Op een oud-en-nieuwfeest in Zuid-Limburg in 1995/96 traden de Party Animals voor het eerst op. De Nederlandse happyhardcoreact bleek daar achteraf het jaar van zijn landelijke doorbraak in te luiden. Op 10 februari 1996 stonden ze al op de eerste plaats met Have You Ever Been Mellow. Waar deze hit een bewerking was van het lied Have You Never Been Mellow van Olivia Newton-John uit 1975, vormde een bekend Hebreeuws volkslied de basis voor de tweede nummer 1-hit van de Party Animals.

Hava Naquila is een happyhardcoreversie van Hava Nagila, dat Hebreeuws is voor “Laat ons gelukkig zijn”. De Amerikaanse zanger Harry Belafonte nam in 1959 een eigen versie van het lied op en zong het in bijna al zijn concerten. Producer Frank Slay had in 1962 een hitje in de Verenigde Staten met Flying Circle, een instrumentale versie van Hava Nagila. De Party Animals brachten het volksliedje in 1996 voor het eerst de Nederlandse hitlijsten in. Op 6 april 1996 kwam hun variant Hava Naquila op de tiende plaats binnen in de Top 40.
 
Daarna duurde het drie weken voordat ze de danceklassieker Captain Jack van Captain Jack van de eerste plaats stoottten. De tweede hit van de Party Animals was derhalve hun tweede nummer 1-hit. Waar Guus Meeuwis & Vagant in maart 1996 met hun tweede hit deze 100%-score realiseerde met Per Spoor (Kedeng Kedeng), was het een maand later dus de beurt aan de Party Animals. Weer een maand later evenaarde Captain Jack deze prestatie. De Duitse danceact werd met Captain Jack verslagen door de Party Animals, maar opvolger Drill Instructor nam het stokje van Hava Naquila weer over.
 
Guus Meeuwis & Vagant behaalden met hun derde single Zo Ver Weg de derde plaats, terwijl Captain Jack op nummer 4 bleef steken met diens derde hit Soldier Soldier. De 100%-score van de Party Animals bleef na drie hits wel intact, want ook Aquarius bereikte de felbegeerde koppositie in 1996. In 1997 werd We Like To Party hun vierde hit en deze bleef op nummer 6 steken, waarmee de fraaie reeks ten einde kwam. Daarna nam het succes van de Amsterdamse gabbergroep in rap tempo af.
 
De top 10 van 27 april 1996
 
1. HAVA NAQUILA - Party Animals
 
 
2. CAPTAIN JACK - Captain Jack
 
 
3. THE PROMISED LAND - DJ Paul Elstak
Zijn debuutsingle Life Is Like A Dance/Play My Game behaalde in het voorjaar van 1995 een keurige negende plaats, maar al snel bleek dat DJ Paul Elstak veel meer in zijn mars had. De Hagenees piekte met zijn vier daaropvolgende hits op achtereenvolgens #2, #3, #2 en #3. The Promised Land is de laatste track in deze reeks. Met opvolger Rave On probeerde DJ Paul Elstak de top 3-reeks te verlengen, maar daar slaagde hij net niet in; deze plaat bleef steken op nummer 4. De titel The Promised Land kwam in 2010 nog terug in de #11-hit Turbo die hij met New Kids scoorde.
 
 
4. YOUR SMILE - Charly Lownoise & Mental Theo
 
 
5. ALLES OF NIETS - Linda, Roos & Jessica
De duizendste aflevering van GTST leverde Nederland een muzikaal damestrio op: Linda, Roos & Jessica. Met Ademnood voerden respectievelijk Babette van Veen, Guusje Nederhorst en Katja Schuurman onder hun GTST-namen zeven weken de Top 40 aan in 1995/96. Opvolger Alles Of Niets was niet alles voor het drietal, want deze keer bleek de eerste plaats te hoog gegrepen. Het was echter ook zeker niet niets, want ze boekten een prima vijfde plaats. De vier opvolgers bleven respectievelijk steken op #14, #27, #28 en #33 en in 1998 gaven Linda, Roos & Jessica hun afscheidsconcert in Aalsmeer.
 
 
6. ANYTHING - 3T
 
 
7. THEY DON'T CARE ABOUT US - Michael Jackson
"Jew me, sue me, everybody do me / Kick me, kike me, don't you black or white me". Door deze tekst werd Michael Jackson in 1996 beschuldigd van antisemitisme. Naar eigen zeggen was het lied echter bedoeld om daartegen te demonstreren. Ook de videoclip van They Don't Care About Us was controversieel, omdat hij geweld bevatte. Hij ging vervolgens een nieuwe videoclip voor de plaat opnemen in Brazilië. Al deze controverse ten spijt, werd They Don't Care About Us weer een grote hit voor The King of Pop. De klassieker bereikte de vierde plaats.
 
 
8. PER SPOOR (KEDENG KEDENG) - Guus Meeuwis & Vagant
 
 
9. CHILDREN - Robert Miles
 
 
10. FIRESTARTER - The Prodigy
In 1997 bracht de Britse electronische danceact The Prodigy met The Fat Of The Land waarschijnlijk zijn bekendste album uit. De drie singles Firestarter, Breathe en Smack My Bitch Up behoren tot de bekendste werken van The Prodigy. De eerste daarvan werd ver voor de releasedatum uitgebracht en werd de derde top 10-hit voor The Prodigy. Firestarter kwam uiteindelijk tot de achtste plaats. In zijn thuisland scoorde The Prodigy zijn eerste nummer 1-hit. Opvolger Breathe kwam later in 1996 tot nummer 9 in de Top 40.