Nieuws
Top 4

Top 4: Opgevallen! week 23

Top 4: Opgevallen! week 23
Anouk  Red Hot Chili Peppers  Kate Bush  Eric Clapton 

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Anouk

Er zijn van die maanden dat je niets of nauwelijks iets van Anouk hoort. Afgelopen week stond de 47-jarige zangeres echter volop in de picture. Na haar deelname aan het programma Boerderij Van Dorst dook ze op in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild en op zaterdag verscheen een groot interview met haar in Volkskrant Magazine. Hét grote Anouk-nieuws van vorige week was natuurlijk haar huwelijk met Dominique Schemmekes. Afgelopen zaterdag trouwde ze in aanwezigheid van haar zes kinderen en 40.000 fans tijdens haar concert op het Malieveld in haar geboortestad Den Haag. De gemeente had speciaal toestemming gegeven voor deze bijzondere trouwlocatie. Anouk droeg tijdens de plechtigheid een witte trouwjurk met sluier en Dominique was eveneens in het wit gestoken. Na het afleggen van de geloftes gaven de twee echtelieden elkaar vol overtuiging het jawoord. Daarmee gaat Anouk vanaf heden niet door het leven onder de naam Anouk Teeuwe, maar als Anouk Schemmekes. Anouk is twee keer eerder getrouwd geweest, eind jaren 90 korte tijd met haar manager Edwin Jansen en tussen 2004 en 2008 met Remon Stotijn.

2 (--) Red Hot Chili Peppers

Naast Anouk was er afgelopen week ook een flink aantal grote internationale acts dat in Nederland optrad. Een daarvan was de Red Hot Chili Peppers. Vrijdag stond de Amerikaanse band in het Goffertpark in Nijmegen. Daarmee was het voor het eerst sinds 2016 dat de Peppers weer eens een concert gaven in ons land. En voor het eerst sinds 2007 was ook gitarist John Frusciante weer van de partij, die in 2019 na tien jaar afwezigheid weer was teruggekeerd bij de groep. Voor veel fans begon de avond niet echt ontspannen. Mensen die een kaartje hadden gekocht via TicketSwap werden aanvankelijk niet binnengelaten en de rijen waren zo lang dat sommige fans de eerste minuten van het concert moesten missen. Tijdens het optreden wisselde de band hun hits af met nummers van hun nieuwe album Unlimited Love. Hoewel hun grootste hit Under The Bridge wel op de setlist stond, werd het vervangen door I Could Have Lied, een ander nummer van het album Blood Sugar Sex Magik. Andere nummers die voorbijkwamen, waren Dani California, Scar Tissue, Snow (Hey Oh), Californication en het slotnummer By The Way.

3 (--) Kate Bush

Vaste bezoekers van deze site zal het niet ontgaan zijn. Kate Bush staat na 30 jaar weer in de Top 40. Afgelopen weekend kwam ze op nummer 28 binnen met haar 37 jaar oude nummer Running Up That Hill. Dat nummer won de afgelopen weken aan belangstelling omdat het een belangrijke rol speelt in het vierde seizoen van de populaire Netflixserie Stranger Things. Haar nieuwe hitnotering leverde Kate meteen een nieuw Top 40-record op. Running Up That Hill is namelijk de oudste re-entry die ooit in de lijst heeft gestaan. Bovendien is de 63-jarige Kate de enige soloartiest die als tiener - ze was 19 ten tijde van haar debuut met Wuthering Heights - én als 60+'er in de Top 40 heeft gestaan. Het succes van Running Up That Hill beperkt zich trouwens niet tot ons land. In eigen land staat de Britse zangeres inmiddels op nummer 2 en in Amerika heeft ze met een 8e plaats in de Billboard Hot 100 haar eerste top 10-hit te pakken. Kate Bush heeft laten weten dat ze het allemaal heel verrassend en fijn vindt en bedankt iedereen die de song luistert en steunt.

4 (--) Eric Clapton

Naast de Red Hot Chili Peppers waren er afgelopen week nog twee internationale grootheden die in ons land optraden. Donderdag nam Elton John in Arnhem afscheid van het Nederlandse publiek met zijn Farewell Yellow Brick Road Tour en op dinsdag en woensdag stond zijn landgenoot Eric Clapton twee avonden in de Ziggo Dome. De optredens stonden eigenlijk al gepland voor juni 2020, maar vanwege de coronapandemie werden ze tweemaal uitgesteld. Bijna gooide corona nog een keer roet in het eten. Begin mei bleek namelijk dat de 77-jarige gitaarheld Covid-19 had, waarna vier concerten in Zwitserland en Italië wederom moesten worden uitgesteld. Gelukkig was hij eind mei weer genezen en konden zijn optredens in Duitsland, Tsjechië en Nederland gewoon doorgaan. Slowhand trakteerde zijn fans op zowel covers als eigen hits, waaronder I Shot The Sheriff, Layla, Tears In Heaven en zijn grootste hit Wonderful Tonight. In Erics begeleidingsband kwamen we trouwens ook nog twee oude bekenden tegen: toetsenist Paul Carrack en achtergrondzangeres Katie Kissoon. Zondag was het gezelschap ook nog eens bij onze zuiderburen te bewonderen. Toen trad Clapton op in het Sportpaleis in Antwerpen.

(Foto: 3voor12 / YouTube / Anouk - Good God (Live at Pinkpop 2019) / CC BY 3.0)

(14/06/2022)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)