Artiestafbeelding Michel Sardou

Michel Sardou

Land Frankrijk

Geboortedatum 26-01-1947 (75 jaar)

Officiële websitehttp://michelsardou.artiste.universalmusic.fr/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  11 weken in Top 40
  •  145 punten
  •  #3532 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Michel Sardou werd in Parijs geboren en is actief als zanger, chansonnier en acteur. Hij komt uit een beroemde Franse artiestenfamilie. Zijn vader Fernand Sardou was zanger, cabaretier en acteur. Zijn moeder Jackie Sardou was zangeres en actrice.
Sardou werd wereldberoemd door zijn liedjes. Zijn teksten zijn soms zeer politiek geëngageerd, maar hij schrijft ook chansons over het leven en de liefde. Zijn grootste hit in Nederland was "Les lacs du Connemara", maar ook Une fille aux yeux clairs bereikte in 1975 de Top 40. Hij schreef ruim vijfhonderd chansons.

Zijn zangcarrière begon in 1967. Een belangrijke factor voor het succes was componist Jacques Revaux, met wie hij tot in de jaren 90 zou samenwerken. Het succes werd nog groter in 1973 met de single "La maladie d'amour". In 1975 verwierf hij nationale heldenstatus met zijn chanson "Le France", een protestsong over de verkoop van het toen grootste Franse cruiseschip.
In 1977 bracht hij "Comme d'habitude" uit, een nummer van Claude François dat Frank Sinatra uitbracht als "My Way".
Michel Sardou is bezig met zijn laatste tournee van zijn carrière. Na 40 jaar optreden is Sardou het een beetje zat altijd maar van huis te zijn en wil hij het graag wat rustiger aan gaan doen.

Sinds 1999 is Sardou getrouwd met zijn jeugdliefde Anne-Marie Périer. Zij is directeur van het Franse modeblad Elle. Vele beroemde vrienden waren bij het huwelijk aanwezig, zoals Johnny Hallyday en Eddy Mitchell. Ook toenmalig president Jacques Chirac en toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Nicolas Sarkozy waren aanwezig.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter