Tipparade

week 37 (10 september 2022)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
13
17
2
Details Makar - Mood
172
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


24 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
@erik ik vond alles komt goed bijv. een best goede (ondergewaardeerde (#22)) van jaap erg goed klinken nu wij niet meer praten was ook niet slecht en voor je van me houd klonk ook niet slecht en mijn kleine presidente verdiende ook hogere positie in de ldl tevens heb ik niet echt veel met central Cee maar dat hij in de tip staat is terecht
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Waar is Afrojack gebleven?
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Rudy Ja mee eens, Central Cee had al in de Top 40 moeten staan, doet het erg goed in de Spotify streaming, maar op FunX en Juice na, laten radiozenders hem behoorlijk in de kou staan. Dus ik vrees de koude douche voor de komende week, tenzij andere stations hem nog een kans geven.
Top 40 profiel van Rudy R
Rudy R  - 
@lol XD Central Cee verdient uiteraard minstens een tip notering, wat mij betreft zelfs een Top 40 notering.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Vanochtend ook kunnen luisteren naar de nieuwe Lewis Capaldi met Forget Me. Ook dat klinkt erg goed met sterke tekst. Kortom: heel veel goede nieuwe platen in de Tipparade. Ben zelf niet zo van de stem van Jaap Reesema, maar die nieuwe plaat Grijs wordt al overdreven gehyped via De beste Zangers. Geef mij dan maar Blanks die een Engelstalige cover versie heeft gemaakt van 'Alles Komt Goed', ja van diezelfde Jaap. Vind ik beter dan het origineel ;-)
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Super, eindelijk een Top40-hit voor Goldband! Zou ook fijn zijn als Stromae door is met Mon Amour. Verder vind ik de nieuwe van Krezip erg lekker in het gehoor liggen, dat wordt zeker een radiohit. Potentiële kanshebber voor de Alarmschijf schat ik zo in. Moet zeggen dat het ook geldt voor Davina Michelle, maar deze keer wint Krezip het voor mijn gevoel. Dean Lewis kan ook goed mee als een krachtige ballade waarop je kunt meedeinen. Qua dance is de nieuwe Fred Again samen met SHM echt heel vet! Wat mij betreft knalt deze zo de Top40 in! Mau P heeft een lekkere beat, maar om nu drugs weer eens aan Amsterdam te koppelen is wel erg cliché. Die van Josylvio met Antoon gaat 'm ook zeker worden. Vind deze duidelijk beter dan de laatste singles van Antoon. Dan die BOTA swingplaat, top en erg dansbaar. Beetje jammer dat bij Steve Lacy, Ellie Golding en Central Cee de snelheid niet wil vlotten. Ik zie ze ook graag in de Top40, tja... En Makar doet het met de NL-hit Mood het super in Duitsland. Maar in NL vooral via Spotify. Nu nog de radiozenders, want Mood is in z'n genre echt wel een briljante plaat. Tot slot hoop ik dat The Killers nog binnenkomen met 'Boy'. Dat vind ik echt super. Alleen begint de plaat wat saai, maar dan ineens komt de muziek helemaal los. Kortom: ik zie weer vele mooie lichtpuntjes en goede muziek staan in deze Tipparade!
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
@lol XD Grijs is vrijdag pas uitgekomen dus hij miste twee dagen in de meetweek, dus daar staat hij niet in de ST40. Maar hij heeft wel ontzettend veel streaming, hij staat de hele week al rond plek 20-30 op Spotify. Misschien een idee om die lijst ook in de gaten te houden, dan zie je al behoorlijk wat dingen aankomen die later pas in de lijsten van de Top 40 worden verwerkt
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
@rudy central cee heeft ik men 2 weken op #3 in de streaming top 40 gestaan dus verdient op zijn minst een tip notering
Top 40 profiel van Erik
Erik  - 
Blij dat Noodgeval door is, dat kan wel eens een gevalletje Hyperventilatie worden; lang onder de radar gebleven maar dan opeens een grote hit
Top 40 profiel van Rudy R
Rudy R  - 
Waar is "Feels Like Home" van DubVision & Afrojack, de 538 Dance Smash van vorige week? En waar is "Living Without You" van Sigala, David Guetta & Sam Ryder? Of gaat de nieuwe Sigala worden genegeerd zoals de vorige ("Stay the Night", die #11 in UK haalde)? En als hier dan toch geregeld TikTok-trends hoog binnenkomen, (zoals Central Cee's "Doja", en ja ook Rosa Linn's "Snap", die zonder TikTok geen hit was geworden), waar blijft dan "Under the Influence" van Chris Brown?
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
maar op basis van wat is jaap zo hoog streams heeft hij niet (staat niet in de streaming top 40)
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@Rob Ester Ester Ellie Gouding word bij 538 alleen gedraai in de c rotatie en Q draait haar helemaal niet. Snap niet datQ Ellie Goulding weigert te draaien.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
@Rob: dank voor de info. @lol: die zou ik liever zien als AS.
