Coverafbeelding INXS - This Time
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   1985

Artiestinformatie

Land   Australië

Deze Australische band is halverwege 1979 ontstaan, bestaande uit Andrew Jon, Tim Farriss, Michael Hutchence, Garry Gary Beers en Kirk Pengilly. In eerste instantie was de naam van de band The Farriss Brothers, maar in het eerste jaar veranderde dat nog in INXS. De naam is samengesteld uit het jammerk IXL en XTC en wordt uitgesproken als 'in excess', in overvloed.


Met hun derde lp, Shabooh Shoobah uit 1982, krijgen ze ook in de Verenigde Staten bekendheid. In 1983 kregen zij daardoor een platencontract bij Atlantic en werd hun single The One Thing een grote hit, mede dankzij MTV, dat hun videoclip heel veel uitzond. Wereldwijde bekendheid kregen zij door hun medewerking aan het Live Aid-concert in 1985.


Kick uit 1987 was het succesvolste album en won alle grote prijzen tijdens de MTV Awards van 1988. De albums die zij daarna uitbrachten, waren minder succesvol en in 1993 gaan ze weer terug naar de basis, optreden in kleine cafés en clubs. In 1994 verscheen het album INXS: The Greatest Hits. Daarna werd het stil rondom INXS.


In 1997 bracht INXS het album Elegantly Wasted uit en was de band bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe wereldtour, maar dat alles werd overschaduwd door het plotselinge overlijden van Michael Hutchence. Het autopsierapport geeft aan dat de doodsoorzaak zelfmoord is, maar er werd ook gespeculeerd dat hij stierf door wurgseks.


Bijzonder is dat tot het overlijden van Hutchence de band geen enkele bezettingswijziging heeft gehad.

De band trad na het overlijden van Hutchence nog wel een aantal keer op. In 2005 schreef de Amerikaanse televisiezender CBS een wedstrijd uit, waarvan de winnaar de nieuwe zanger van INXS zou worden. Winnaar was Jason Dean Fortune uit Canada. Ze brachten een nieuw album uit, Switch, en gingen nog één keer op wereldtournee.


Op 11 november 2012 stond de band in het voorprogramma van Matchbox Twenty. Kort daarna werd bekendgemaakt dat INXS per direct uit elkaar ging.


Songtekst

I will believe you
If you say it's true
Girl you know I need you more than any
Word spoken
I've seen you before
Turn and walk away
You say you won't come back
It's a game anyway

We are hoping - yes we are praying
This time will be the last time
That we will fight like this

We are always wanting
Things we cannot find
You know that we are always wasting
Time

You know I can forget
We have fought before
I've seen inside your heart
And I know it's breaking

Songinformatie

ArtiestINXS
 A-kant
Titel This Time
Lengte 03:09
Componist(en) Andrew Farriss
Producer(s) Chris Thomas
 B-kant
Titel I'm Over You
Lengte 04'05
Componist(en) Jon Farriss
Producer(s) Jon Farriss
 
Platenlabel Mercury
Catalogusnr 884 123-7
Hoogste positie UK 79
Hoogste positie US 81
Album Listen Like Thieves

Positieverloop