Top 4: Opgevallen! week 48

- Top 4

 Queen Waylon Freddie Mercury Lil Kleine
Rami Malek als Freddie Mercury in de film Bohemian Rhapsody

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (1) Freddie Mercury

De film Bohemian Rhapsody blijft records breken. Een paar weken geleden meldden we al dat het de best bezochte muzikale biopic aller tijden in de wereld en in Nederland was geworden. Inmiddels kunnen we daar ook de Verenigde Staten aan toevoegen. In dat land passeerde de film over het leven van Freddie Mercury en Queen deze week Straight Outta Compton als meest succesvolle biopic. Een straffe prestatie voor een Britse band! Reden genoeg om Freddie Mercury voor de vijfde week op rij op nummer 1 te zetten in deze rubriek.

2 (4) Lil Kleine

Lil Kleine was afgelopen week volop in het nieuws. Ten eerste startte op donderdag de kaartverkoop voor 'Het Concert' in de Ziggo Down op 11 mei 2019. Dat was binnen een uur uitverkocht. Maar geen nood, want diezelfde avond werd bekend dat hij die dag ook een middagshow zal geven. Ten tweede was de Amsterdamse rapper te zien in De Wereld Draait Door en Waar Is De Mol?. Voor dat laatste programma maakte hij samen met zijn vader, zijn verloofde en natuurlijk presentator Johnny De Mol een reis door Tanzania. In het programma vertelde hij onder meer iets over de verstoorde relatie met zijn moeder, de ontstaansgeschiedenis van zijn doorbraakhit Drank & Drugs en de hechte band met zijn vader.

3 (2) Queen

Terwijl Freddie Mercury stevig de eerste plaats van deze top 4 bezet, moet Queen deze week een plekje prijsgeven. Na drie weken op de tweede plaats, zakt de groep nu naar nummer 3. Daarmee bestaat de top 4 van deze week uit precies dezelfde namen als die van vorige week. Het enige verschil is dat Lil Kleine over Queen en Waylon gewipt is. Hoogstwaarschijnlijk zullen Queen en Freddie het nog wel een tijdje volhouden is deze rubriek. December is immers de maand van de Top 2000 van Radio 2. Dankzij de populariteit van de film Bohemian Rhapsody, laat het zich raden welke Queenhit op 31 december de lijst zal aanvoeren. Hieronder kun je vast lekker meezingen!

4 (3) Waylon

Waylon heeft zijn eerste volle week als vader van Teddy erop zitten. Het regende felicitaties aan zijn adres, nadat hij vorige week maandag het heugelijke nieuws met de wereld had gedeeld. Waylon heeft zijn dochter ook meteen mee naar zijn werk genomen. De baby en mama Bibi waren namelijk backstage aanwezig toen Waylon dit weekeinde zijn Top 1000-concerten gaf in Rotterdam Ahoy. Nog een leuk wistjedatje over Bibi: zij heeft acht jaar geleden ook eens in de Top 40 gestaan. Zij behoorde namelijk tot de cast van Oh Oh Cherso, die in de herfst van 2010 een hit scoorde met het gelijknamige nummer. Misschien wil zij daar zelf liever niet aan herinnerd worden.

(Foto: BSR Agency)