Artiestafbeelding INXS

INXS

Land Australië

Officiële websitehttp://www.inxs.com

  • Statistieken
  •  2Alarmschijf
  •  58 weken in Top 40
  •  1.036 punten
  •  #689 aller tijden
  •  10 Top 40-hits

Biografie

Deze Australische band is halverwege 1979 ontstaan, bestaande uit Andrew Jon, Tim Farriss, Michael Hutchence, Garry Gary Beers en Kirk Pengilly.  In eerste instantie was de naam van de band The Farriss Brothers, maar in het eerste jaar veranderde dat nog in INXS. De naam is samengesteld uit het jammerk IXL en XTC en wordt uitgesproken als 'in excess', in overvloed.


Met hun derde lp, Shabooh Shoobah uit 1982, krijgen ze ook in de Verenigde Staten bekendheid. In 1983 kregen zij daardoor een platencontract bij Atlantic en werd hun single The One Thing een grote hit, mede dankzij MTV, dat hun videoclip heel veel uitzond. Wereldwijde bekendheid kregen zij door hun medewerking aan het Live Aid-concert in 1985.

Kick uit 1987 was het succesvolste album en won alle grote prijzen tijdens de MTV Awards van 1988. De albums die zij daarna uitbrachten, waren minder succesvol en in 1993 gaan ze weer terug naar de basis, optreden in kleine cafés en clubs. In 1994 verscheen het album INXS: The Greatest Hits. Daarna werd het stil rondom INXS.

In 1997 bracht INXS het album Elegantly Wasted uit en was de band bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe wereldtour, maar dat alles werd overschaduwd door het plotselinge overlijden van Michael Hutchence. Het autopsierapport geeft aan dat de doodsoorzaak zelfmoord is, maar er werd ook gespeculeerd dat hij stierf door wurgseks.

Bijzonder is dat tot het overlijden van Hutchence de band geen enkele bezettingswijziging heeft gehad.
De band trad na het overlijden van Hutchence nog wel een aantal keer op. In 2005 schreef de Amerikaanse televisiezender CBS een wedstrijd uit, waarvan de winnaar de nieuwe zanger van INXS zou worden. Winnaar was Jason Dean Fortune uit Canada. Ze brachten een nieuw album uit, Switch, en gingen nog één keer op wereldtournee.

Op 11 november 2012 stond de band in het voorprogramma van Matchbox Twenty. Kort daarna werd bekendgemaakt dat INXS per direct uit elkaar ging.
 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter

Facebook