Tipparade

week 27 (3 juli 2021)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


32 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Piet de Jong
Piet de Jong  - 
Gigi d’agostino- Beautiful ❤️
Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
De nieuwe Imagine Dragons is echt top mag gelijk door naar de top 40. Ik vind hem zelf persoonlijk beter dan Follow You wat ook nog steeds een top nummer is.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Zo mooi gebruikt vgm de begeleiding van Photogrpah - Ed Sheeran en Avond van Boudewijn de groot lijkt het tekstueel op in het couplet.. Nieuwe Guetta pakt inderdaad stuk van Whitney en ID is kneitergoed weer.... 3 entries komende week van deze?
Top 40 profiel van Niels Brinkman
Niels Brinkman  - 
Jammer dat Sick Individuals- I Want You er (nog) niet tussen staat.
Top 40 profiel van Erik Rijpstra
Erik Rijpstra  - 
Zal Enrique Iglesias de Alarmschijf pakken? Klinkt heel zomers relaxt. Of toch 'Summer Thing' wat ik persoonlijk minder vindt, maar zal me niet verbazen dat dit zomerse nummer de AS gaat worden. Of gaat het Shouse worden? Vind ik wel een heerlijk zwoel dansnummer. Een van de zomerhits van 2021. Wat meer zweverig vind ik Lorde, jammer dat deze plaat niet goed doorstijgt. Volgende week meer zonne-energie naar boven? Verder valt inderdaad op dat Fireworks van PDM alweer niet in de Top 40 is beland. In de 15e tipweek wel bovenaan de lijst, maar helaas is dat geen garantie voor door naar de Top 40. En ook eens dat 'Beggin' van Måneskin ontbreekt in de tiplijst, terwijl de plaat top 3 is in de streaming lijst. Vreemd, de band is bijzonder populair, maar blijft hangen, omdat radiozenders geen zin hebben om Måneskin te draaien? Waarom toch die boycot bij 538? Maar goed,
Top 40 profiel van Rob Ester
Rob Ester  - 
Waarom is het de verantwoordelijkheid van (commerciële) radiostations om meer muziek uit anderstalige landen te draaien? Dat moet je me eens uitleggen. We zijn geen liefdadigheidsinstelling he? En hoeveel anderstalige hits stonden er 10, 20 of 30 jaar geleden dan in de Top 40? En wat je met deze zin bedoelt is me helemaal een raadsel: "Voor wat betreft de streams: die kun je afbakenen en laten overeenkomen met de radio station colouring die jij wil."
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@MrMusicsteijl dat ben ik volledig met je eens.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
@Rob Ester: de vergelijking met onnozele wappies en Trump vind ik toch wel heel erg vergezocht. Op dit platform heersen twee duidelijke meningen over Nederhiphop, het zij zo. Neemt niet weg dat de Stichting Nederlandse Top-40 niet alleen naar hiphoppend Nederland moet kijken, maar naar de gehele muzikale bevolking. En daar is best ruimte naar boven, want in de loop de jaren is de Lijst en de Tip toch wel verschaald qua diversiteit. Uiteraard zijn er golven en hypes met artiesten (van Doe Maar tot Snelle en van Hakkuh tot Hiphop als ook van Take That tot Rodrigo en van Stevie Wonder tot Coldplay), maar daar hebben de stations veel vrij spel in. De Nederlandse zenders spelen verdraaid weinig hits uit IT, DE, FR, ES etcetera, terwijl er heel goede en leuke muziek wordt gedraaid. Radio 10, Radio 2 en 3FM draaien wel eens wat, maar de rest kijkt niet echt over de dijk heen. Zelfs BBC Radio 1 of Duitse zenders als WDR en SWR3 draaien meer "anderstalig"! Als je het niet draait, dan weet en kent het publiek het ook niet. Dat is de verantwoordelijkheid van de stations. Voor wat betreft de streams: die kun je afbakenen en laten overeenkomen met de radio station colouring die jij wil. Het zou leuk en vooral ook interessant zijn als de Stichting Nederlandse Top 40 eens laat zien hoe de lijsten tot stand komen. Transparantie is voor wat dat betreft ook wel eens goed om te zien.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Leuk dat Beggin "door" is. Als dat zo is, dan heeft het de Tip overgeslagen :-)
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
Ik denk wel dat Beggin' door is, werd gisteren ook gedraaid tijdens de Top 40-update op Q.
Top 40 profiel van Jetze Jan
Jetze Jan  - 
Beggin van Måneskin op 3 in de streamingslijst maar niet in de tipparade. Nieuwe binnenkomer morgen?
Top 40 profiel van Rob Ester
Rob Ester  - 
Ja en zonder airplay kom je uiteindelijk dus ook niet in Top 40. Maar er zijn nu eenmaal ook artiesten die zonder radio hun publiek bereiken. Social media schijnt wel een dingetje te zijn tegenwoordig ;-) En die fanbase duikt direct op iedere release. Net zoals er vroeger ook liedjes van acts met grotere fanbases op 1 binnenkwamen omdat iedere naar de platenzaak rende (denk aan K-otic, Chipz). En die acts hadden ook nauwelijks airplay. Om die reden o.a. is later wel de airplayregel toegevoegd aan de Top 40 samenstelling.
