Coverafbeelding The Bee Gees - Don't Forget To Remember

The Bee Gees

Don't Forget To Remember

  • Statistieken
  •   13 weken
  •   1 piekpositie
  •   408 punten
  •   1969

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

De Bee Gees was een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb (1949-2012, zang) en Maurice Gibb (1949-2003, basgitaar, keyboard en zang) en hun oudere broer Barry Gibb (1946, gitaar en zang).

De broers werden geboren op het eiland Man. In 1958 emigreerden ze naar Australië. Daar begon hun carrière. In 1967 keerden ze terug naar Engeland. In Australië en Nederland hadden ze rond dat moment hun eerste hit met Spicks And Specks, daarna volgden nummers als New York Mining Disaster 1941, Massachusetts, Words, World, I've Gotta Get A Message To You en Holiday.Na het album Odessa (1969) verliet Robin de groep wegens artistieke meningsverschillen en scoorde hij een solohit met Saved By The Bell. Maurice Gibb trouwde met de Schotse zangeres Lulu. De groep werd later opgedoekt en opnieuw opgericht.
Vanaf het moment dat Jive Talkin' in 1975 verrassend een Amerikaanse nummer 1-hit werd, werd de draad weer opgepakt en met het uitkomen van de soundtrack van Saturday Night Fever in 1977 was de groep plotseling weer immens populair en was ze een van de belangrijkste exponenten van de disco geworden. Het geluid van de Bee Gees is apart te noemen, vooral opvallend is hun gebruik van hoge stemmen, vergelijkbaar met de falsetstem.De Bee Gees schreven en produceerden in die tijd platen van o.a. Barbra Streisand, Dionne Warwick en Diana Ross.Na 1981 werd het stil rond de groep. In 1987 maakte ze haar derde comeback met het nummer You Win Again, een Britse nummer 1-hit. Een vierde broer, Andy Gibb, eind jaren 70 van de 20e eeuw een tieneridool, stierf in 1988, juist toen hij als vierde lid bij de groep zou komen. Op 12 januari 2003 stierf Maurice onverwacht aan een darminfarct. Hiervoor was Maurice in eerste instantie ook opgenomen in het ziekenhuis. Robin en Barry gingen daarop hun eigen weg met een hernieuwde samenwerking tussen Barry en Barbra Streisand, Guilty Pleasures in 2005. Barry en Robin zeiden dat ze nooit meer muziek zouden maken onder de naam Bee Gees. Onder de naam Brothers Gibb traden Barry en Robin in februari 2006 voor het eerst sinds de dood van hun broer weer samen op. Op 7 september 2009 kondigden zij aan opnieuw als Bee Gees te gaan toeren.In november 2011 werd bekend dat Robin, toen 61, leed aan leverkanker. Hij overleed op 20 mei 2012. Daarmee kwam er een definitief einde aan de Bee Gees.


Songtekst

Oh my heart won`t believe that you have left me
I keep telling my self that it`s true
I can get over anything you want my love
But I can`t get myself over you

Don`t forget to remember me
And the love that used to be
I still remember you
I love you
In my heart lies a memory to tell the stars above
Don`t forget to remember me my love

On my wall lies a photograph of you girl
Though I try to forget you somehow
You`re the mirror of my soul so take me out of my hole
Let me try to go on living right now

Don`t forget to remember me
And the love that used to be
I still remember you
I love you
In my heart lies a memory to tell the stars above
Don`t forget to remember me my love

Songinformatie

ArtiestBee Gees
 A-kant
Titel Don't Forget To Remember
Lengte 03:28
Componist(en) Barry Gibb & Maurice Gibb
Producer(s) Barry Gibb & Maurice Gibb & Robert Stigwood
 B-kant
Titel The Lord
Lengte 02'18
Componist(en) Barry Gibb & Maurice Gibb
Producer(s) Barry Gibb & Maurice Gibb & Robert Stigwood
 
Platenlabel Polydor
Catalogusnr 59 324
Hoogste positie UK 2
Hoogste positie US 73
Album Cucumber Castle


Positieverloop