Artiestafbeelding En Vogue

En Vogue

Land Verenigde Staten

Officiële websitehttp://envoguemusic.com

  • Statistieken
  •  2Alarmschijf
  •  65 weken in Top 40
  •  1.286 punten
  •  #508 aller tijden
  •  7 Top 40-hits

Biografie

Deze uit de Verenigde Staten afkomstige R&B-groep werd gevormd door de producers Denzil Foster en Thomas McElroy. Na een aantal audities werd duidelijk dat de groep moest bestaan uit Maxine Jones, Cindy Herron, Terry Ellis en Dawn Robinson. In eerste instantie zou de groep de naam For You krijgen, maar ze wilden een naam die meer klasse zou uitstralen en werd er voor En Vogue gekozen. Inspiratie kwam van artiesten als Andrews Sisters, The Emotions, The Supremes en Sister Sledge. Een duidelijk verschil is wel dat er bij En Vogue nooit een frontvrouw naar voren is geschoven. Alle dames kregen evenveel leadzang.

In 1990 kwam het debuutalbum Born To Sing uit. De single Hold On werd meteen een wereldwijde hit. Met alle videoclips die de dames uitbrachten werd duidelijk dat zij een meer stijlvollere en artistiekere uitstraling wilde geven dan de gewone dance-diva-videoclips.

Het tweede album verscheen in 1992 genaamd Funky Divas. Met dit album mixten de dames R&B, Jazz, Funk, Rap en Rock. De singles My Lovin’ (You’re Never Gonna Get It) en Free Your Mind scoorden weer goed. Met de single Free You Mind werden zelfs diverse prijzen gewonnen.

De EP Runaway Love is een album met zes songs speciaal voor hun fans. Het nummer Whatta Man dat op dit album staat is een samenwerking met Salt ‘n‘ Pepa.

De dames lasten, na al dat succes,  een rustpauze in.

Terry bracht in de tussentijd haar soloalbum Southern Gal uit. De geruchten kwamen daardoor snel op gang dat de groep uit elkaar zou vallen.

In 1996 komt En Vogue keihard terug met hun grootste hit tot nu toe, Don’t Let Go (Love).

De dames wilden aan een nieuw album gaan werken, maar er moesten eerst contracten worden getekend en dat verliep niet zoals gepland. Uiteindelijk verliet hierdoor Dawn de groep in 1997.

En Vogue gaat verder als trio. Zangpartijen moesten opnieuw worden opgenomen en de naam van het album Friendship werd veranderd in EV3. De single Whatever werd nog een bescheiden hit, maar de andere singles vielen tegen in de verkoop. Ook moesten de dames hun wereldtournee afzeggen wegens een tegenvallende ticketverkoop.  Of deze resultaten komen door het vertrek van Dawn is niet duidelijk, maar het trio moest tijdens de opnames van dit album ook met veel verschillende producers werken.

In 2000 komen de dames met hun vierde album, genaamd Masterpiece Theatre. Riddle is de enige single die zij van het album uitbrengen.  Kort nadat het album uit de hitlijsten verdwijnt wordt En Vogue door hun platenmaatschappij ontslagen en stapt Maxine uit de groep om meer tijd met haar familie te kunnen doorbrengen.

Amanda Cole komt En Vogue versterken. Samen nemen ze in 2002 een nieuw album op, genaamd The Gift Of Christmas. De komst van Amanda was van korte duur. Ze wilde liever solo verder gaan en verliet de groep. Nieuwe versterking werd gevonden in Rhonda Bennett.

In 2004 komen de dames met het album Soulflower. Het album werd alleen uitgebracht in de Verenigde Staten.

In 2017 verschijnt hun zevende studioalbum Electric Café.

De dames hebben in hun carrière meer dan 20 miljoen albums verkocht en tot nu toe zeven Grammy Awards nominaties gekregen en drie Soul Train Music Awards, zeven MTV Video Music Awards en twee American Music Awards kunnen verzilveren.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter

Facebook