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
Maar Lijpe heeft 0 Airplay en ze komen altijd vanuit het niks boven in de Spotify Chart.
Top 40 profiel van Sun & Snow Top 40
Sun & Snow Top 40  - 
Ik denk dat Ed Sheeran en Vinai door zijn Maneskin denk ook met Beggin
Top 40 profiel van Rob Ester
Rob Ester  - 
Ach, het is net als met Trump en alle virus- en/of klimaatwappies. Als het nieuws je niet aanstaat, ga je heel roepen dat het FAKE NEWS is... Zoals Al Gore het ooit mooi betitelde, en dat gaat anno 2021 voor heel veel dingen op (klimaat, corona), het is "The Inconvenient Truth"... En tja, die is soms hard.
Top 40 profiel van Theo Kemmer
Theo Kemmer  - 
Verleden week kwamen er wat platen met schuchtere gitaarriffs (na ja, nummers met een gitaar enkele seconden op de voorgrond) in de tipparade binnen (Maneskin, Miley Cyrus, Blof), maar die mooie tijden zijn deze week jammer genoeg alweer voorbij.....
Top 40 profiel van @lbert E.
@lbert E.  - 
Alweer een nummer blijven staan op 1 in de Tipparade, wat is de langst genoteerde tipparade notering ooit trouwens ?? Ben benieuwd naar de nieuwe Enrique, en alweer een nieuwe Guetta, nu met een Whitney Houston cover, ben benieuwd naar de complete versie !
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
Het "gekochte" argument weer, heerlijk dat er hier nooit wat verandert hahaha. Erop Eraf mag van mij iig door en Selfmade is ook prima (en daarnaast hartstikke stabiel aan het knallen).
Top 40 profiel van Sidney Meulema
Sidney Meulema  - 
De grammofoonplaten lopen zoals iedere week weer hun vaste beklag te doen over de NL hiphop. Worden jullie nooit eens moe van jezelf? Staan gewoon, als je de streamingslijsten erbij pakt terecht in deze lijst. Het klopt dat deze platen een korte houdbaarheid hebben maar so what? Het is juist mooi dat er een diversiteit aan muziekstijlen in de Tip staat. Mand.
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@Rob Esher met al die gekochte streams zeker
Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
Weer 4 plaatsen winst voor Alan Walker en Imanbek. Gelukkig kruipen ze nog steeds stap voor stap omhoog hopelijk halen ze de top 40.
Top 40 profiel van Jeroen Huter
Jeroen Huter  - 
Lekker nummer die van Dopewboy en Jonna Fraser. Hopelijk binnenkort in de top40
Top 40 profiel van Bas van Dijk
Bas van Dijk  - 
Fireworks nog steeds niet.... heel jammer. Nummer 20 en 21 zijn erg goed, net als Dinero hopelijk snel omhoog! Had wel een entry van Doja en het weekendje verwacht.
Top 40 profiel van Rob Ester
Rob Ester  - 
Beste Sander, MrMusicSteijk, Aimzique... check eens wat vaker deze site: https://spotifycharts.com/regional/nl/daily/latest En dan snap je waarom bepaalde tracks (hoog) binnenkomen...
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
Gebaseerd op wat? Gebaseerd op streams. Deze lijst wordt niet op smaak samengesteld.
Top 40 profiel van Menno de Jong
Menno de Jong  - 
wow wat een lekkere zomers plaat is Love tonight van Shouse. Hier kom ik de zomer wel mee door. Heerlijk!
Top 40 profiel van Aimzique Lazzaranzo
Aimzique Lazzaranzo  - 
Ik word ook een beetje simpel nu van (het meeste) NederRap, vaak is het ongeïnspireerde bagger dat letterlijk hetzelfde klinkt dan die tig andere uitgemolkte tracks van hun. Snelle en Donnie vind ik dan wél weer leuk/goed. Verder niet veel speciaals deze week, PDM zit bijna op een langst genoteerde record, en denk ik dat we morgen maar 2 nieuwe binnenkomers hebben in de Top 40.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
PDM nog steeds niets door?! Dit is verre van geloofwaardig. Gelukkig is de voetbalmeuk gelijk afgeserveerd. Hopelijk ook Frans Duits uit de Lijst. Verder moeten toch echt door Dinero, Master KG, Maneskin, Aya, Lorde, Bastille, Blof en Miley Cyrus & Co. Qua binnenkomers wel leuk, behalve dan weer die NL-bagger op 10 en 15. Waarom staat dat er in? Wordt gegarandeerd een flop, zoals dat vaak het geval is. en die blijven dan onnodig lang hangen.
Top 40 profiel van Christiaan Evers
Christiaan Evers  - 
En beggin' misschien door?
Top 40 profiel van Sander Hindriks
Sander Hindriks  - 
Weer een nl hiphop artiest binnen op 10 gebaseerd op wat? Volgens mij helemaal niks. Verder leuk dat Enrique Iglesias weer terug is tijd voor een nieuw album.En Imagine Dragons altijd leuk
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
En ik zeg door moeten: #1-9, #16, #18-19 en entries #21,25,26 en hopelijk zijn #27-30 ook prima
Top 40 profiel van Ray Willems Willems
Ray Willems Willems  - 
Vinai en Sheeran door..