weekend
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
De top 40 wordt 's maandags samengesteld
Top 40 profiel van Top40gebruikersnaam Top40gebruikersnaam
Top40gebruikersnaam Top40gebruikersnaam
@frankzweers ah oke sorry dat verklaart al een hoop dan
Top 40 profiel van Top40gebruikersnaam Top40gebruikersnaam
Top40gebruikersnaam Top40gebruikersnaam
En precies zoals ik voorspeld heb, ronnie flex en maan - blijf bij mij er niet in, serieus ???!! 350k streams per dag op spotify, nummer 1 en op apple music nummer 1........... man man man en als nog niet in deze top 40 aka airplay afschaffen
Top 40 profiel van Sander
Sander
Inderdaad een erg saaie lijst hoop dat Lily Allen ft Giggs met Trigger bang Alarmschijf word
Top 40 profiel van Sander Timmerman
Sander Timmerman
De Top 40 wordt op dinsdag samengesteld, dus Ronnie had pas een halve week streams toen. Ik verwacht hem volgende week wel binnen. Overigens was hij ook GrandSlam op SlamFM, dus al wel een klein beetje airplay
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
Tja, rond kerst is het altijd saai in de Top40 maar die top10 is wel echt tragisch oud, en dan rustig Without You terug laten stijgen ipv bijv. Anywhere of Whatever It Takes, dan doe je het er om man man man.
Top 40 profiel van Aimzique Lazzaranzo
Aimzique Lazzaranzo
We roepen al jaren dat de lijst te traag is, en dat wordt nog veel erger als het zo doorgaat. Het klinkt misschien gek, maar ik denk dat Happy van Pharrell Williams over 10 jaar niet meer de grootste hit is, maar de op 4 na grootste hit. Het wordt steeds normaler als een hit de 20-25 weken bereikt. De stichting Nederlandse Top 40 weigert er wat aan te doen, terwijl er genoeg manieren zijn om te kijken naar hoe ze deze lijst zouden moeten opstellen. Alles valt te manipuleren. Ik zie dat vooral de Airplay enorm meetelt, en dat is iets wat ze in 2018 veel minder zwaar moeten laten wegen. Straks wordt het zo'n enorm trage lijst dat ze om de week de lijst vernieuwen, waar ze in 2014 nog een 1 april grap van gemaakt hadden. Positief gezien: het is nog lang niet zo langzaam als de Billboard Hot 100, die lijst is al helemaal belachelijk langzaam. Totaal niet interessant of spannend om naar te kijken als die vernieuwd wordt.
Top 40 profiel van top40fan
top40fan
denk dat de as eminem ft ed sheeran wordt dat wordt wel een superhit groter als walk on water
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Hoe wordt de streaming top 40 eigenlijk samengesteld ? ik veronderstel dat deze meerdere streamings-diensten meeweegt zoals apple deezer en juke en even zwaar laat meetellen dus niet zozeer op aantal plays. Anders wint spotify altijd.
Top 40 profiel van Sander Timmerman
Sander Timmerman
@Frank De Top 40 wordt op dinsdag samengesteld. Vroeger was dat inderdaad op maandag, maar tegenwoordig is het een dagje later
Top 40 profiel van marcellino
marcellino
Streaming zou juist veel minder moeten meetellen, alles is nu te manipuleren en met een gratis Spotify abonnement is muziek een fastfood product geworden. Dankzij Airplay hebben we nu tenminste niet al die verschrikkelijke Nederhop in de lijst staan omdat het format van diverse radiostations dit niet toelaten, anders zou de lijst erg eenzijdig worden. Ik zie liever dat ITunes hierin betrokken zou worden om verkopen te kunnen meten, tenslotte koop je een nummer als je 'm pas echt leuk vind en niet als je 'm gratis kunt streamen. Ik snap dat het een moeilijke discussie is maar zoals het nu gaat kan het niet langer, veel nieuwe acts krijgen zo absoluut geen kans.
Top 40 profiel van Wessel Veenman
Wessel Veenman
Wat een onzin dat Let You Down geflopt is!
Top 40 profiel van top40fan
top40fan
@marco gerritsen en prima as ook heb ik toch weer goed geraden lol
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
@Frank volgens mij telt Youtube voor de streaming Top40 ook mee als ik het goed heb ingeschat.
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
Prima DS, kon best vorige week natuurlijk al.
Top 40 profiel van Julian
Julian
Ja pff Whatever it takes omlaag. Laat me niet lachen. Nummer 5 in stremming en fucking veel gedraaid. Hopelijk maakt ie nog een comeback net zoals Tuinder.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Volgende week zal Ronnie Flex wel de hoogste binnenkomer worden. In de Mega top 50 binnen op 2
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Hele goede Top 40. Ed Sheeran staat nog steeds op 1 en Kygo stijgt naar 2. Zijn de grootste pluspunten van deze lijst. Mag van mij wel zo blijven. Ook rest van Top 10 is zeer goed. Avicii stijgt gelukkig weer naar 9. Blijft ook een erg goed nummer. Al had ik Rita Ora, Portugal The Man,Imagine Dragons (Whatever It Takes en Alan Walker ook wel in de top 10 willen hebben. Clean Bandit stijgt gelukkig wel door, maar wel bescheiden maar ook Blof en Avicii (Lonely Together) stijgen lekker door. Ook pluspunten dat Wulf, Armin Van Buuren & Imagine Dragons (Thunder) langzaam zakken. Blijven erg goede nummers en op dit moment ook weinig bijzondere platen in de tipparade. Helaas zakken Noting But Thieves en Miss Montreal bijna de lijst uit. Al hebben ze voor platen met niet al te hoge notering het lang vol gehouden. Helaas ook Jacobs Banks en Timbaland al weer gezakt. Deze week wel 2 goede binnenkomers.
Top 40 profiel van Julian
Julian
De Mega top 50 kan je toch zaterdag 14:00 pas zien?