Nieuws
Top 4

Top 4: Opgevallen! week 10

Top 4: Opgevallen! week 10
Amanda Lear  Ties  Goldband  Karin Bloemen 

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Amanda Lear

Heb je hem al voorbij zien komen, de nieuwe reclame voor Coco Mademoiselle van Chanel? Jarenlang was Keira Knightley het gezicht van dit damesparfum, maar sinds deze nieuwe reclamecampagne is dat de Oegandese-Canadese actrice Whitney Peak. Zij is vooral bekend is van de serie Gossip Girl. Veel mensen vragen zich af welk nummer in deze reclame gebruikt wordt. Als ze even googelen, ontdekken ze dat dat Follow Me van Amanda Lear is. In Nederland bereikte de zangeres met de opvallend lage stem in 1978 de tweede plaats in de Top 40 met dit nummer. De reclame zorgt ervoor dat Amanda veel wordt opgezocht en haar nummer flink stijgt in de iTuneslijsten van de landen waar deze reclame op televisie komt. De inmiddels 83-jarige zangeres is erg blij met deze hernieuwde aandacht voor haar muziek. Op haar Facebookpagina schrijft ze vol trots dat ze in veel landen volop geshazamd wordt. Bovendien is het goed nieuws voor haar bankrekening, wat ze schreef ook mee aan haar eigen hit. Binnenkort mag ze dus heel wat royalty's verwachten. Hieronder zie je de nieuwe reclame voor Coco Mademoiselle.

2 (--) Daan Schuurmans

Vorig jaar had Daan Schuurmans veel succes als presentator van het programma Het Verhaal Van Nederland. In tien aflevering vertelde hij de geschiedenis van ons land en momenteel wordt er gewerkt aan een tweede seizoen. In Verborgen Verleden werd zaterdag eens een blik geworpen op de persoonlijke stamboom van de 51-jarige acteur. In dat programma leerde hij onder meer dat zijn betovergrootouders eind 19e eeuw naar Zuid-Afrika verhuisden om daar goud te zoeken en een nog verdere voorouder in de 18e eeuw afkomstig was uit de buurt van Bern in Zwitserland. Deze voorouder had zich als grenadier aangesloten bij het Staatse leger en was in 1772 van Zwitserland naar Maastricht gelopen. Als we de geschiedenis van Daan zelf onder de loep nemen, komen we ook een leuk weetje tegen. 21 jaar geleden stond hij namelijk ooit in de Top 40. Onder de naam Ties haalde hij in november 2002 de 13e plaats met Denk Aan Mij. Dat liedje was afkomstig uit de jongerenfilm Volle Maan, waarin Daan de rol van Ties Nijboer speelde, een avontuurlijke jongeman die ondanks zijn podiumvrees een succesvolle zanger wil worden. Met het oog op de avontuurlijke voorouders van Daan blijkt deze rol bij nader inzien op zijn lijf geschreven.

3 (--) Goldband

Twee maanden geleden dook Goldband op in deze rubriek, omdat ze de Popprijs hadden gewonnen. Vorige week mochten ze opnieuw een belangrijke prijs aan hun palmares toevoegen. En dan niet slechts één prijs, maar meteen drie. Vorige week maandag ging het Haagse trio namelijk naar huis met drie Edisons. Voor Stiekem, hun samenwerking met Maan, wonnen ze de prijs voor beste song en beste videoclip. Daarnaast werd Goldband uitgeroepen tot beste nieuwkomer. Met drie Edisons waren zij de grote winnaar van de avond. Maan en rapper Sor gingen allebei met twee beeldjes naar huis. Verder viel Goldband afgelopen weekend op door hun creativiteit. De groep speelde twee uitverkochte concerten in de Antwerpse Lotto Arena, maar ze verkochten daar geen merchandise. Volgens de band vroeg de Lotto Arena daar te veel geld voor. Daarom hadden ze in een Antwerps winkeltje die middag hun eigen pop-upshop geopend, waar je onder meer meer cd's en kleding kon kopen. Daarnaast werd het trio zaterdagavond geplaagd door technische problemen, maar ook dat losten ze creatief op. Toen de muziek ermee ophield, dansten ze voor het publiek en maakten ze selfies totdat de show weer door kon gaan. Echte entertainers dus.

4 (--) Karin Bloemen

Net als vorige week zorgt het programma Volle Zalen van Cornald Maas weer voor een notering in deze top 4. Afgelopen woensdag was hij te gast bij Karin Bloemen. Zij viert dit jaar dat ze 40 jaar in het vak zit. Cornald volgde haar bij de voorbereidingen en de première van haar jubileumshow 40 Jaar De Allermooiste Liedjes. Daar zong ze onder meer het speciaal voor haar geschreven lied Met Heel Mijn Hart van tekstdichter Jurriaan van Dongen. Dit lied is op dit moment nog niet te streamen of te downloaden, maar hopelijk komt daar gauw verandering in. Tussendoor sprak Cornald met Karin over hoe haar ervaringen met seksueel misbruik als kind door haar stiefvader haar hebben gevormd tot de sterke theatervrouw die ze nu is en hoe die ervaringen invloed hebben gehad op haar oeuvre. Daarnaast sprak La Bloemen over haar relatie met Marnix Busstra, met wie ze bijna 30 jaar getrouwd is, over het moederschap en over haar grote hobby haken. Momenteel tourt Karin Bloemen samen met Cor Bakker door het land met de voorstelling Waar Waren We Gebleven Deel 2. Deze week treedt het duo op in Venlo, Rosmalen, Lochem en Hoogeveen.

(Foto: Bert Verhoeff, Nationaal Archief / Anefo)

(14-03-2023)

Alle Top 40-hits

Details Mark Ambor - Belong Together
Details Cyril - Stumblin' In
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dasha - Austin
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Eminem - Houdini
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Coldplay - Feelslikeimfallinginlove
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Sabrina Carpenter - Please Please Please
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Di-Rect - My Blood
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Billie Eilish - Birds Of A Feather
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt
Details Adam Port & Stryv - Move
Details Dua Lipa - Illusion
Details Alex Warren - Carry You Home
Details Dua Lipa - Training Season
Details Emma Heesters & Rolf Sanchez - Contigo
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Kleine John feat. DJ Dylvn - Samen (Niet Alleen)
Details Sam Feldt with Jvke & Anitta - Mi Amor
Details Disturbed - The Sound Of Silence - Cyril Remix
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details La Fuente - Ratata // Ratata - Outsiders Remix