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
@mrmusicsteijl ik sluit krezip als alarmschijf ook niet uit die word ook geprimeurt in de middagshow
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
Ik heb ook weer een poging gedaan om de lijst van morgen te voorspellen, en ik heb vooral in de middenmoot van de lijst weinig vertrouwen dat er veel van klopt, maar hier komt ie: 1. (1) Calm Down - 2. (3) Snap - 3. (2) Words - 4. (4) Multicolor - 5.(8) I Ain't Worried - 6. (31) I'm Good (Blue) - 7. (6) In The Stars - 8. (7) I Want You - 9. (9) Through The Looking Glass - 10. (5) As It Was - 11. (11) Afraid To Feel - 12. (14) Bad Memories - 13. (13) Solo Para Ti - 14. (15) Deep Down - 15. (10) Automatisch - 16. (12) Hot In It - 17. (30) Hold Me Closer - 18. (21) We Could Be Together - 19. (17) Come Around Again - 20. (22) Electric Life - 21. (18) Green Green Grass - 22. (24) Late Night Talking - 23. (16) Ferrari - 24. (23) Don't You Worry - 25. (25) 21 Reasons - 26. (27) Van Mij Zijn - 27. (20) Trompeta - 28. (39) Terug Bij Af - 29. (29) History - 30. (28) Questions - 31. (19) Darte Un Beso - 32. (35) Camino - 33. (NEW) Noodgeval - 34. (NEW) Kwijt - 35. (33) The Drop - 36. (38) Sunroof - 37. (26) Stay With Me - 38. (37) Sharks - 39. (40) Humankind - 40. (NEW) Kernkraft 400 (A Better Day)
Top 40 profiel van Rob Ester Ester
Rob Ester Ester  - 
@Sander: Ellie wordt juist vrij goed op radio gedraaid (538, 3FM, Sky) maar scoort dramatisch in streaming. @MrMusicSteijl: Nicky Minaj is deze week SLAM schijf, en is ook stijgende in Spotify en YouTube (trouwens ook gigahit 1 in de VS, ex nr 1 Billboard, maar ja dat telt hier niet mee natuurlijk ;-))
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
Kernkraft, Noodgeval en Kwijt zijn door, die laatste twee komen waarschijnlijk ergens rond plek 30 binnen en Kernkraft in de onderste regionen. De top 3 staat er echt alleen nog maar in omdat er niets anders in de tip staat dat die hogere plaatsen waard is. Lost Without You had echt wel wat hoger moeten staan, die staat al een tijdje B-rotatie bij Q en blijkbaar kan een track met enkel en alleen een A-rotatie bij 538 (Kernkraft) de Top 40 halen, dus ik zeg: opschalen die handel. Grijs gaat as we speak straks debuteren in Repeat of Niet, en met die airplay en de streaming die hij al heeft kan hij zeker richting Top 40. Alarmschijf gaat hij dus waarschijnlijk niet worden. Daarvoor moeten we meer naar onderen scrollen, want ik denk dat Davina Michelle en Lewis Capaldi de topfavorieten zijn voor de Alarmschijf (en BETER gaat hij naar Lewis!!) Verder ben ik vooral verbaasd dat BENR en Ilse DeLange zo laag staan, terwijl ze wel Repeat of Niet hebben doorstaan en nu dus airplay hebben op Q. Hebben die dan zo weinig streaming, en dus zo weinig draagvlak? Zit er misschien net iets meer achter de keuze om hen in Repeat of Niet te zetten naast de hitpotentie (die ik overigens niet zie)? We zullen het nooit weten...
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
wat een waardeloze binnenkomers. En Ellie Goulding nog steeds niet in de top 40 ze word ook amper gedraaid door de radiostations.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Opvallend dat Doja nog een weekje mag hangen op 1. De nummers 2, 3, 5 en 10 hadden er best uitgekund, want daar is niet echt nog een rechtvaardiging. Grijs hoog op 4 binnen, zou dus betekenen volgende week in de LdL. Een mooi nummer, maar ik ben niet zo gecharmeerd van zijn stem. Desalniettemin, terecht binnen. 5SOS stationair, maar die had ik al wel in LdL verwacht. Nicky vliegt opeens omhoog, maar op basis waarvan? Die zie ik ff niet. Robin & Tom hadden hoger moeten staan. Ilse gaat het denk ik niet redden, helaas. Ava +10, maar is nou niet echt een supernummer van haar. The Script +5, die had ik hoger verwacht. Qua overige binnenkomers, wat zal ik zeggen?! Fred Again is zeker leuk, Dean Lewis ook wel, Verder benieuwd naar de nieuwe Krezip, Davina en Lewis Capaldi. Hoogst waarschijnlijk wordt Davina de nieuwe AS, het is Q hè.
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
ook vin dik het raar dat de nieuwe pink venom niet in de tip komt gezien e streams ja okay hij lever nu veel streams in maar vorige week had ie er best in gekund zelf de week er voor al gezien hoge streams
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
afavkllers ttop 40 deze week: maan (tja..) gebruik me (ik ga deze plaat niet gebruiken dus die mag wel weg ja) tussen jou en mij (jammer) sharks (HEEL JAMMER) dat zijn er dus inderdaad 4 maar ik hoop op 3 en op zijn minst nog een opleving voor sharks
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
beetje get a en little lost without you nog niet door volgende week miss? jaap binnen op 4? word daar zoveel van verwacht? we gaan het zien nieuwe davina?? nieuwe antoon? nieuwe krezip?? daar zit vast wel een goede hit tussen. 8 tracks die de tip verlaten waarvan 2 1 wekers dus die zijn sws wel door. verder rest gok ik op de long stayer kernkraft omdat die al in de airplay top 40 staat heel misschien mon amour maar ik betwijfel het dat zou dan 3/4 zijn.
Top 40 profiel van Henk Sants
Henk Sants  - 
Goije boudel weer de Zwadde
Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
Mooi dat Grijs zo hoog binnenkomt grote kans op alarmschijf. Jammer dat Robin Schulz met Tom Walker de pit er niet in krijgen met een after holiday song. Vind deze beter dan de vorige. Ook jammer dat Kygo en Ellie nog niet door zijn. Al verwacht ik dat Kygo die morgen al met een nieuw nummer komt het met deze sowieso al niet ging redden. Binnenkomers niet heel spectaculair vanwege de namen maar de muziek telt dus benieuwd.