Coverafbeelding The Bee Gees - To Love Somebody
  • Statistieken
  •   8 weken
  •   13 piekpositie
  •   154 punten
  •   1967

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

De Bee Gees was een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb (1949-2012, zang) en Maurice Gibb (1949-2003, basgitaar, keyboard en zang) en hun oudere broer Barry Gibb (1946, gitaar en zang).

De broers werden geboren op het eiland Man. In 1958 emigreerden ze naar Australië. Daar begon hun carrière. In 1967 keerden ze terug naar Engeland. In Australië en Nederland hadden ze rond dat moment hun eerste hit met Spicks And Specks, daarna volgden nummers als New York Mining Disaster 1941, Massachusetts, Words, World, I've Gotta Get A Message To You en Holiday.Na het album Odessa (1969) verliet Robin de groep wegens artistieke meningsverschillen en scoorde hij een solohit met Saved By The Bell. Maurice Gibb trouwde met de Schotse zangeres Lulu. De groep werd later opgedoekt en opnieuw opgericht.
Vanaf het moment dat Jive Talkin' in 1975 verrassend een Amerikaanse nummer 1-hit werd, werd de draad weer opgepakt en met het uitkomen van de soundtrack van Saturday Night Fever in 1977 was de groep plotseling weer immens populair en was ze een van de belangrijkste exponenten van de disco geworden. Het geluid van de Bee Gees is apart te noemen, vooral opvallend is hun gebruik van hoge stemmen, vergelijkbaar met de falsetstem.De Bee Gees schreven en produceerden in die tijd platen van o.a. Barbra Streisand, Dionne Warwick en Diana Ross.Na 1981 werd het stil rond de groep. In 1987 maakte ze haar derde comeback met het nummer You Win Again, een Britse nummer 1-hit. Een vierde broer, Andy Gibb, eind jaren 70 van de 20e eeuw een tieneridool, stierf in 1988, juist toen hij als vierde lid bij de groep zou komen. Op 12 januari 2003 stierf Maurice onverwacht aan een darminfarct. Hiervoor was Maurice in eerste instantie ook opgenomen in het ziekenhuis. Robin en Barry gingen daarop hun eigen weg met een hernieuwde samenwerking tussen Barry en Barbra Streisand, Guilty Pleasures in 2005. Barry en Robin zeiden dat ze nooit meer muziek zouden maken onder de naam Bee Gees. Onder de naam Brothers Gibb traden Barry en Robin in februari 2006 voor het eerst sinds de dood van hun broer weer samen op. Op 7 september 2009 kondigden zij aan opnieuw als Bee Gees te gaan toeren.In november 2011 werd bekend dat Robin, toen 61, leed aan leverkanker. Hij overleed op 20 mei 2012. Daarmee kwam er een definitief einde aan de Bee Gees.


Songtekst

There's a light
A certain kind of light
That never shone on me
I want my life to be
Lived with you
Lived with you

There's a way
Everybody say
To do each and every little thing
But what good does it bring
If I ain't got you, ain't got you

CHORUS

You don't know what it's like, baby
You don't know what it's like
To love somebody
To love somebody
The way I love you

In my brain
I see your face again
I know my frame of mind
You ain't got to be so blind
I'm blind, so so so blind
I'm a man, can't you see
What I am
I live and breathe for you
But what good does it do
If I ain't got you, ain't got you

(CHORUS)
(REPEAT CHORUS AND FADE OUT)

Songinformatie

Trivia

Het nummer staat ook als tweede track op de cd-single Ain't Got No - I Got Life [Original Recording 1968] van Nina Simone.
ArtiestBee Gees
 A-kant
Titel To Love Somebody
Lengte 3:00
Componist(en) B. Gibb, R. Gibb
 B-kant
Titel Close Another Door
Lengte 3:17
Componist(en) B. Gibb, R. Gibb, M. Gibb
 
Platenlabel Polydor
Catalogusnr 59 111
Hoogste positie UK 41
Hoogste positie US 17
Album Bee Gees' 1st


Positieverloop