Nieuws
Top 4

Top 4: Solo weinig succesvol

Top 4: Solo weinig succesvol
Radiohead  Emma Bunton  Spice Girls  Captain Jack  Mainstreet 

Stel: je hebt jarenlang in een band of groep gezeten en je hebt al één of meerdere Top 40-hits op zak. Dan denk je misschien dat je het ook wel in je eentje kan. Laat dat nu net een stuk moeilijker zijn. Heel wat acts hebben zich hier al op stuk gebeten. In de Top 4 van vandaag check je vier uiteenlopende artiesten, die de Lijst der Lijsten solo (nog) niet hebben bereikt.

1 Thom Yorke (Radiohead)
Radiohead stond in de 90's vier keer in de Top 40, met tijdloze klassiekers als Creep en Karma Police. Maar solo lukte het de 49-jarige zanger van de band, Thom Yorke, nooit om in de Lijst der Lijsten te komen. Op zijn naam staan twee soloalbums (The Eraser en Tomorrows Modern Boxes) waarop nummers als Analyse en Harrowdown Hill staan. Die laatste track leverde Thom in 2006 een Top 40-hit op in Denemarken en in het Verenigd Koninkrijk. Hier in Nederland bleef het echter stil in de hitlijsten. Op 4 juni stond Yorke nog in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, met een overdonderend concert. Daarin bracht hij met producer Nigel Godrich een livemix van zijn werk, met spectaculaire visuals.

2 Emma Bunton (Spice Girls)
Waar haar collega's uit de Spice Girls allemaal een Top 40-hit op hun naam wisten te schrijven, bleef het voor Baby Spice Emma Bunton bij een aantal noteringen in de Tipparade. Maybe, What Am I en What Took You So Long flopten van 2000 tot en met 2004 allemaal. What Took You So long kwam van haar eerste album A Girl Like Me. De verwachtingen rond dit werkje waren hooggespannen, misschien ook wel iets te hoog. De verkopen bleken namelijk stevig tegen te vallen en Emma werd zonder pardon door haar label op straat gezet. Een nieuwe platenmaatschappij bood zich aan, maar ook het album dat volgde was geen daverend succes. Dit jaar is ze weer de studio ingedoken, om toch weer de draad op te pakken.

3 Rein van Duivenboden (MainStreet)
Mind Is Blown zorgde in 2013 voor de enige Top 40-hit voor boyband MainStreet. Nils Käller, Daan Zwierink, Owen Playfair en Rein van Duivenboden deden als groep mee aan het Junior Songfestival van 2012, maar werden niet verkozen om ons land te vertegenwoordigen. Toch waren ze in de smaak gevallen bij heel wat tieners, waardoor een contract niet kon uitblijven. Met The Future Presidents als producers werd er gekozen voor hitgevoelig materiaal. In 2016 ging MainStreet uit elkaar, waarna de wegen van de jongens zich scheidden. Rein bleef muziek maken en ging acteren en ook Nils bleef in de muziek. Top 40-hits leverde dat tot nu toe nog niet op. Hart Beat was de soundtrack van de gelijknamige film en stond wel wekenlang hoog in de Zapp Kids Top 20.

4 Liza Da Costa (Captain Jack)
Liza Da Costa? Dikke kans dat die naam je niet veel zegt. Maar wanneer je de naam Captain Jack hoort, weet je waarschijnlijk wel wie we bedoelen. Liza was jarenlang de zangeres van Captain Jack. Ze scoorde met die groep 4 top 10-hits (waarvan de track Captain Jack op 1 kwam) en ook nog eens twee hits die de top 20 bereikten. Na het succes in de jaren '90 besloot ze om solo te gaan en het is een understatement om te zeggen dat dit geen succes was. Haar single Banana Coco sloeg totaal niet aan en werd bijna nergens een hit. Tegenwoordig zit Lisa, die Indisch, Portugees en Duits bloed door de aderen heeft stromen, in de jazzband Hotel Bossa Nova.

(16/06/2018)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi