Coverafbeelding Ilse DeLange - Willing
  • Statistieken
  •   12 wkn Tipparade
  •   2022

Artiestinformatie

Geboortedatum   13-05-1977
Land   Nederland

Als Ilse DeLange in 1998 deel uitmaakt van de groep Cash On Delivery komt ze in Nashville terecht. Samen met producer Barry Beckett maakt ze daar het album World Of Hurt, dat later meervoudig platina zou worden. Van het album wordt nog datzelfde jaar I’m Not So Tough haar eerste hit in de Top 40. De single, maar ook latere singles Livin’ On Love en Shine blijven in het onderste kwart van de hitlijst steken. Als de Almelose in 2003 samenwerkt met Kane op de single Before You Let Me Go staat ze voor het eerst in de top 4.

In 2008 verschijnt haar zevende studioalbum, Incredible. Vervolgens regent het hits voor de zangeres. Met So Incredible (#6), Miracle (#1) en Puzzle Me (#5) scoort Ilse drie top 10-hits op rij. Van het album Next To Me (2010), dat met acht nummers feitelijk een mini-album is, slaagt daar alleen de titeltrack in.

In 2013 is De Lange één van de vier coaches in de tv-talentenjacht The Voice Of Holland. De zangeres brengt een Greatest Hits-album uit waarop ook vier nieuwe nummers staan. Blue Bittersweet is voor het eerst in drie jaar weer een single die de top 10 bereikt. Voor DeLange is het haar 21e hit in de Top 40. In 2014 vertegenwoordigt ze, samen met Waylon, als The Common Linnets ons land op het Eurovisiesongfestival met Calm After The Storm. Ondertussen is ze de drijvende kracht achter een nieuw festival in Enschede, Tuckerville. Na de eerste editie in 2014 keert dat festival in 2017 weer terug.

In 2018 verschijnt er met OK voor het eerst in vijf jaar tijd, waarin ze onder meer actief was met The Common Linnets, weer solomateriaal van DeLange. In augustus verschijnt er een nieuw (en titelloos) album waarvan ook de tracks Lay Your Weapons Down en Half The Love afkomstig zijn. Gravel & Dust is de titel van het album dat Ilse in september 2019 uitbrengt en is geproduceerd door T-Bone Burnett. Op het album staan tien nummers waarbij de titeltrack in juni als voorloper wordt uitgebracht.

In het voorjaar van 2020 maakt Ilse de overstap naar bredere popmuziek. De single Changes wordt de titelsong van de Duitse versie van Boer Zoekt Vrouw. In augustus wordt het uptempo Way Back Home de volgende single. Ter promotie van de Top 500 van de 00's, die in september wordt uitgezonden door Qmusic, zingt Ilse DeLange haar versie van Somewhere Only We Know, de eerdere hit van Keane.
Met de single I Will Help You brengt Ilse haar eerste single van 2021 uit. Begin december brengt ze het voor de kerst-commercial van supermarktketen PLUS geschreven nummer Don’t Hold Back uit. In de zomer van Ilse wordt duidelijk dat ze weer stapels nieuwe muziek heeft liggen. Willing is in augustus de eerste release. Op de valreep van 2022 brengt ze de single Drown Us Out uit.
In april 2023 brengt ze met Confetti Shotgun haar eerste single van het jaar uit. Het jaar waarin ze viert dat ze 25 jaar geleden doorbrak in Nederland met haar debuutalbum World Of Hurt.

Songtekst

Started out believing
We were born to win
It wasn't long before
We started stumbling
Shooting for the moon, but
Landed on the ground
No, It's not how ya fall
It's what ya do when you're down

I was willing, willing, willing
So willing to try again
I was giving it, giving what I had to give
Cause I'd already decided
Not to let it slip away
I was willing and willing and willing

I had some tables turned
I had some tigers tamed
Some of my bridges burned
It couldn't kill the flame

Recklessly refused
To throw the towel in
Cause if there's something to lose
There must be something to win

And I'm willing, willing, willing
Still willing to dive in
I'll be giving and giving what I have to give
Cause I already decided
Not to let it slip away
I'm still willing, willing, willing

And, ooh, sometimes you make it look easy
Sometimes you're standing the other side
Ooh, sometimes looks are deceiving
When you're reeling
Keep breathing
Believing
And dreaming
Are you willing, willing and willing

I'm still willing, willing, willing
Are you willing, willing and willing

You're never too far out
You're never too deep in
I'm still willing, willing, willing
You're never too far out
You're never too deep in
Are you willing, willing and willing

Songinformatie

ArtiestIlse DeLange
Titel Willing
Lengte 2:55
Componist(en) Matthew Crosby · Niels Zuiderhoek · Ilse DeLange · Matthijs van Duijvenbode
Producer(s) Niels Zuiderhoek, Ilse DeLange, Matthijs van Duijvenbode
Engineer(s) Niels Zuiderhoek
Mixage Cenzo Townshend
Platenlabel Spark Records
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 25-08-2022


Positieverloop